Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Korviketta ekaa kertaa 8,5kk ikäiselle..

Marie - 30.09.2009 - 17:08

Eli olisi lauantaina lähtö kaveri porukalla viihteelle.. Nyt kuitenkin mietityttää, että miten tuon korvikkeen kanssa.. Nan merkkistä koitin yks päivä antaa testimielessä&oksensi samantien kaiken ulos 5min päästä&itse juominen oli tosi väkinäistä..
Tähän asti ollaan menty kiinteillä&tissimaidolla..
Eli mietin uskallanko viedä hoitoon ollenkaan, tänään ajattelin koittaa toista merkkiä.. Miksi oksensi? Allerginen jollekkin aineelle.. ?? Voiko tuo kalaöljy olla syy Nanissa, itse olen kuollettavan allerginen kalalle!
Pumppaamisen olen päättänyt lopettaa&sitä aina saanut yökyläillessä.. Mikä olisi hyvä korvike ensikertalaiselle, mikä suht "mieto".. Korvikkeista ei mitään kokemusta kummankaan lapsen kanssa..
Kiitän


VASTAUKSET:


Kokeile - 30.09.2009 - 17:17

Tuttelia! Meillä ei ole tullut mitään oireita siitä, ja muista lämmittää tissimaidon lämpöiseksi. Entäs jos sekoittaisit pumpattuun maitoon muutaman kerran, niin vaavi tottuisi makuun?
Se kalaöljyn ja sun kala-allergian yhteys kuulostaisi järkevältä selitykseltä huonovointisuuteen.
En tiedä varmaa, mutta entä jos koittaisi sitä esim.Tutteli ykköstä (0-6kk), oiskohan se miedompaa kun kakkonen? Jos joku osaa vastata tähän järkevästi, niin vastatkoon, heitin vain ajatuksen

Tsemppiä kokeiluun, toivottavasti onnistuu!


Aapeli - 30.09.2009 - 17:45

Esikoisella meni alkuun melko pitkä aika ennen kuin tottui korvikkeeseen. Välistä saattoi kaarella oksentaa korvikkeen ulos eikä sitä oikein suostunut juomaan, kunnes sitten ilmeisesti suu ja massu tottuivat. Mutta opetteluun meni kyllä aikaa ja korvike aloitettiin, koska ei huolinut enää tissiä.


Chala - 30.09.2009 - 18:40

Me siirryttiin samoilla kuukausilla Tutteli2:seen koska tissimaito vain kävi niin vähiin ettei saanut tarpeeksi maitoa. Ei oksentanut kertaakaan, mutta työn ja tuskan takana oli saada juomaan korviketta alkuun, nykyään menee jo ihan ok, mutta ei edelleenkään kuin pari desiä päivässä vaikka on ainoa maito mitä on pitkään saanut, ikää nyt 10,5kk.

Noin vanhalla ei varmasti kaada maailmaa vaikkei yhtenä päivänä maitomäärää saisikaan ihan täyteen. Voihan lisäksi tarjota vauvajugurtteja välipalana niin saa kalsiumia niistäkin ja jos juo vettä niin siitä saa kuitenkin nestettä. Eiköhän pieni kuitenkin yhden illan selviä vähemmälläkin niin pääsee äiti tuulettumaan

Tuli mieleen että voithan kokeilla keittää vaikka puuroa korvikkeeseen niin näet tuleeko sekin ylös vai onko kyse vain siitä että maito maistuu erilaiselta ja siksi oksensi?


Piki78 - 30.09.2009 - 19:28

Meillä ei toimi Tutteli, tulee kaaressa ulos, Nan taas aiheuttaa massuvaivoja. Semper sen sijaan oikein hyvä


Piki78 - 30.09.2009 - 19:29

Kaikki omega ei sitten ole kalasta...


"Kokeile" - 30.09.2009 - 22:58

Hyvä pointti, Piki78!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|