Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

rintakumin käyttö

Tumpelo äiti - 03.10.2009 - 17:32


Kysyisin muilta rintakumin käyttäjiltä, onko pitempiaikaisesta käytöstä mitään haittaa?
Vauva on reilun viikon ikäinen ja imetys onnistuu vain kumin ansiosta. Omat tissit ovat pienet ja vauvalla on vaikeuksia saada nännistä kiinni.

Rintakumin ansiosta maitoa riittää ja vauva saa sitä tarpeeksi. Mutta ongelmana on ilmavaivat. Tuntuu, että vauva hukkuu maitoon ja hänellä on vaikeuksia saada kaikki nieltyä, jolloin ilmaakin menee mahaan. Onko tähän ongelmaan ratkaisua?

En saa vauvaa myöskään röyhtäisemään. Yleensä hän nukahtaa tissille, jotein röyhtäisy jää tulematta.


VASTAUKSET:


Cristal89 - 03.10.2009 - 17:40

Minä käytin rintakumia alussa toisessa rinnassa kun vauva ei meinannut saada otetta. Jonkin aikaa sitä käytettyä, nänni vähän kuin "muotoutui" ja imetys onnistui ihan normaalisti Ainakin minulle neuvolan terveydenhoitaja sanoi että olisi parempi jos vain tilapäisesti käyttäisi rintakumia.


Annu - 03.10.2009 - 18:09

Täällä rintakumia käytetty jo 4.5 kk verran eikä ketään kieltänyt käyttämästä ja muuten ei tuo imetys onnistuisikaan. Ainoa miinus kumissa on ikuinen peseminen ja roudaaminen mukana.


Neppari - 03.10.2009 - 18:21

olen käyttänyt myös alusta asti rintakumeja, poika nyt 3kk vanha. Poika ei alussa jaksanut oikein imeä, joten rintakumit auttoi, ja lisäksi tissit on niin napakat ja nännit aika pienet. N.kk sitten yritin vieroitta rintakumeista, mutta poika sai hirveitä raivareita eikä osannut imeä kuin ainoastaan ollessaan virkeä eikä liian nälkäinen... sitten luovutin ja käytän kumeja edelleen.
Huono puoli on kuulemma se ettei rintakumin kanssa saa rintaa imettyä niin tehokkaasti tyhjäksi... ja tietty se peseminen, keittäminen ja niiden irtoaminen on rasittavaa....
Röyhtäisy on meilläkin välillä vaikeeta kun poika nukahtaa syönnin päätteeksi. Yleensä vaan tallustelen niin pitkään poika olkapäällä, kevyesti taputellen selkää, että röyhtö tulee. Välillä kun laskee vauvan vaakatasoon ja sitten taas jatkaa kävelyä, niin kyllä se sieltä tulee, joskus menee kyllä jopa 20min...!


Neppari - 03.10.2009 - 18:25

niin, suihkutisseistä ei ole omaa kokemusta, mutta yleensä maidontulo tasoittuu parin viikon jälkeen synnytyksestä. Auttaisko jos ennen imetystä hieman pumppaisi maitoa?


Täällä - 03.10.2009 - 18:36

imetys on mahdollista vain ja ainoastaan kumin kanssa. Jos ei onnistu ilman, anna palaa vaan kumin kanssa!


nikittä - 03.10.2009 - 19:07

Meidän tyttö on kohta vuoden ja edelleen imetän pääsääntöisesti rintakumin kanssa. Ennen stressasin vieroituksesta mutta kun imeminen kumin kanssa onnistui ongelmitta niin en jaksanut mitään vieroituksia. Joskus tyttö imee ilman, joskus kumin kanssa. Yritin joskus vauvan ollessa pieni vieroitusta kun epäilin että hän saa kumista ilmavaivoja, mutta siitähän vasta sotku tuli kun hänen piti selviytyä niistä maitosuihkuista ilman mitään rajoittavaa tekijää siinä välillä. Joten voin sanoa että mulle kumista on ollut vain ja ainoastaan hyötyä alkuaikojen stressaamisia lukuunottamatta!


Sintti - 03.10.2009 - 19:24

Käytin ensin rintakumia varmaan ekan kahden kuukauden kuluessa, koska mulla matalat rinnanpäät ja imetys oli tosi tuskaista. Näin ihan tähtiä koko imetyksen ajan aika pitkään ilman niitä kumeja.

Aloin kuitenkin siinä rinnalla kivusta huolimatta aina, kun vain vähänkin oli itsellä kanttia, antaa myös pelkästä tissistä. Se oli todellakin ihan hirveetä, mutta pikku hiljaa rinnat alko tottua tilanteeseen. Sitten, kun alkoi taas sattua ihan liikaa, otin kumit käyttöön kipua helpottamaan.

Meillä kans oli myös röyhtäyksen kanssa ihan samaa ongelmaa, mutta pikku hiljaa siihenkin tuli helpotusta tytön kasvaessa. Kumista pidin sillä tavalla imetyksen aikana kiinni, että ei reunoista olis hörpännyt ilmaa imetyksen aikana (pienet rinnat ei oikein istunu niihin kumeihin tiiviisti). Se tais myös vähän auttaa ilmaongelmassa.

Suosittelen oman kokemuksen perusteella rintakumin rinnalla myös karaisemaan itseään ja tuskallakin vähän totuttamaan rintoja ilman kumeja imetykseen. Nyt on sitten jo monta kuukautta ollut ihan helppoa, kun ne mokomat nännit jossakin vaiheessa tottui uuteen tehtäväänsä. Tyttö 6 kk ja imetys sujunut sittemmin ihan ongelmitta.


CashewNut - 04.10.2009 - 03:35

Imetin kumilla vuoden ikään asti ilman mitään suurempia ongelmia (mitä nyt se joskus unohtui kotiin kiireessä ja sitä piti palata hakemaan, tms.)

Kumista oli itse asiassa se hyöty, että kun vauva seitsenkuisena alkoi testailla jyrsimiään rinnan pintaan, ei se siinä rintakumissa niin tuntunut.

Kyllä se vauva oppii sen kumin kanssa loppupeleissä syömään niin ettei ilmavaivoista tarvitse huolia

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|