Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

masentaa

.... - 29.09.2009 - 21:28

vauva on tullut kotiin ja kaiken pitäisi olla hyvin. pelkään kuitenkin että se herää, en pysty täysimettämään vaan tarvitsen ainakin vielä korvikkeita lisänä. kaikkein pahinta on, etten pysty nukkumaan.tiedän että kohta vauva herää.ahdistaa ja olo on kahlehdittu. raskausaikana oli vaikeaa, samoin synnytys erittäin rankka kokemus. en tiedä onko vain hormonit hetkeksi menneet sekaisin vai onko mulla masennus. hikoilen kauheasti ja mua ahdistaa. on ollut myös kauheita ajatuksia vauvasta, mutta ne eivät ole tosissaan.itku on kovin herkässä. kellään kokemusta? mikä auttaa? kuinka nopeasti mennyt ohi?


VASTAUKSET:


Anna81 - 29.09.2009 - 21:42

Tiedän tunteen. Mulla oli myös ruokahalu täysin kadoksissa useita kuukausia. Olin niin ahdistunut kun voi olla ja halusin vain että kaikki olisi ennallaan. Olin masentunut. Voi hyvinkin olla että se mitä tunnet on hyvin lyhyt niin sanottu "babyblues", olet hormonimyrskyssä ja kaikki tuntuu uudelta ja pelottavalta. Minulla se vain kesti pitkään. Vauva on yli 6kk kun helpotti. Kävin vertaistukiryhmisssä, ja yritin olla paljon tekemisissa ihmisten kanssa, eikä vain neljän seinän sisällä. Vauvani täyttää kohta 10kk, ja voin kertoa että tunteet ovat lähes kadonneet vauvan kasvaessa. Kun aloin tuntea hänet ja millainen vauva hän on. Tässä minun oma tarina. Voimia sinulle paljon!


Eevis - 29.09.2009 - 21:53

Mulla oli sama juttu alkuun. Ahdisti jo kun tuli ilta. Kyllä se siitä sitten aikanaan meni ohi ekan ja toisen kuukauden aikana. Kun vauva kasvaa niin olo ja tunteet helpottaa aivan varmasti. Kun sieltä alkaa tulla se oma persoona esiin. En voi sanoa muuta kuin että kannattaa käydä puhumassa esim psykiatrilla ja miettiä lääkkeitä jos vähänkin tuntuu siltä Voimia paljon!


Manttu - 29.09.2009 - 21:58

Mulla on kans aika harmaa olo. Vauva on vajaa 3 viikkoa ja nyt olen oppinut nukkumaan öisin, ja välillä päivisinkin. Alussa kävin niin ylikierroksilla, että sairaalassakin sain nukuttua lääkkeen avulla yhden tunnin!

Tää apea olotila tuntuu kuuluvan aika monen vauvaperheen alkuun ja ainakin haluan uskoa että on ohimenevä vaihe ja elämä normalisoituu.

Voimahalaus meille molemmille


taustalta - 29.09.2009 - 22:11

itse itkin joka ilta ensimmäisen viikon ajan vauvan syntymän jälkeen. ahdisti, pelotti, väsytti ja vaan itketti. luultavasti heti synnytyksen jälkeen hormoonit niin sekaisin, kun todellakin viikon jälkeen itkuisuus loppui.

ekat kolme kuukautta myös hikoilin kuin pieni possu.

jaksamista.


Mulla - 29.09.2009 - 23:20

loppui maidon tulo kovan stressin seuraukena, kun vauva oli reilun viikon ikäinen. Onneksi maito palasi, kun sain fiilikset itseltäni kohdilleen ja imetys on jatkunut 7,5kk siitä eteenpäin. Ja oli kyllä hormoonit sekaisin silloin. Toivottavasti saat pian mielen paremmaksi! Tsempit!


Meitillä - 30.09.2009 - 02:05

Oli kanssa ihan kaamea tilanne päällä kotiutumisen jälkeen! En saanut syötyä mitään kun ahdisti niin paljon uusi tilanne. Sitä vaan mietti ihan paniikissa, että tätä pakettia ei voi palauttaa mihinkään Ellokselle jos sen kanssa ei jaksakkaan olla... Meni onneksi ohi viikossa/parissa. Pää ei jotenkin vaan suostunu heti hyväksymään niin isoa muutosta, vaan tappeli vastaan kuin viimeistä päivää. Lopulta mielikin joutui kuitenkin hyväksymään kohtalonsa. Varmaan aika yleinen ilmiö tämä...


mulla - 30.09.2009 - 09:48

oli ihan sama tilanne kun tultiin kotiin, viikkoon en syönyt oikeastaan mitään ja koko ajan pelkäsin ja ahdisti milloin vauva seuraavan kerran herää. tuskan hiki koko ajan. jonkin ajan päästä se kuitenkin helpotti. mutta jos ei helpota, kannattaa hankkia ammattiapua.


ap - 30.09.2009 - 18:06

mielettömän iso kiitos teille kaikille! aivan älyttömän paljon auttaa, että tietää, että tunne on ohimenevää, enkä ole yksin. voimia meille kaikille!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|