Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Voimakkaan hajuinen

pissa - 30.09.2009 - 12:41

Meidän neidin pissa on alkanut tuoksahtaa aika voimakkaalle kiinteisiin siirtymisen jälkeen. Oletan, että ihan normihomma, kun nestettä imeytyy suolesta enemmän, niin ulostuleva tavara tuhdimpaa. Ongelmana nyt on vaan se, että meidän kestovaipat on alkanu myös tuoksahtaa aika pian. Eli puhtaana ja kuivana eivät haise, mutta kun vähän vaippaan lirahtaa, niin alkaa tuoksahtaa. Mikähän tähän voisi olla apuna? Hajusteellinen pesuaine vai täytyykö vaihtaa vaippoja? Meillä on aika paljon käytössä vaippoja, joissa on mikrokuituisia imuja (jääkö jotenkin helpommin hajut sisään?).


VASTAUKSET:


monstera - 30.09.2009 - 12:54

Mä oon kiinnittänyt vaippapyykkikoriin pyykkipojalla rikkinäisen sukan ja laittanut siihen pari tippaa teepuuöljyä. Peittää pahimman pissankatkut . Etikka huuhteluaineena raikastaa myös mukavasti, ja etikkaakin pitää hajusteena vaippapyykkikorissa.


monstera - 30.09.2009 - 12:56

Niin ja jos mahdollista niin vaippapyykkikori kannattaa pitää mahdollisimman ilmavassa paikassa. Ja sillä voi lohduttautua että kertikset ne vasta löyhkäävätkin ;D!


ehkä - 30.09.2009 - 13:02

kestovaipoista en tiedä mutta pakko kommentoida edellistä "kertikset ne vasta löyhkäävätkin". eli haisevat kyllä jos keräät niitä roskiin päivän parin ajalta mutta meillä ei ainakaan ollut mitää hajuhaittoja kun tyhjensin vaipparoskin parin vaipan jälkeen, joskus jopa yhden jälkeen.


monstera - 30.09.2009 - 13:18

ehkä: Kertisten ominaishajulle herkistyy kun kestoilee .


ap - 30.09.2009 - 14:11

Juu, siis etikkaa käytänkin huuhteluaineena ja teepuuökjyä korissa. Se ei olekaan se ongelma.
Vaan se, kun neiti tupksahtaa välin voimakkaasti, vaikka vähän aika sitten vaihdettu vasta vaippa. Syytän mikrokuituimuja, niihin ilmeisesti jotenkin "pesiytyy" tuo haju ja se irtoaa heti kun vähän kastuu samalla tavaralla.


- 30.09.2009 - 14:16

Mulla BumGeniuksen kestoja ja ihan vasta (käytössä ollet puoli vuotta) olen huomannut myös tuon pissanhajun. Mutta jos käyn pesemässä taloyhtiön vanhalla "teollisuuskoneella" , vaipat ei haise. Vanha kone ilmeisesti pesee ne runsaammalla vedellä. En tiedä miten ongelman voisi ratkaista, kaipaan myös esim. uutta pesuainevinkkiä. Mulla käytössä Lidlin Formil.


Chala - 30.09.2009 - 14:17

Huh, kuka niitä vaippoja jaksaisi roskikseen roudata jokaisen vaipanvaihdon jälkeen.. Ja kyllä mun mielestä kertikset haisee ihan käyttämättömänäkin ihan järkyn pahalta, sellasia ihania kemikaalin tuoksahduksia mitä ei kestoissa ole

Mutta siis asiaan: Pari tippaa eteeristä öljyä tai esim pieni suihkaus etikkaa joukkoon niin hajut kuoleentuu ihan kivasti. Jos vedessä säilyttää niin etikkaa sekaan vaan niin ei haise oikeestaan miltään. Samoin kannattaa käyttää huuhteluaineena etikkaa, tulee ihanan raikas tuoksu ja musta ainakin tuntuu että pissan haju tarttuu paljon vähemmän vaippoihin, toisaalta voi olla psyykkinen juttu

Meillä rupesi pissa haisemaan tosi pahalta kun imetys väheni eikä tyttö suostunut juomaan tarpeeksi, pissa oli siis vaan niin vahvaa. Se vaippojen löyhkä oli ihan kauheeta, mutta onneksi nyt kun ollaan saatu maitoa ja vettä menemään enemmän niin on pissan hajukin miedontunut.

Ja mikrokuituimut haisee käytettynä vähän enemmän kuin monet muut, esim bambut ja hamput, mutta niistä taas tulee paljon raikkaampia pesun jälkeen. Hassua sinänsä.

Mutta älä ihmeessä vaippoja hajun takia vaihda, äläkä käytä hajustettuja pesuaineita, monet ei sovi kestoille koska niistä voi jäädä jäämiä tai voivat heikentää imutehoa tai kosteussulkua, lisäksi ne voivat ärsyttää vauvan ihoa helpommin. Noin niinkuin yleinen suositus kestojen yhteydessä.


tietämätön - 30.09.2009 - 14:30

Kuinkas paljon sitä etikkaa sitten lorautetaan sinne koneeseen, jos huuhteluaineena käytetään?


Chala - 30.09.2009 - 15:23

Mä laitan varmaan pari-kolme ruokalusikallista. Vähempikin varmaan riittää. Vaikea arvioida kun kaadan vaan suoraan pullosta. Ei sitä paljoa tarvita, parempi laittaa alkuun vähän ja lisätä jos tuntuu että tarvitsee


hmmq - 30.09.2009 - 17:43

Ja voiko tuota etikkaa käyttää BumGeniuksiin, siis myös kuoriosaan? Mä pari kuorta aikoinaan pilasin (kosteussulku meni) enkä halua noita kalliita vaippoja pilata. Siis mitä etikka tekee niille?


AnnaE (rv37+4) - 30.09.2009 - 21:19

Varsinaiseen ongelmaan en osaa ottaa kantaa mutta kertisten hajuun on pakko ottaa kantaa. Meillä siis aikomus kestoilla, mutta ostin kuitenkin paketillisen pikkuisia kertiksiä varalle. Avasin kertis paketin ja laitoin niitä muutaman hoitopöydän koriin kestojen kanssa, ja avatun paketin vauvanhuoneen kaappiin. Monta päivää ehdin ihmetellä että mikä siellä kaapissa oikein haisee, vein tuulettumaankin kaikki siellä olevat vauvan tarvikkeet, mutta aina vaan haisi, kunnes tajusin, että se oli se avonainen vaippapaketti, joka siellä haiskahti nenääni. Ei se haju nyt varsinaisesti ole paha, mutta epämiellyttävä minun nenääni... Johtuneeko sitten raskaudesta vai muuten vaan herkkäneinäisyydestä, mutta ei yhtään houkuttele ajatus laittaa puhtaanakin pahan hajuisia kertsejä vauvalle.


ap - 07.10.2009 - 19:23

Täytynee juottaa tyttöä enemmän. Ja tsekata, jos tuossa pesukoneessa voisi jotenkin lisätä huuhteluveden määrää..hmm..

Itse olen kyllä pääsääntöisesti aina käyttänyt etikkaa huuhteluaineena vaippapyykissä ja hyvänä on Bumgeniuksen kuoriosa kuten myös fuzzi bunzit pysyneet. En ainakaan itse ole havainnut mitään kulumaa ja noita vaippoja pestään parin päivän välein ja ovat olleet jo monta kuukautta käytössä. Liikaa sitä etikkaa ei kannata laittaa, ettei kaikkialla haise etikka, mutta just tolleen pari ruokalusikallista on koneellisen ihan hyvä määrä. Pyykki on pehmeämpää ja raikkaamman tuoksuista.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|