Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

menehtyneelle muisto?

suru silmä - 29.09.2009 - 16:42

kamala paikka,kaverin keskonen menehtyi,eli 4,5kk:tta(oli syntyessään 450g)sitkeä tyttö! nyt hautajaiset edessä ja haluisin jotain aivan erityistä muistoa,esim.haudalle jotain,onko kellään idiksiä?


VASTAUKSET:


chicken - 29.09.2009 - 16:55

joku ihana pehmolelu tai muu "pysyvä" muisto tuli ekana mieleen. kamala juttu, voimia sinulle ja ystävällesi


Ei lahjoja haudalle! - 29.09.2009 - 17:24

Älä vaan vie haudalle mitään muuta kuin leikokukkia! Se on vanhempien oikeus laittaa haudalle mitä haluaa, eikä pidä joutua hyväksymään jotain muiden tuomia enkelipatsaita tms vain siksi, ettei kehtaa kieltää laittamasta. Eri asia sitten viedä vanhemmille jotain, mutta musta se ainakin tuntuisi siltä kuin joku yrittäisi lahjoa surun pois...


suru silmä - 29.09.2009 - 17:31

vanhemmat ovat minun parhaita ystäviä,kyllä he hyväksyisivät haudalle esim.lyhdyn ym. sellaisen,kävisin joulunakin laittamassa sinne kynttilän.


Ei lahjoja haudalle! - 29.09.2009 - 17:46

Silti, se on vanhempien oikeus laitella se sellaiseksi kun haluavat. Kysy edes lupa ensin... Jos jokainen lasta sureva toisi haudalle jotain omasta mielestään kaunista ja aivan vilpittömin mielin haluavat muistaa, olisi se hauta kohta kuin rihkamakauppa. Kunnioita vanhempia ja vauvaa ja vie leikokukkia ja kynttilöitä, mutta jos jotain muuta, niin vain vanhempien luvalla ja niin, että varmasti hyväksyvät sen eikä mene niin, etteivät tykkää, mutta eivät kehtaa kieltääkään.


Olen samaa - 29.09.2009 - 18:19

miltä edellisen kirjoittajan kanssa.
Kukat riittävät.


chicken - 29.09.2009 - 18:31

ai niin kuin pysyvää? mulle tuli ekaks mieleen toi pehmolelu, siis ihan hautajaisissa laitettavaksi jonka sit vanhemmat veis kotiin...pitäis lukee tekstit tarkasti, sori...


taustalta - 29.09.2009 - 19:17

varmaan kukat ja aito läsnäolo riittävät. ymmärrän että tekisi mieli yrittää auttaa konkreettisemmin, mutta tavara ei ole ehkä kuitenkaan se mikä auttaa... tämä vain minun ajatus.


Jeti - 29.09.2009 - 19:55

Miksi ei kaunis, symbolinen lyhty? Eihän sitä tarvii haudalle viedä, jos se kerran on epäkorrektia? Antaa vanhemmille ja mainitsee, että voi viedä vaikka haudalle? Muistaa vaan ostaa ulko- eikä sisälyhdyn.
Mutta eikö omaiset kerää haudalta ylimääräisen krääsän, vanhat kukat ja palaneet kynttilät pois joka tapauksessa? Varmaan veisivät lyhdynkin kotiinsa tms, jos eivät pitäisi siitä, että se on haudalla.

Otan osaa suruun! Muista tehdä selkeästi tiettäväksi, että tuet kaikin mahdollisin tavoin - silloin kun se sopii sureville vanhemmille.


samaa mieltä... - 29.09.2009 - 20:21

ettei lahjoja haudalle tai muutenkaan, kokemuksesta kerron. Tosin ihmiset on erilaisia, mutta kun oma suru sattuu kohdalle, niin se kyllä satuttaa ja lujaa... Silloin ei ikävä kyllä ole tilaa huomioida muiden suruja. Kukat ja läsnäolo on varmasti kaikkein parhaimmat lahjat, mitä voi antaa. Itse olisin ollut ihan kauhuissani jostain pysyvästä lahjasta (muistona hautajaisista)... Mutta puhu vaan ensin ystäväsi kanssa mikä häntä eniten auttaisi!!!


samaa mieltä... - 29.09.2009 - 20:22

ettei lahjoja haudalle tai muutenkaan, kokemuksesta kerron. Tosin ihmiset on erilaisia, mutta kun oma suru sattuu kohdalle, niin se kyllä satuttaa ja lujaa... Silloin ei ikävä kyllä ole tilaa huomioida muiden suruja. Kukat ja läsnäolo on varmasti kaikkein parhaimmat lahjat, mitä voi antaa. Itse olisin ollut ihan kauhuissani jostain pysyvästä lahjasta (muistona hautajaisista)... Mutta puhu vaan ensin ystäväsi kanssa mikä häntä eniten auttaisi!!!


jemoo - 29.09.2009 - 23:07

Mulla on lapsi kuollut, eikä tullut mieleenkään, että olisin suuttunut/loukkaantunut siskolleni, joka antoi tyttäreni haudalle pienen nukkuvan enkelipatsaan. Osoittaa mun mielestä enemmänkin sitä, että on oikeasti ihmisiä, jotka välittää. Eli mun mielestä juurikin esim. pieni, siro enkelipatsas on oikein sopiva suojelija pienen viimeiselle matkalle.

Osanottoni.


Suru - 30.09.2009 - 09:51

Minulla ei ole lapsi kuollut, mutta hoidettavanani on muuten läheisen ihmisen hauta. Jos sinne joku toisi jotain patsaita tms, olisin kyllä vihainen kun ei kunnioiteta sitä millaisena minä sen haluan pitää. Mielestäni on minun oikeuteni laittaa rakkaani hauta sellaiseksi kuin sen haluan olevan!


ei - 30.09.2009 - 10:02

Kai sen enkelipatsaan tai lyhdyn voi viedä pois sieltä haudalta, jos ei sitä sinne halua laittaa! Kyllä minusta joku pysyvä muisto olisi hieno asia ystävältä! Vie sitten vaikka kotipihalle, lyhdyssä palava kynttilä muistuttaisi aina rakkaasta lapsesta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|