Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauvan unet

väsynyt.. - 01.10.2009 - 15:22

Vauvalla on unirytmi heittäny aivan häränpyllyä ja kyllä muuten väsyttää!
Ennen hänet sai nukahtamaan yöunille 21-23 illalla, pikkuhiljaa aina vaan venynyt unille meno, pitkään nukahti puoliltaöin ja viimeyönä nukahti puoli kaksi!!
Kyllä meni hermot ja olin niin väsyksissä että itku tuli.
Onko kellään neuvoa kallista mitä tässä pitäs tehdä? Vauva on vasta 3,5kk että ymmärrän kyllä että rytmi ei vielä ole kohdillaan mutta on tää aika älytöntä.
Ukonkaan kanssa ei tarvii hetkeekään viettää kaksin kun vauva nukahtaa niin myöhään..
Ääh, en tiedä teenkö kärpäsestä härkäsen mutta olen vaan niin helkkarin väsynyt

Niin joo, pitipä vielä lisätä että vauva herää aamulla 6-7 eikä sen jälkeen tarvi äireen nukkua kun vauva haluaa tuttia suuhun vähän väliä.


VASTAUKSET:


Cindy T - 01.10.2009 - 15:44

En nyt tiedä auttaako tämä yhtään, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Alempana olikin jo juttua multa, kun en saanut nukuttua, kun vauva heräili öisin...
Nyt olen nukkunut kolme yötä ihan kivasti, vauva herännyt vaan syömään pari kolme kertaa. Annan siis korviketta noin seitsemän aikaan illalla 120 ml... Siitä sitten rentoutuu ja nukahtaa yöunille ja herää kuuden aikaan aamulla. Tissiäkin syödään ihan kivasti, mutta vasta kun antoi korviketta myös, on nukkunut paremmin... Meillä vauva 4kk.


minä myös - 01.10.2009 - 20:35

mielelläni kuulisin neuvoja miten voi tuota päivärytmiä saada! meillä menee joskus valvominen jopa puoli neljään ja jatkuvasti menee yli puolen yön jokatapauksessa...kun joka ilta 2-3h koittaa saada toista nukkumaan se alkaa väkisinkin uuvuttamaan...en tajua miten tä tähän on mennyt, välillä nukutaan päivällä mut ei aina päivälläkään, joten äidillä ainakin koko rytmi kanssa jo sekaisin koitetaan toki pitää vauvalla aktiviteettia päivisin ettei vaan pelkästään koiteta häntä nukuttaakaan...oikein hirvittää taas ensi yökin, mitähän mahtaa tuoda tullessaan! meillä tosin poitsu vasta parisen kk. vinkkejä/ideoita?


jemoo - 01.10.2009 - 22:08

No meillä rytmi päiviin löytyi ainakin vasta siinä vaiheessa, kun alettiin kiinteitä syömään.

Mutta yhdyn Cindy T:n kommenttiin, yöuniin auttoi myös meillä korvikkeenanto, myös ystäväni vauva nukkuu paremmin/pidempiä pätkiä yöllä, kun saa illalla korviketta tissin päälle.


meillä - 03.10.2009 - 15:56

samaa valvomista tosin vielä myöhempään, viime yönäkin taas 4 asti sain hyssytellä, ja koko viikko mennyt niin et "nukutan" 2-6h ja aina menee yli puolen yön tosi raskasta, tiedän väsymys saa ihan uudet ulottuvuudet kyllä


ei ole - 03.10.2009 - 17:47

kuulostipa tutulta. Meillä jo vauva 9kk, mutta muistan tuon ajan, kun yö-unille pääsi vasta lähempänä kahta. Me kyllä nukuttiin aamulla sitten klo.11. Minulla oli tapana nukkua 1-1.5h päikkärit illalla joskus kahdeksan aikoihin. Vauvakin yleensä nukkui tuohon aikaan viimeiset iltaunet, tai mies piti seuraa vauvalle. Eipä tuo rytmi korjaantunut, kun ajan kanssa. Yö-tissin jätin kokonaan pois joskus 4kk iässä, kun vauva heräsi jo tunnin päästä uudelleen nälkäisenä. Pelkällä korvikkeella nukkui paljon paremmin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|