Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Heinikset 09 kasaan!!!

Piki78 - 30.09.2009 - 19:26

Heiheihei heinät!!! Minnekäs siirytään, jos tämä sivusto kaatuu? Olisi edelleenkin hauska lukea kuulumisia ja ties vaikka pian toiveilijoissakin jo pyörittäis
Meillä peikkolainen vierottaa itse itseään tissistä. Hieman aikaisin, mutta minkäs teet... Eli viimeisetkin imetyksen rippeet ovat haihtumassa taivaan tuuliin. Muuten tuo kasvaa ainakin tuota pituutta, muuten ihan hoikan oloinen baby(ei ole äitiinsä tullut ). Ja kovasti harjoitellaan pään pitämistä pystyssä
Jälkitarkastuksessa oli kaikki hyvin Ja äitikin saa alkaa sulattelemaan silavaa spinnig-tunneilla


VASTAUKSET:


Räpy - 30.09.2009 - 20:17

Heippa vaan! Täällä on kärsitty nuhasta, nyt kahden viikon kituuttamisen jälkeen alkaa helpottamaan. Tosin syömistä on haitannut aika paljon ja nyt tuntuu, ettei muuta tehdä, kun syödä. Meillä on perjantaina neuvola ja on hauska nähdä, mitkä ovat pojan uudet strategiset mitat.
Pään kannattelua meillä harjoitellaan kovasti ja hyvänä hetkenä helistintä seurataan katseella.
Taaperokin rupeaa rauhoittumaan, paitsi silloin, kun vauva itkee kovasti. Ilmeisesti parku ahdistaa ja sitä peitetään temppuilemalla. Siinä on mukavaa, kun vauva karjuu ja taapero seisoo ruokapöydällä. No, yllättävän hyvin on mennyt kahden kanssa, mutta en silti heti toiveilijoihin lupaudu .


Ninnukka - 30.09.2009 - 21:22

No moro. Meillä neiti tuli jo 3kk, kun varaslähdön otti. Viimeisestä neuvolasta on jo aikaa, eli mittoja on paha mennä sanomaan, mutta lähellä 6kg ollaan ja 60cm

Meillä kans pään kannattelemista reenaillaan ja toiselta kyljeltä jo masulleen saa itsensä kammettua, pahus vaan, kun käsi jää alle, niin hermo menee

Kovasti neiti juttelee ja vkloppuna oppi uuden taidonkin, tekoitkun reppana tosissaan yrittää itkua saada aikaseksi ja oikein silmiäkin siristää, no lopultahan se sieltä sitten tulee. Pikkuhiljaa alkaa myös ääneen nauraminen lisääntyä, ihanan kuuloista hörötystä välillä

Mitenkäs onko teillä jo vrk-rytmi löytynyt? Meillä yöt nukutaan aikalailla 21-06, jolloin vähän syödään ja sitten vielä jatketaan unia n. 1,5h, mutta loppupäivä onkin tirsoja silloin tällöin...eli ei vielä rytmi hallussa.


Ultsu83 - 30.09.2009 - 21:25

Heippa.
Meillä on täällä aikas entisenlaiset voinnit, eli hyvin menee. Pitäisi tämän äidin käydä tuolla työpaikallakin näyttämässa tyttöä, kun siellä ne työkaverit kovasti odottelee...
Täysimetyksellä meillä edelleen mennään. Vauveli on jo kauhean kova seurustelemaan, juttua tuntuu riittävän pitkin päivää.
Niin, kaipa sitä jossain vaiheessa tuonne toiveilijoihin saattaapi ajautua, kun ajatuksena kuitenkin olisi useampi muksu tehdä... (Ja kun tota ikääkin tulee koko ajan lisää...)


Neppari - 30.09.2009 - 22:17

heips,
niinpä niin, saas nähdä mitä perhekerholle käy.. surullinen tapaus!

Tääl oli 3kk-neuvola viime viikolla, painoa oli 5,6kg ja pituutta 59cm. Ihan kivasti on poju kasvanut kun oli niin pikkunen syntyessä!
Poju kans kovasti päätä kannattelee, varsinkin kun on telkku auki niin masultaan yrittää kaula pitkällä kuikuilla sitä! Ihanaa pientä jokellusta, kurkkuääniä ja hihkaisuja päästelee kun on juttelutuokio...
Kyllä mäkin salaa haaveilen jo pikkukakkosesta, mutta oikeesti ei ole tarkoitus vielä ainakaan vuoteen raskautua.


Naksu - 30.09.2009 - 23:49

heippa hei! Jaa mitä? :o Onko tämä sivusto vai kaatumassa?

Meillä poika reilu 2kk ja viikko sitten neuvolassa mitat 56,1cm ja 5520g. Poika on pulleaposkinen ja pieni pyöreä tapaus Minusta normaalin kokoinen.
Päätä pitää kovasti pystyssä ja jo höpötteleekin. Olen kovasti ihmetellyt kuinka hiljainen tapaus tämä on! Ei itke juuri ollenkaan. Silloin vain, ellei ruokaa saa heti kun haluaa.
Meillä onkin sujunut oikein hyvin. Raskausaikana kauhistelin miten pärjään pikkuisen kanssa kaksin kun mieskään ei ole kotona kuin viikonloput mutta poikahan osottautuikin helpoksi vauvaksi.

Jälkitarkastuksessa kävin ja kierukka laitettiin. Kerran jo järkytyinkin onko se enää paikoillaan kun en lankoja tuntenut Siellä se kuitenkin toivottavasti on. Mies sanoi, ettei mitään haittaisi vaikka seuraavaa jo puskisi mutta itse ajattelen kuitenkin jos vasta kahden vuoden päästä alkaisimme taas yrittämään.


Meea - 01.10.2009 - 08:21

Heipä hei!!

Tänä yönä poika sit söi puol kuus ja sit heräs vähän vaille kaheksan, just ku aattelin et ois heränny aikasemmin ja syöny ja nukkunu viel hetken. VAikka sinne ysii asti, et ois tää äippä ehtiny iteksee laittaa ittensä kuntoo ennenku meijän pitää lähtee neuvolaa. Mulla nimittäin on se jälkitarkastus tänää..saanähä mikä on tuomio..

Muuten täällä menee ihan hyvin. Vauva syö hyvii määriä maitoa ja nukkuu hyvin. Nyt on iltakitinätki johki hävinny..JEE!!! ainaki toistaseks.

poitsu tykkää edellee istua sitterissä, jutella ja heilutella lelukaaren leluja. Tarkkailee kovasti ja on muutenki seuraavainen poika.

Pituuden (omamittaama) oli viimeks noin 62cm ja paino(oma punnitus) ni 6kg. Poitsulla ikää se noin 2kk. Meillä seuraava neuvola vaavelillla on vasta 9.10 ja silloin poitsu saaki sen rotavirusrokotteen...
Onks muitten muksuille tullu mitää oireita siitä???

Juu missäs joo kirjotellaa jos tää pulju pimenee???ois kiva kyl lukee muittenki kuulumisia viel jatkossaki..


Piki78 - 01.10.2009 - 10:06

Mä ehdotan, et olisko Helistin ok? Sinne vois kuulemma avata jonku oman ryhmän???
Meillä alkoikin illalla maidon tankkauskausi No,muutama päivä menikin tosi vähäisellä syömisellä. Yölläkin herättiin syömään 3.30 ja sitten taas 5.00, jolloin miehen piti antaa Semperiä,kun eihän multa tullut maitoa Ja aamulla taas 8.00 kakkavaipan vaihtoon. Sitten äitikin jo piristyi, mutta peikkopas nukahtikin! No, nyt tässä sitten ehtii kuulumisia lueskella ja kirjoitella ja laittaa ittensälähtökuoppiin. Pitää lähteä tuttiostoksille, kun yksi hävisi ja toinen hajosi yöllä Muutenkin olis tutinvaihtoaika


Tiikeri - 01.10.2009 - 10:08

Täällä poika kasvaa hurjaa vauhtia. Yläkäyrillä mennään taas niinkuin masun kanssa raskausaikoina. 6vk lääkärineuvolassa 59cm ja 5.6kg katsekontakti on jo hyvä ja ihanasti naureskellaan äidin iloksi. Helppo poika täällä kaikin puolin. Nukkumaan menee 20-20.30 eka syöttö aikaisintaan 3 ja viimeyönä vasta 5.30. Toinen syöttö sitten 6 jälkeen jos on syönyt oikein aikaisin mutta tänään söi vasta vähän ennen kahdeksaa kun noustiin. Yleensä noustaan noin 7-8.30. Päivät sujuu suht hyvällä rytmillä jota mä kyllä yritän vähän avittaa/ rytmittää jos jonkinmoisilla sirkustempuilla, vaunuttelemalla, syöttämällä, kylvettämällä ja kaikenlaisilla höpöttelyillä... 1-3 tunnin aamupäiväunet yleensä 9 ja 13 välillä riippuen monelta on herätty ja samanmoiset unet 14 ja 17 välillä. (Päivällä yleensä valvoo 2 - 3 tuntia kerrallaan.) Siitä sitten valvotaan sinne kasiin ja tankkaillaan yötä varten melkein tunnin välein. Kovasti leikkii lelukaaren ja sitterin leluilla ja kannattelee jo päätään ja punnertaa sylissä jaloillaan. Vuoropotkujakin tulee jo hienosti ja höpötys on kova. Lääkärineuvolassa oltiin ihan innoissaan kun poika oli jo niin kehittynyt. Sunnuntaina on nimijuhla ja ensi viikolla täytetään jo 2kk! Aika kuluu siivillä! Ihanaa kun on oma vauva!


Piki78 - 01.10.2009 - 10:15

Tiikeri- mäkin mietin juuri aamulla, kun pötköteltiin sängyllä ja tapitettiin toisiamme ja piekko tassutteli mun kättä, et onpas ihanaa, kun on oma vauva!
Mua alko stressaamaan jo melkein, kun en tehnyt vauvahierontaa neuvolan ohjeiden mukaan, eikä päästy muskaiyhmään ja aikuinen-vauva-liikuntakin piti perua...Tuli sellainen olo, etten riitä,mutta sitten päätin, että mehän tehdään omalla tavalla juttujamme ja kuunnellaan PMMP:n keinuhevosta,lauletaan ja tanssitaan sitä, tehdään ihanomaa vauvajumppaa sylissä ja omanlaista vauvahierontaa milloin sattuu huvittamaan jne. ja nyt tuntuu tosi mukavalta


Tiikeri - 01.10.2009 - 10:25

Me ei olla lähdetty vielä mihinkää harrastuksiin. Mä teen iltaisin vauvahieronnan mutta muuten vain lauletaan, leikitään ja tanssitaan omien päähänpistojen mukaan. Onneksi kukaan ei näe ehkä kuule kaikkia näitä hassuja ja hölmöjä juttuja mitä tulee kehitettyä...


SRC - 01.10.2009 - 11:10

Huomenia vaan kaikille! Kivaa lukea teidän kuulumisia ja tosiaan olisi jatkossakin mukava tietää itse kunkin kuulumiset.
Täällä on sairastettu jo korva- ja keuhkoputkentulehdus, tuli poitsulle noin 7 viikon ikäsenä ja täysimetyksestä huolimatta! Kyllä otti koville, varsinkin tällä äipällä, kun meni yöt kuunnellessa toisen korinaa ja huolestuessa pienimmästäkin yskäsystä.. Ei uskois että olen jo kolmen lapsen äiti, niin sormi suussa tunsin olevani pikkuisen kanssa. Tosin muut lapset ei ole näin pienenä sairastaneetkaan..
Neuvolan täti sano, että hattua nostaa meille kun saimme pojan kotona pidettyä ja hoidettua, ettei tullu nestehukkaa, tms. kun tosiaan vaan tissimaitoa saa. On hiukka vaikea tietää mitä sinne määrällisesti menee.

Tänään yritetään kolmatta kertaa ottaa se rota-rokote, katotaan onko neuvolan tätin mielestä kunto jo niin hyvä että voi sen antaa.
Pikkumies on myös kääntynyt ihan selältään vatsalleen kerran ja tietty äiti ei ollu näkemässä miten se kävi, kun jätin vaan pojan lattialle, kävin keittiössä ja kun tulin takas, oli poika mahallaan. Ja juttua piisaa, varsinkin isosiskoille on mukava höpötellä.
Vauvauinti alkais kolmen viikon päästä, saa nähä antaako korvalääkäri meille lupaa sukellella..
Mukavaa syksyistä päivää kaikille!


Piki78 - 01.10.2009 - 13:33

Eli tulkaa tuonne uuteen parkkiin!!! Sieltä löytyy jo ainakin Meea, BadMama ja mie!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|