Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Yllättävä imetyksen loppuminen!

Miukuli - 30.09.2009 - 12:57

Meidän neiti, muutamaa päivää alle 8kk päätti eilen päikkäreiltä herättyään lopettaa tissittelyn. Ei siis sen jälkeen ole suostunut ottamaan imuakaan rintaa. Nukkumaan meni itkun kanssa ja yöllä heräili monta kertaa, mutta ei kelvannut rinta. Aamullakaan ei kelvannut. Korviketta sain aamulla menemään 100ml ja ruuan jälkeen 40ml ja päikkäreille 70ml. Hirvittää, kun noin seinään lopetti, vaikkakin vieroitus oli kyllä tarkoitus tehdä, kun töihin lähtö on muutaman kk päästä. Onko muille käynyt näin?
Nyt oma olo on varsin tukala ja kivulias, tuntuu, että rinnat räjähtää! Onko vinkkejä miten saisi oloa helpotettua? Kauanko maitoa vielä muodostuu, jos ei enää imetä? Pelottaa, että tulee rintatulehdus, kun ei saa tyhjennettyä. Ei varmaan kannata pumpatakaan tyhjäksi, ettei kiihdytä lisää tuottamaan maitoa? Auttakaa epätietoista!


VASTAUKSET:


Jeti - 30.09.2009 - 13:13

Hei eihän ole korvatulehdus??? Kuulostaa jotenkin siltä, että voisi olla. Juuri tossa iässä meillä oli eka ja syöminen kärsi pahiten. Kuumettakaan ei ollut kuin yhtenä päivänä tosi vähän, eikä aina oo välttämättä ollenkaan.

Jos kuitenkin imetys oli siinä, kannattaa lypsää pois juuri vain sen verran mahd. harvoin, että oma olo vähän helpottaa. Jos et usko, että imetys vielä oikeasti loppui, voisit vaikka pumpata maitoa talteen, jottei maidontulo vähene huomattavasti?


monstera - 30.09.2009 - 13:17

Kyseessä voi olla tilapäinen tissilakko. Kannattaa käydä imetystukilistan sivuilta lukemassa vinkkejä siihen tai vaihtoehtoisesti imetyksen lopettamiseen. Vähän kannattaa ainakin pumppailla ettei tule mitän tulehduksia.


K - 30.09.2009 - 13:59

Jos kuitenkin haluat nyt lopettaa imetyksen, niin pumppaa mahdollisimman harvoin ja sen verran, että olo helpottuu eikä tule tulehduksia. Kannattaa mitata se pumpattu määrä ja sit pumppaat joka päivä vähemmän. Mulla ainakin ehtyi maidon tulo ihan muutamassa päivässä.


Miukuli - 30.09.2009 - 17:50

Kiitos kovasti vastanneille! Huomenna neuvola ja lääkäri, joten tarkistutan korvat ja kyselen vielä neuvoja. Yritän nyt lopettaa imetyksen, kun kerta neiti ihan itsekin halusi lopettaa. Korviketta on mennyt päivän mittaan ihan mukisematta. Jännittää kyllä miten yö sujuu, mutta eiköhän se tästä.


K - 01.10.2009 - 10:33

Jos haluat, niin voithan jatkaa yöimetystä. Itse siis imetän vain öisin (kerran yöllä ja kerran tosi aikaisin aamusta) ja tissit on sopeutuneet tilanteeseen hienosti. Yöllä maitoa tulee just sopivasti ja muulloin ei. Eli ei mitään pakkaantumista tai muutakaan pulmaa. Ainoastaan silloin, jos tuo aamuimetys jää väliin, niin sitten illalla alkaa se tissi, kumpi nyt olisikaan ollut vuorossa, olla hieman täynnä. Mut oon silloin sit vähän lypsänyt ja hyvin on mennyt.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|