Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Elokuiset!

Elokuinen äiti - 01.10.2009 - 13:27

Heippa kaikki!

Onko elokuisilla jo arki lähtenyt hyvin rullaamaan? Miten päivät sujuvat ja on jonkinlaista päivärytmiäjo muodostunut? Entäpä mitä lapsenne jo osaavat?

Meillä täällä 5-viikkoinen vauva. Jonkun sortin päivärytmi jo olemassa joka kylläkään ei tosiaan päde joka päivä, mutta onneksi edes joskus! Unille mennään 20-21, yöllä heräillään 3-4 tunnin välein,aamuyöstä jsokus tiheämpäänkin. Päivisin nukkuu noin 3-4 päiväunet. Päiväunet saattaa olla puoli tuntia tai 3tuntia, se on aina yhtä arvoitus. Aamupäivän unet selkeästi ne pisimmät. Vauva jaksaa olla hereillä noin tunnin ja sen jälkeen yritetään taas unta. Toisinaan unesta kiinni pääseminen on vaikeaa... Onko muilla samanlaista oneglemaa. Missä nukutatte lastanne päivisin? Hereillä ollessaan saattaa olla oikein hyvän tuulinen joskus myös itkeskelee paljon. Syytä siihen ei aina osaa löytää, muttaa ehkä ajan kanssa itkut oppii paremmin tunnistamaan.

Aurinkoista syksyäkaikille!


VASTAUKSET:


tytti89 - 01.10.2009 - 13:56

Moikka! Kiva kuulla elokuulaista. Meillä Olivia tänään 8vk, ja arki on lähteny tosi hienosti rullaamaan! Alussa tietysti oli kaikki kauheeta hyrskyn myrskyä, mutta nyt rupee olee jo aika tasaista tää elo...

Rytmit ON, vaikka vähän voiski olla parantamisen varaa. Meillä nimittäin käydään yöunille siinää 12 aikaan illaalla. Toisinaan herätään videltä, toisinaan seittemältä ekan kerran syömään. Ja sit "loppuyö" noin parin kolmen tunnin välein. Iltasin vähän aina itkua ennen ku rauhottuu, mutta muuten tyttö tosi tyytyväinen.

Helppo on Olivian kanssa esim kaupungille lähteä, kun nukkuu aina koko reissun, riippumatta siitä kuinka monta tuntia ollaan. -> Eli vaunuihin rauhoittuu tosi hyvin! Ja kun meillä mennään pelkällä pulloruokinnalla niin on senkin puoleen helppo lähteä.

Meillä tyttö hymyilee kun juttelee sille, jokeltelee välillä ja jaksaa jo kannatella päätään kun laittaa sen leikkimatolle mahalleen! Ja joskus leikkimatolla ollessaa kääntänyt itsensä toisin päin kun on laitettu(tämä tietysti tahattomasti, mutta sellanen ähisijä kun tuo meijän tyttö on, sen löytää aina milloin minkäkinlaisista asennoista)

Ap:Onkohan lapsellasi ilmavaivoja, voiskohan se selittää itkun?

Ja tulkaapa muutkin elokuiset kertomaan kuulumisianne!!!


neiti90 - 01.10.2009 - 20:30

terve vaan kaikille!meillä kanssa löytyny jonkun sortin päivärytmi aamulla noustaan viimeistään 9 maissa ylös, sitte päivä torkutaan ja syödään aika tiheästi, illalla otetaan vähän pitemmät unet(mikäli on hyvä päivä, muuten nukahdetaan vasta yöunille) ennen yöunia jotka alkaa viimeistään 11 aikaan.yöllä syödään yhden kerran ja aamuyöllä-aamulla sitte uudestaan 2kk neuvolaki oli tänään ja tyttö paino 4670g(3314g) ja oli 54cm pitkä(46cm).pikkunen tyttö on mutta ei mekään ukon kanssa isoja olla.eli omalla käyrällä kuitenki kasvaa todella tasasesti ekan rokotteenki neiti sai(rotarokote) ja tykkäs valtavasti suu mausku monta minuuttia vielä jälkeen päin.

meijän neiti kääntyy vattalla ollessaan selälleen, ei kauheen kauaa siinä viihdy.kovasti meilläkin jutellaan, oikeen levee hymy irtoaa yleensä iskälle aamulla äiti saa tyytyä pikkuhymyihin, vielä lokakuun lopussa on 3kk neuvola jossa saadaan jo ekat piikkirokotteet ja toinen rotarokote

imetys meillä lähteny hyvin käyntiin alun ongelmista huolimatta, nyt ollaan päästy eroon rintakumista.päivällä tissitellään ja yöllä pulloillaan.maidon tulo meinas kyllä tossa ehtyä kun mulla alko menkat ihan paniikissa olin koska imetystä haluan jatkaa niin pitkään ku mahdollista, mutta onneks nyt on taas normalisoitunu tuo maidon tulo


Hilla - 01.10.2009 - 21:20

Täällä poju kuukauden "vanha". Meillä on aikalailla samanlainen rytmi ku tytin vauvalla. Päivisin nukkuu kolmen tunnin päikkärit ulkona vaunuissa. Poju on tosi tyytyväinen eikä paljoa itkeskele. Imetän osittain, rintakumin avulla.. En oikein onnistu pääsemään siitä eroon.. ja siis pullosta saa lisäruokaa. varsinkin iltaisin tankkaa niin runsaasti ettei tisumaito riitä.. saa nähdä kauanko poika huolii sekä tissiä että pulloa. Näin mennään kuitenkin niin kauan ku sujuu.
Sunnuntaina meillä on ristiäiset, jänskättää jo vähäsen!


hipsu87 - 02.10.2009 - 15:51

moikka kaikille!!

Meidän pojalla oli tänään 6 vk neuvolalääkäri ja kaikki hienosti! Painoa 6500 g ja pituus 59cm
Illalla unille käy heti syönnin jälkeen klo 22, sit saattaa herätä 3-4 aikaan yöstä taikka nukkua aamuun 7 saakka
Aamupäivällä nukkuu unet ulkona vaunuissa 10-13, eli n. kolme tuntia.
Alussa oli vähän ilmavaivoja mut ne loppu heti ku alotettiin cuplatonin käyttö!

Nyt ollaan kokonaan siirrytty korvikkeeseen kun ei maitoa enää multa tule, mut en oo siitä kantanut huolta, pääasia että vauva kasvaa hyvin ja on terve!

Mukavaa ja rauhallista syksyn jatkoa kaikille mammoille <3

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|