Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

syysmammat, meillä tänään 1 kk!

chicken - 30.09.2009 - 12:21

no niin, niin ku otsikkokin kertoi, meidän neiti täytti tänään 1kk! jotenkin tuntuu että tosi lyhyt aika mutta silti kuin vauva ois ollut meillä ikuisuuden, siis hyvällä tavalla arki alkanut pyörimään suunnilleen samoja ratoja, pahempaa väsyä ei itsellä ole ellei aivan mahottomasti päivän aikana touhua

joku tuolla alemmassa ketjussa kyseli painosta...mulla tuli raskauden aikana 7 kg, sairaalaan jäi kaikki ja nyt jo -4kg lähtöpainosta. jos sais itteensä nyt niskasta kiinni ja karistais loputkin ylimääräset pois, tavoite vielä - 5kg mites muut?


VASTAUKSET:


Manttu - 30.09.2009 - 12:34

Mulle tuli raskausaikana 20kg. Osa kiloista jäi sairaalaan ja nyt painosta on tippunut 10kg. Jäljellä olevien 10kg kanssa saan varmaankin tehdä töitä, sillä en valitettavasti imetä. Se etten imetä harmittaa toki ton painon pudotuksenkin kannalta, mutta ennen kaikkea vauvan kannalta! No toisaalta pystyn menemään lenkille ja jumppiin kun poika ei ole riippuvainen tissistä.

'Liityin' muuten laihduttajiin, jossa ilmoitetaan paino perjantaisin. En aloita varsinaista laihduttamista ennen jälkitarkastusta, mutta herkkujen syöntiä olen rajoittanut ja yritetään syödä kevyempiä kotiruokia. Karppaamista tekisi mieli kokeilla.


Alma88 - 30.09.2009 - 13:01

Täällä tyttö tänään 2 viikkoa! Aika tosiaan lentää.. itsellä kyllä ollut tosi hyvä olo ja jaksaa kyllä.. tyttö herätteli viime yönä syöttämään 2h välein mutta onneksi meikä semmonen et uni jatkuu kyllä heti.. Taitaa olla tankkauspäivät meneillään.. oon vähän ottanutkin nämä valvomiset sen kannalta et tätä vartenhan kotosalla nyt ollaan.. päikkäreitäkin on kyllä aikaa ottaa mutta usein huomaa ettei sitten tullutkaan mentyä.. Saa nähsä miksi tilanne kuukauden kuluessa menee..

Painoa itelle tuli 15kg ja sairaalaan jäi 7kg. Ekan viikon aikana katosi vielä melkein kilo aina parissa päivässä ja nyt jäljellä enää vain viitisen kiloa.. Imetys todella vaikuttaa ja se että oon parantunut nopeasti ja liikkeelle pässyt.. Vanhat farkut meni heti jalkaan ja nyt jo nätisti kiinnikin.. Tosin kotosalla mieluummin oleilee mukavammissa vaatteissa!


Wera** - 30.09.2009 - 13:39

Meillä tyttö on jo kolme viikkonen, mihin tää aika hurahti?!

Lueskeltuani teijän juttuja, kävin puntarilla pyörähtään nyt eka kerran synnytyksen jälkeen. Painoa tuli joku 12-13kg odotuksen aikana ja nyt oli näyttäny tippuvan joku 7kg. Mutta en hurraa, kannan nimittäin edelleen kiloja ekasta raskaudestani. Mutta nyt aion todella aloittaa laihuttamisen (imetyksen rajoissa).

Ja tuosta imetyksestä muuten. Esikoista imetin 7kk ja grammaakaan ei painosta tipahtanut. Eli on huuhaata että kaikille imetys vaikuttaisi vähentävästi painoon.

Olettekos muuten ajatelleet, että jos tämä palsta oikeasti sulkeutuu niin katkeaako meidän "yhdessä odottaneiden" tie tähän?


Eerinen - 30.09.2009 - 14:30

Tuonne aikaisempaan jo meidän kuulumisia kirjoittelin mutta piti tulla vastaamaan tuohon kysymykseen painosta.

Mulla kertyi raskauskiloja kaikkiaan lähes 20 joista 5-10kg viimeisten odotusviikkojen aikana, sairastuttuani toksemiaan. Ah ihana turvotus...
Viimeksi puntarissa käydessäni näytti kiloja lähteneen 14. Ensimmäiset 10kg lähti n. viiden päivän kuluessa synnytyksestä.


piudiu - 30.09.2009 - 14:58

Meillä perjantaina tulee tytölle 5 viikkoa täyteen. Tänään oli eka neuvola vauvalla, oli painoa tullut melkein kilo vajaassa 3 viikossa!!! Hyvin taitaa tissimaito riittää...

Mulle tuli raskausaikana suurinpiirtein 13kg, ja kaikki on jo lähtenyt, sekä vielä kilo ylimääräistäkin. Mikä on ihan hyvä, kun tuota painoa oli jo muutenkin liikaa jo ennen raskautta. Jos vaikka sais pudotettua painoa lähelle normaalia!

Itse kanssa mietin, että mahtaako palsta kaatua... Olisi se harmi, itsekin olen käynyt täällä jo monta vuotta, ja nyt pääsin tänne vielä odottajiin liittymään. Varmuuden vuoksi haluan kiittää kaikkia syyskuulaisia (ja muitakin) ihanasta odotusajasta!
Toivotaan että palsta pysyisi pystyssä!


Tiraam - 30.09.2009 - 16:10

Hihhei, täällä onnellinen tuore mami! Meidän neiti syntyi siis sunnuntaina rv 39+6, nopeasti ja melko helposti. Ei tikkejä eikä repeämiä. Tyttö on 47 cm ja 2700g eli aika pikkunen <3 Synnärillä seurattiin sokereita ja painoa, paino tippui vaan 3,1% ja sokerit koko ajan hyvät niin päästiin jo eilen kotiin. Yö meni hyvin, nukkui 3-4 h ja söi tunnin. Rauhallinen pakkaus! Kakkaa ja pissaa tulee. Imetys helpottui suunnattomasti rintakumin ansiosta Maitoa tulee tosi paljon jo nyt.

Ja 10 kg tuli raskausaikana, synnärille jäi 6. Mahaa ei enää juuri näy vaikka synnytyksestä aikaa 4 pv!?! Kätilö ihmetteli lopputarkastuksessa että mihin mä ehdin sen mahan jo kadottaa. Hassua.

Mutta toivottavasti syyskuisten hyvä henki jatkuu tällä puolella, jos nyt palsta pysyy pystyssä Nyt täytyy mennä neitiä tsekkaamaan


chicken - 30.09.2009 - 16:53

juu minäkin olen täällä useamman vuoden jo käynyt, aloittanut toiveilijoista, siirtynyt odottajiin ja nyt sitten vihdoin pääsin vauvapuolelle toivottavasti ei kaatuisi, en kyllä osaa mihinkään muuallekaan mennä ja en jaksa rekisteröityä sit mihinkään.

onnea vielä tiraamille!


villiviikari - 01.10.2009 - 13:46

Heippa täältäkin!

Olen käynyt lueskelemassa teidän juttuja mutten ole aikaiseksi saanut mitään kirjoitella.

Meillä on neiti tänään 4vko, hassua ajatella, että lauantaina neiti on kuukauden =) Mihin aika oikein menee??

Meille sujuu yöt mallikkaasti mutta päivisin haluaa olla vaan sylissä, en muista pojillani tällaista, ehkä olen sen vain vuosien aikana unohtanut =)

Mulle tuli painoa 16kg ja 11kg on nyt lähtenyt. Eiköhän ne loputkin jossain vaiheessa, ainakin aikaisemmissä on hyvin lähtenyt.

Mukavaa syyspäivää kaikille!!


Terhi - 05.10.2009 - 22:56

Heippa kaikille! Meidän tyttö täytti viime perjantaina kuukauden. Aika menee tosiaan nopeaa tuntuu että pikkunen juuri syntyi mutta siitäkinon jo reilu kuukausi Päivät menee nopsaa pikkusen kanssa, käydään pihalla, syödään ja nukutaann. Tosi kiltti tyttö on ei turhia kyllä valita. Itkee oikeestaan vain kun nälkä on.

Itsellä tuli painoa raskauden aikan reilu 15kg ja jäljellä reilu 2kg yllättävänkin hyvin lähtenyt, vaikka mitään en hirveästi ole tehnyt.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|