Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Liinailijat hoi!

K - 03.10.2009 - 17:45

Hei kanssaliinailijat.

Mitä ihmettä te pistätte vauvalle jalkoihin ilmojen kylmetessä ulos liinaan?? Meillä siis käytössä kietaisuristi2, vauva kohta 4kk ja koiran kanssa lenkkeillessä siis vauveli kulkee liinassa. Tähän asti on ollut lähinnä pelkona että tuleekohan liian kuuma... :mrgreen: Mutta nyt kun ilmat kylmeni ja lämpötila on jotain 5 asteen molemmin puolin, oon todennut etten osaa laittaa jalkoihin riittämiin fylliä, ettei varpaat olis kylmät kun tullaan takaisin?! :? On siis ollut tavan sukkien päällä kolmet tai neljätkin villasukat -> varpaat kylmät. Sitten ajattelin että no villasukkien läpi pääsee tuuli, joten laitoin tavan sukat, villasukat ja toppatöppöset -> edelleen varpaat kylmät! :shock: Voin toki lisätä villasukkia töppösten sisään, mutta mitäs ihmettä sitten tehdään, kun tulee pakkanen??? Muuten kyllä tyttö on ollut ihan lämmin sormia ja nenännipukkaa myöten. Vain varpaat on ongelmalliset...


VASTAUKSET:


Jeti - 03.10.2009 - 20:01

Pitäiskö kokeilla alimmiksi sukiksi jotain muita kuin puuvillasukkia? Silkkiä tms.? En oo mikään ekspertti, vaikka liinailtua on tullutkin. Mutta jos paljon liinailet, voisit ehkä ostaa tai tuunata itsellesi kantotakin?


Sorsa - 03.10.2009 - 20:04

Tuulenpitävä ohut haalari, jossa lahkeet käännettävissä "kiinni"? Meillä on sellanen. Ainakin Lindexiltä löytyy fix-merkkinen.


K - 03.10.2009 - 20:59

Tuota oonkin miettinyt, että puuvillasukka ei varmaan ole tosiaan paras siellä alimmaisena. Pitänee ruveta kattelee jotain luonnonmatskua liinailusukiksi... Kääntölahkeilla on myös kokeiltu, mutta mä luulen että ne tuli liian tiukiksi jalkaterän ympäri, kun haalari kuitenkin liinassa "nousee" ja siksi ei ollut oikein lämmin, vaikka olikin töppöset päällä ja villasukat lahkeiden alla...

Kantotakkihan ei lämmitä kai jalkoja kuitenkaan, kun takin helman alta pääsee kylmyyttä jst jaloille?


tuunu - 03.10.2009 - 21:25

Minä kietaisin (tosin repussa, mutta sama periaate) jalkojen ja alaosan ympärille tiiviin huovan. En tiedä auttoiko se, vai ei, mutta en ainakaan koskaan huomannut, että varpaat olisivat olleet kylmät.


S - 03.10.2009 - 22:10

Ekana tuli mieleen, että jaloissa ei kierrä veri kunnolla!? Onhan liina hyvin siis??


K - 04.10.2009 - 08:40

En nyt tietty mikään asiantuntija oo, mut mun mielestä on. Polvitaipeesta polvitaipeeseen, ei kurttuja, pylly alimpana... Eikä missään näy edes painaumia lenkin jälkeen. Ja lämpimämmillä ilmoilla kyllä kiersi veri tai siis oli kintutkin lämpimät.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|