Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauva narisee äidille koko ajan

minttu - 01.10.2009 - 11:21

eli siis tollasen olen huomannut. Tyttö 5,5kk vanha ja kun olemme kahdestaan kotona, kaupassa tai kävelyllä niin narisee koko ajan.
Ei ota oikeestaan mitään kontaktia, kääntää vaan pään pois. Syöminen yhtä huutoa mun kanssa.
Alkaa vaan tuleen sellanen olo että vauva ei vaan pidä musta.
Heti jos ketä tahansa muu on paikalla niin on tosi iloinen ja tyytyväinen.
Eilen aamupuuro meni niin että puolet puurosta lattialle ja sitten mun kaveri tuli käymään niin syötiin nätisti loput. ARGH.
Miksi mä saan kaiken paskan niskaan ja muut tulee vaan sitten kattomaan mun kilttiä vauvaa.
Isillekin on oikea päivänsäde..


VASTAUKSET:


- 01.10.2009 - 11:30

Kuullostaa niin tutulta. Meillä tyttö 5kk ja vissiin oikeen rakastaa kiukutella äitille. Ollaan niin enkeleitä kun isä tai jotain ihmisiä on kotona. Tänäänkin olen yrittänyt tarjota vaikka mitä ruokaa niin ei kelpaa mikään.
Menee hermot kun toinen ei suostu syömään mitään ja parkuu vaan mulle!!!

Yritä jaksaa, täällä myös koitetaan. Olen kuullut että lapsi kiukuttelee sille kuka on kaikista rakkain eli yleensäkkin juuri äiti. Eli täytyy ajatella niin..

Voimia sinne


ap - 01.10.2009 - 11:36

olis se vaan kiva saada itsekin joskus kokea ne hyvät jutut..
ehkä sen kiitoksen saa sitten joskus
ottaa vaan päähän kun kaikki hokee että kun on niin ihanan iloinen vauva aina..ja sit kun jäädään yksin niin johan alkaa.
tuntuu että jopa mun mies ei usko minkälaisia nää päivät täälä kotona on..
ehkä tää tästä


se - 01.10.2009 - 11:48

johtuu siiä, että äiti on tuttu ja jokapäiväinen. Vieraiden kanssa on vaihtelevampaa kuin tavallinen arki. Ihan normaalia. Koita kestää!


taisto - 01.10.2009 - 11:52

Samaa täällä, vain äitin ja välillä iskänkin kanssa naristaan. Vauva vaan purkaa tunteitaan turvalliseen vanhempaan eikä siinä varmaan mitään muuta ole
Tuskin se teini-iässä on yhtään helpompaa, me ollaan vanhempia ei kavereita. Silti molemminpuolin rakastamme toisiamme


ap - 01.10.2009 - 12:00

no eipä se juu helpotu kyllä..esikoinen 7 vuotta uhkas eilen muuttaa pois kotoa..
tää on vaan uutta että näin pikkunen.
poika ei silloin aikoinaan tehnyt näin.
ehkä se on sitten normaalia


maarika - 01.10.2009 - 12:04

Tässä päivänä muutamana minä olen myös huomannut että meidän 5kk pojasta on tullut ÄRINÄMURINA JA vaikka ruokaa lappaa suuhun niin pitää merkillistä "kitinää" ei suorastaan itke mutta jotain sinnepäin kuitenkin...

oliskos hampaat tai niiden tulo vaivana..
sitterissä ei viihdy vaan punnertaa itseään pois,lattialla ei viihdy vaan suuttuu helposti leluille kun eivät pysy suussa eli kyllä hampaita veikkaan ainankin tähän meidän pojan tyytymättömyyteen...


Amanda-75 - 01.10.2009 - 13:32

Niinhän se monesti menee, että äideille paha olo yms. puretaan ja monesti ei mitenkään mukavalla tavalla Ja oli se ikä sitten mikä tahansa. Lisänsä tuo tytär-äiti suhde, joka on useimmiten kimurantti. Eräs tutor-opettajani sanoi opiskeluaikoinani, ettei elämänsä aikana ole kohdannut ainuttakaan äiti-tytär-suhdetta, joka olisi aivan mutkaton. Näin se myös todettu omassa elämässä. Esikoistytär 13 v. murrosiän kourissa ja monesti jo ollut muuttamassa pois kotoa (yleensä siinä vaiheessa, kun rajoja asetetaan). Eilen kysyi, että "koska sä oikein menet takaisin töihin" Kuopus, 5-viikkoinen perässä tulee. Mutta aivan mahtavia plikkoja


Maalisäiti09 - 01.10.2009 - 15:00

Ei se vauva sulle kiukuttele kuule tahallaan. Sinä olet hänelle se tärkein ja turvallisin ihminen, siksi ehkä saat sitten myös eniten sitä tarinaa vauvalta itsellesi.

Ja tuo nyt oli aivan sopimatonta sanoa, että vauva antaa sulle paskaa niskaan. Et varmaan tosissasi tuota tarkoittanut.

Ps. itsellä myös huonoina päivinä tuntuu, siltä, että miksi minä olen se jolle enemmän "temppuillaan". Mutta tuo ensimmäisenä sanomani asia sen kertoo jo. OLET VAUVALLESI TÄRKEIN MAAILMASSA, OLET HÄNEN TURVA!


ap - 01.10.2009 - 15:04

maalisäiti09: vai sopimatonta..huhhuh


Maalisäiti09 - 01.10.2009 - 15:15

No parempi se on varmaan tänne se turhautuminen vauvaan purkaa kuin häneen itseensä. Hänhän se ihan tahallaan sinulle kiukuttelee.


sini - 01.10.2009 - 17:01

mulle tuli ihan nauru kun näitä luin... meillä myös 5,5kk samanlainen kiukkuilija...
mut äidin harmitus sulaa väkisin kun aurinkosilmä taas hymyilee


ap - 01.10.2009 - 18:56

sama täälä..kyllä se aina unohtuu kun se hymy tulee.
harmittaa vaan välillä kanniskella tyttöä koko päivän kun itkee ja sitten kun isi tulee kotiin niin saa mahtavat hymyt tekemättä mitään.

toi paskaa niskaan oli niinku sellanen sanonta tapa..ainakin täälä päin koen sen aika hassuna kun sanotaan että on sopimatonta


.... - 01.10.2009 - 19:25

maalisäiti ei oo tainnu saada pitkiin aikoihin!!


Maalisäiti09 - 01.10.2009 - 19:32

Viimeksi eilen


nonna - 01.10.2009 - 19:32

ei tainnu ap väittääkään että lapsi hänelle tahallaan kitisee.kaikenlaisia täälä onki arvostelemassa.hyvä että loppuu.


Maalisäiti09 - 01.10.2009 - 19:35

Ja kyllähän tuosta ap:n kirjoituksesta sellaisen käsityksen saa, että on kovin harmissaan vauvansa osoittamasta kitinästä hänelle itselleen ja muille on kuin aurinko. Ja sanoo suoraan, että saa kaiken paskan niskaansa. Meilläpäin se tarkoittaa ainakin, että tulee paskaa niskaan, vittuilua aikuisten kesken jne. Eli ei kait ne vauvat vittuile?

Sellaisia ne vauvat vaan on. Niin meilläkin ja ei paljoa haittaa, jos vieraille hymyilee ja äitille sitten vähän "kiukkuillaan"


ap - 01.10.2009 - 19:46

anteeksi maalisäiti jos sanavalintani loukkasi sinua.
ja meillä ei tosiaan vähän kiukkuilla äitille vaan aina kun näkee minut.aika raskasta olla kotona yksin väsyneenä silloin.
halusin lähinnä tukea enkä opetusta kielen käytöstäni.
ihmettelin asiaa koska esikoisella ei ollut ikinä mitään tälläistä.
jos nyt vaan kaikki antaisi asian olla.
nyt tiedän että tätä tapahtuu muillakin ja ei johdu minusta. kiitos vaan ja heihei.


Maalisäiti09 - 01.10.2009 - 20:14

Niin, sitähän mä just tarkotin. Kyllä meilläkin kiukkuillaan ja olen ollut TODELLA väsynyt synnytyksen jälkeen, mutta enemmän niitä hyviä päiviä on. Ehkä se on vaan äidiksi kasvamista. Ja saa niitä huonojakin päiviä olla, on kaikilla, minullakin.

Mutta iloitaan niistä hyvistä päivistä, niin huonot päivät unohtuu sen siliän tien. Vai miten moni viel muistelee, että voi hitsi kun vauva kiukutteli kuukausi sitten ihan kamalasti yhtenä päivänä.

Ja vauvat on tosiaan erilaisia, ei sisaruksetkaan ole toistensa kopioita ja hyvä varmaan etteivät olekaan. Kun kiukun saa jossain purettua, niin yleensä se helpottaa. Kannattaa vaan ottaa itsellee joku apukeino käyttöön silloin, kun meinaa "palaa käpy" esim. joku laulun laulaminen tms., joka vie sen vihan poies.

Mukavaa jatkoa kaikille äideille kuitenkin ja muistetaan, että eiköhän ne meidän vauvat vasta murrosiässä kiukuttelekin. Että ei ne tähän vauva-aikaan jää


Taustalta - 02.10.2009 - 09:25

Mulle tuli paha mieli sun puolesta ap, kun luin noita maalisäidin kritiikkejä! Maalisäidin viesteistä tulee sellainen kuva, että hän ei yhtään ymmärrä ap:n tilannetta. Onkohan maalisäidillä itsellään helppo vauva? Ne onkin parhaita arvosetelemaan muita.. Sori vaan, oli pakko laittaa näin, kun tollanen jeesustelu alkaa ärsyttämään! Kai nyt tänne palstalle saa tulla purkamaan, jos on paha olo! Eikös tänne pitäis saada purkaa tunteitaan. Se on kiva, että toisilla on helppoa helpon vauvan kanssa, mutta pitäis muistaa, että jollain toisella voi olla ihan toisenlaista.
Voimia sinulle kovasti ap!


Maalisäiti09 - 02.10.2009 - 10:30

No voi herranjestas

Joo, meillä on helppo vauva. Mikä on helppo vauva? Sellainenko on helppo vauva, jolla ei ole esim koliikkia? Eihän sitä voi muusta väsyä...

Ja mikä on jeesustelua. Oman kommentin kirjoittaminen. Tietääkseni mikään kirjottamani ei ketään ihmistä ole loukannut, ei voi ainakaan niin tulkita. Joten lopeta nimetän huutelija tuo valitus jo. Ja taisin kirjoittaa, että itsekin olen ollut väsynyt, joten otahan ne rillit päähän takasin ihminen

Hauskaa jatkoo vaan kaikille joilla on pipo jo aivan liian kireällä talvea ajatellensonys - 03.10.2009 - 10:39

Kyllä se lapsi sen kelkkansa jossain vaiheessa kääntää. Tytölläni 1v3kk on nyt vaihe jolloin kukaan muu ei kelpaa Ennen tätä joku puolivuotta aina vieraat olivat mukavia ja niille oltiin kilttejä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|