Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

osaisiko joku neuvoa...

turhautunut - 03.10.2009 - 11:29

Eli neuvoja ja kokemuksia kaivataan täällä...

Poika 11kk. on ollut aina huono nukkumaan. max 3h. nukkunut putkeen. Nukkunut meidän sängyssä ja roikkuu tissillä läpi yön, jos yrittää tarjota tuttia saa kunnon raivarit. Viime aikoina ruvennut vielä useammin heräileen n. tunnin välein ja kiukkuaa, ei meinaa nukahtaa.
Nyt sitten tarkoitus olisi yrittää unikoulua, mutta neuvolassa sanottiin, että omaan sänkyyn siirtämistä ja yösyöttöjä ei voi lopettaa samaan aikaan.
Siirrettiin noin viikko sitten poika omaan sänkyyn ja jää sinne tosi hyvin nukkumaan, mutta heräilee edelleen n.tunnin välein. Puolilta öin olen niin väsynyt pinniksellä ramppaamiseen, että otan pojan viereen.
Kuitenkin vieressäkin nukkuu yhtä huonosti.

Nyt olisi pakko kokeilla yösyöttöjen lopettamista, mutta itse aattelin, että se olisi helpompaa jos poika olisi omassa sängyssä, eikä tissin vieressä..

Missä järjestyksessä te olette toimineet?
Vai pitäisikö vaan toteuttaa molemmat samalla kertaa?

Rupee epätoivo ja yliväsymys iskeen, kun koko ajan yöt menee vaan huonompaan suuntaan


VASTAUKSET:


Mettiäinen - 03.10.2009 - 11:48

Moikka ja sympatiat täältä! Kuulostaa niiiiin tutulta...

Me tehtiin niin, että ensin opetettiin nukahtamaan iltaisin omaan sänkyyn. Sitten kun se alkoi sujua, tein päätöksen, etten nosta poikaa enää viereeni nukkumaan ja samalla yötissi pois. Eli poika on omassa sängyssä koko yön. Tuon jälkeen meidän yöt alkoi rauhoittua ja nyt poika on nukkunut jo muutaman yön omassa huoneessaankin. 1-2 krt yössä käyn laittamassa tutin suuhun, ja yöunien pituus on meillä lähes aina tasan 10 h.

Unikoulun alku voi olla tosi hankalaa, mutta periksi ei kannata antaa. Eli jos ei ole täysin varma siitä, että haluaa sen nyt toteuttaa, niin kannattaa siirtää vielä eteenpäin.

Tsempitykset sinne ja voin suositella täydestä sydämestä lempeän unikoulun toteuttamista. Meille ainakin oli siitä korvaamaton apu! Ja tosiaan, poikaa ei olla huudatettu lainkaan. Aina oltiin saatavilla kun tuolle tuli hätä. Eli lempeästikin hyvä tulee Toki vauvoja on erilaisia, toiset oppivat uudet säännöt helpommin kuin toiset. Mutta kaikki varmasti jossain vaiheessa


Jane87 - 03.10.2009 - 13:40

Mä yritin toteuttaa pari viikoa sitten samaa yhtäaikaa. Pari yötä huusi ja heräili jatkuvasti. Väsyin ja nostin pojan viereen nukkumaan ja tarjosin aina tuttia tai vettä tissin sijaan. Meillä on nukuttu nyt paljon paremmin... vieressä, mutta ilman yösyöttöjä. Toki poika on nukahtaa iltaisin omaan sänkyyn ja siitä sitten vaatii viereen jossain vaiheessa yötä. Itselläkin oli parempi olo, ettei kovin montaa isoa muutosta tapahtunut kerralla. Heräilee vielä yöllä pari kertaa, mutta siihen auttaa tutin laitto. Aamusta 6-7 maissa imetän ja sillä jatketaan unia vielä 1-1,5h. Ei vaadi maitoa enää öisin, vaikka vieressä välillä nukkuukin. Poika siis ens viikolla 11kk.


ap. - 04.10.2009 - 09:42

Kiitos vastauksista..
Ja olen täysin varma että haluan toteuttaa sen juuri nyt ;D Sain vielä lisä puhtia hommaan teidän kirjoituksista

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|