Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

voiko olla koliikkia?

neiti90 - 30.09.2009 - 23:02

en itse tähän usko mutta oma äitini on sitä mieltä että meidän 2kk tytöllä olis koliikki.usein iltasin alkaa huuto n 17-18 välillä.ja välillä itketään koko aika aina siihen 22 asti kunnes nukahtaa viimeistään yöunille.tuona aikana tissi kelpaa muutaman imun verran kunnes taas alkaa huuto ja edes tutti ei kelpaa.ja sitte hetken päästä kokeillaan uudestaan ja sama homma jatkuu.tätä on jatkunu jo ainakin sen 1kk.ihan "vauvana"(onhan se vieläkin vauva ) tämmöstä ongelmaa ei ollut.se on aika turhauttavaa kun toista ei millään saa rauhottumaan.välillä kapaloin ja se helpottaa, välillä joudun hyssyttelemään koko tuon ajan.ja ulos vaunuilemaan on pakko joka päivä päästä tai homma karkaa käsistä.jos tytön kanssa ei mene ulos kerran päivässä edes puolen tunnin lenkille on ilta aivan kamala äidillä ja vauvalla.välillä nuo raivoamiset alkaa jo siinä klo 15 kieppeillä.

ite en siis usko että on koliikkia koska siinähän huudetaan koko ajan..??meillä on käytössä d-vitamiinit, relatipat ja cuplatonit, kaikki kerran päivässä.tyttö kakkaa 4-6 pvän välein ja sillon yleensä jos on kulunu se 5-6pvä edellisestä niin tyttö on takuuvarmasti kiukkunen...sillon ei mikään auta mutta kun kakka on tullu kaikki on hyvin aina iltaan asti :/

olisko kellään mitään neuvoja miten noita iltaraivoamisia vois helpottaa??oon yrittäny hieroskella mutta ei se aina auta.


VASTAUKSET:


mammutti - 30.09.2009 - 23:12

Kokeileppa lopettaa alkuun nuo kaikki, d-tipat, cuplatonit ja relat. Meillä tyttö myös huusi illat pienempänä mutta en silti itsekkään uskonut että olisi ollut koliikki, koska ei kuitenkaan niin paha ollut. Lopetin kaikki, ihan kaikki (silloin mekin siis kokeiltiin noita cuplatoneja ja reloja yms yms) ja johan helpotti, illat alko luistaa aivan mahtavasti, oikeen itkin onnesta kun jo sama iltana ilta oli niin paljon rauhallisempi. Suosittelen siis että lopetat nuo kaikki. D-tipat ei oo niin välttämättömiä (siis toki on tärkeitä) mutta taukoa voi pitää testatakseen ovatko sopivia lapsen vatsalle. (eräs kaverini piti jopa 2 kk tauon d-tipoista koska se aiheutti niin kovat kivut hänen lapselleen). Kun jatkoin d-tippojen antamista (tuolloin jekovit) huudot jatkui taas... Vaihdoin dee-tippoihin niin johan taas helpotti. Myöskään tuo cuplaton ei sopinu meidän likalle alkuunkaan.

Tuohon vatsantoimintaan sen verran, että pienillä vauvoilla se on ihan normaalia että saattaa mennä viikkokin että vatsa toimii.

Kerro sitten auttoiko jos kokeilit jättää kaikki hetkeksi pois.


neiti90 - 30.09.2009 - 23:16

meillä on kans nuo dee-tipat mutta nyt ostin ne toiset d-vitamiinit, joita en oo kerinny vielä alottaa..täytyy kokeilla jättää nuo kaik pois jospa se helpottais.kiitti vinkistä!


Siis - 01.10.2009 - 07:22

luehan ensin ohjeet ennen kuin alat antaa vauvalle mitään tippoja. Ei Cuplatonia ole tarkoitus antaa kerran päivässä, eikä siitä ole sillä tavoin annettuna yhtään mitään hyötyä!


tuikku - 01.10.2009 - 09:48

Meillä kanssa itkuisuutta oli aikalailla 2vko-3kk iässä. Mä en usko, että meillä d-vitamiini (tai muut tipat) olivat noihin syynä, koska itkut alkoivat juuri ENNEN d-vitamiinin aloittamista. Ilmeisesti se on aika tyypillistä vauvoille. Välttämättä itkut eivät siis johdu tipoista.

Cuplatonin vaihtoehto on Disflatyl, jota voi antaa vain kerran, pari päivässä (cuplatonia ilmeisesti suositellaan annettavan aina ruokailun yhteydessä).

Me hytkyteltiin vauvaa ja rintareppuiltiin paljon ulkona. Siten vauva oli tyytyväinen. Aina ei sekään auttanut... Kolmen kuukauden kohdalla huomasi selvästi, että itkuisuus väheni ja illat alkoivat mennä mukavammin.


monstera - 01.10.2009 - 09:49

Koliikin diagnostisista kriteereistä tärkein on vanhemmille raskaaksi käyvä yleensä iltaan painottuva itkuisuus. Se alkaa yleensä muutaman viikon iässä ja loppuu usein kolmen kuukauden iässä, mutta voi kestää pidempäänkin.

D-vitamiineja ei kannata kyllä lopettaa, merkin vaihtoa voit halutessasi kokeilla. Vatsahieronta voi auttaa. Cuplatonin tehoa ei ole tieteellisesti todistettu mutta ei siitä mitään haittaakaan ole. Relatipat sen sijaan vahvistaa vastustuskykyä.


mammutti - 01.10.2009 - 09:56

Tarkennan vielä jos joillekin jäi epäselksi että en käskenytkään lopettaa vaan laittaa hetkeksi tauolle niin näkee/huomaa että onko syy tipoissa Sillon ku tyttö oli pieni, käytiin lääkärillä korvien takia. Tuli sitten puhetta noita kaikenmaailman tipoista, että käytän niitä. (silloin siis oli käytössä relat, d-tipat ja cuplaton) Lääkäri käski ehdottomasti lopettaa kaikki, meille sanoi että niiden on huomattu aiheuttavan hengityskatkoksi joillekin vauvoille( puhuin tästä jo silloin täälä palstalla jos joku muistaa) en tiedä uskonko vaiko en, mutta lopetettiin tosiaan kaikki, d-tipatkin siis hetkeksi niin johan helpotti illat. Vauvan massu ei kyllä välttämättä kestä kaikenmaailman aineita, kuten nuo cuplatonit yms. Meillä helpotti se, ja ihan terve tyttö on vaikka pidettiinkin taukoa d-tipoista. ja niin on se kaverinkin vauva terve vaikka jättivat tipat pois 2 kk:ksi


++ - 01.10.2009 - 09:56

kannattaa hiukan kattoo et mitä ite syö. Itse en voinu juoda edes yhtä kahvi kuppia, kun se vaikutti heti vauvan mahaan. eli kokeile vaikuttaako sun syömät jutut vauvaan. jätä kahvi, mausteet, sipuli, paprika yms. pois ruokavaliosta.


mammutti - 01.10.2009 - 09:58

ja ruisleipä, se oli meillä paha. nyt voi jo onneksi syödä


meillä - 01.10.2009 - 10:05

cuplaton vaikutti juuri niin että kakka ei meinannu tulla ja poika oli vaan kiukkusempi. vaihdettiin disflatyliin niin heti helpotti


vieras - 01.10.2009 - 11:16

kannattaa kokeilla vyöhyketerapiaa. meillä maksoi 15e kerta ja auttoi huomattavasti!


Maya-82 - 01.10.2009 - 13:00

meillä tytöllä oli koliikki ja maitoallergia(mitä ei siis tiedetty ennnenkuin yksityiselle mentiin tytön olless 5kk). Meillä ei oloa helpottaneet relat, disflatylit eikä cuplatonit vaan itkuisuus vain lisääntyi niistä. Huomasin et cuplaton kovetti masua kamalasti ja sit ei ilma päässyt ulos lainkaan ja siitä siis aiheutui lisää itkua. Kannattasin siis sitä et jätätte tippoja pois ja kokeilette yksitellen tarpeeksi pitkään väheneekö vauvan itkuisuus vai ei. ja tosiaan nuo d-tipat saattaa aiheuttaa masuvaivoja.vesiliukoinen jekovit niistä hellin vatsalle ja sekin kannaatta aloittaa pikkuhiljaa. meillä oltiin jonkin aikaa ilman d-vitamiinia(tiedän ettei hyväksi), mutta oli pakko että saatiin tytön masu rauhoittuun. ja tosiaan jos kerta imetät niin omaruokavalio vaikuttaa paljon..sitrushedemät, tee, kahvi, suklaa, ruisleipä, maitotaloustuotteet, herne, paprika, sipulit, omena, kaali, makeat mehut ja muut makeat karkit, kakut jne, hiilihappojuomat....


Cindy T - 01.10.2009 - 16:00

Meillä oli koliikkia ja lääkäri ehdotti, että lopetan kaiken muun antamisen paitsi rintamaidon. Vauva siis ei saanut esim. D-vitamiinia kahteen ensimmäiseen kuukauteen. Sen jälkeen on annettu D-vitamiinia joka on uutettu palmuöljyyn. Koliikki helpottui 2,5kk iässä.


neiti90 - 01.10.2009 - 16:42

sillon ennen ku alotin nuo cuplatonit niin tytöllä oli masu vaivaa ihan selkeesti ja heti kun alotettiin cuplatonit yksixpvä niin helpottu mutta ilmeisesti ei enää apua niistä.en sen takia anna joka syötöllä koska se kuulema kovettaa vattaa niin paljon ettei kakka sitte ainakaan tule ja se vasta harmittaaki.täytyy pistää oma ruokavalio remonttiin vaikka noista en muuta käytäkkään ku maitotuotteita ja limua aina silloin tällöin.niin en mä kokonaan d-vitamiinia lopetakkaan, jätän ne nyt ainakin viikoks tauolle ja sitte koitan toisella merkillä alottaa..kiitos vinkeistä, hyvä että täältä saa apua kun sitä tarttee


ulkosuomalainen nro2 - 01.10.2009 - 16:53

Meilla oli ihan samanlaista n. 1kk iasta 3kk asti. Meille neuvola suositteli kokeilemaan Colief nimisia tippoja (en tieda saako Suomesta) jotka auttavat pilkkomaan maidon laktoosia. Join myos itse hylamaitoa (imetin), ja kun vauvan itkuisuus tuntui vahenevan iltaisin, aloin vahitellen juomaan normaalimaitoa ja vahentamaan tippoja. Tsemppia!


maya-82 - 01.10.2009 - 21:48

ja tosiaan vyöhyketerapia kannattaa kokeilla. yleensä se auttaa, mut ei tietty aina jos taustalla jokin allergia, niinkuin meiilä oli.


Meemi81 - 02.10.2009 - 13:01

Myös hermoratahieronta on tehokas apu koliikkivauvoille (yleensä 4 hoitokertaa riittää)..kannattaa sitäkin testata jos ei muista keinoista ole apua jaksamisia!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|