Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

nyt se pääsi käymään!

nou - 29.09.2009 - 15:06

Minulla on kolme lasta, tyttö 4v, poika 3v. ja tämä nuorin poika pian 2kk.
Mies on päivisin töissä ja minulla on aika hulinaa lasten kanssa kun en ole saanut vanhemmille hoitopaikkaa.

Tänään sitten pääsi käymään se mitä olen pelännyt. Kuopuksen olin juuri syöttänyt ja röyhtäyttelin häntä.Vanhemmat lapset tappelivat huoneessaan. Tarkoituksena oli laittaa kuopus sitteriin hetkeksi kun menen katsomaan tilanteen. No yhtäkkiä kuului hirveä huuto kun esikoinen löi keskimmäistäni leikkiautolla suoraan naamaan, nenän ja suun väliin. Laitoin kuopuksen tosiaan sitteriin ja ryntäsin katsomaan. Keskimmäisen nenä vuosi verta ja huulessakin oli halkeama. Onneksi ei hampaita lähtenyt. Otin pojan syliin ja rauhoittelin häntä. Vein hänet meidän makkariimme ja silittelin häntä sängyllä ja niin hän rauhottui. Tyttö toruin ja olin juuri tulossa lastenhuoneesta kun kuului kopahdus. Tuntui kuin sydän olisi pysähtynyt, muistin etten ollut laittanut vauvan vöitä kiinni! Vyön kyllä laitoin mutta en jostain syystä laittanut sitä lukkoon. Juoksin olohuoneeseen ja huomasin, että vauva oli liukunut sitteristä lattialle! Pudotus on keskisormen ja peukalon päiden välinen. Samantien alkoi kimeä huuto, mutta kun otin vauvan syliin ja hyssyttelin niin hän lopetti huudon heti. Takaraivolle ilmestyi hetken päästä kaksi punaista länttiä, mutta ne eivät vaikuta kipeiltä. Kaikin puolin vauva on ihan normaalin oloinen, tuntuu ettei häntä enää sattuisi.

Sain kaikki lapset nukkumaan ja aloin itkemään. Ei tämä kotiäitinä olo ole vielä ikinä tuntunut vaikealta/raskaalta mutta tänään järkytyin suuresti kun en muista ollenkaan miksen laittanut sitterin vöitä kiinni. Yleensä odotan innolla, että mies tulee töistä mutta tänään en. Kerroin hänelle puhelimessa mitä kävi ja hän huusi vihaisesti


VASTAUKSET:


älä - 29.09.2009 - 15:17

soimaa itseäsi liikaa. Pudotus sitteristä on niin pieni, että siinä tuskin pääsee mitään sattumaan. Jos huuto loppui lohduttelun jälkeen ja vauva muuten vaikuttaa normaalilta, ei varmastikaan sattunut mitään vakavaa. Ymmärrän kyllä säikähdyksesi aivan täysin. Minulle kävi viime viikolla sama juttu. Pojalla oli vähän lämpöä ja hän oli nukahtanut syliini. Menimme keittiöön ja laskin hänet heränneenä, mutta unenpöppöröisenä sitteriin. En laittanut vyötä kiinni ja nousin laittamaan lasiani pöydälle, kierähti hän salamana lattialle ja löi ensin päänsä laatikon kahvaan ja sitten lattiaan. Kova oli huuto ja säikähdys, varsinkin äidillä. Huuto loppui hetken lohduttelun jälkeen ja pieni punainen jälki näkyi päässä loppuillan. Yleensä laitan aina kiinni, koska poika on liikkuvainen ja vääntää itseään aina pois sitteristä. Nyt se vaan jäi, varmaan kun hän oli niin uninen, joten kai ajattelin, ettei hän nyt siitä lähde. No niin kävi, ja itkua tihrutin loppuillan ja ajattelin miten huono äiti olin. Mies oli ymmärtäväinen ja sanoi, että sitten pitäisi olla huolissaan jos vauva ei huuda ja on veltto. Jatkossa laitan kyllä aina kiinni.


Nou - 29.09.2009 - 15:33

Mieskin nyt lähetti viestin, että on pahoillaan kun huusi ja ymmärtää, että tänään minulla oli hieman hankala päivä.
Laitan yleensä itsekin sitterin vyön kiinni mutta nyt se jotenkin vain jäi


älä - 29.09.2009 - 16:21

huoli, kaikki on varmasti hyvin jos ei mitään merkkejä näy, sairaslapsi.com, sielä on hyviä neuvoja tapaturmista sairauksiin. Ymmärrän että sinulla on paha olla. Meidän neiti tippui eilen sängyltä lattialle ja arvaas vaan miten paha olo oli minulla koko loppupäivän. Onneksi ei sattunut pahempaa, säikähdys vain. Hyvä että mieskin ymmärsi että huutamisella ei saa mitään aikaiseksi ja että se oli vain vahinko. Niitä meille mammoille kyllä sattuu.


no - 29.09.2009 - 16:58

sellaista sattuu. isommat lapset tappelevat ja vauva voi kolhaista päätä mutta se on vain elämää. pääasia ettei vakavammin käy. itku on AINA hyvä merkki jos vauva putoaa, kaatuu tai kolhii itseään muuten.
toivottavasti saatte vanhemmille lapsille hoitopaikan. ei se kaikkien lasten hoitaminen kotona ole ruusuilla tanssimista eikä myöskään se "ainoa oikea vaihtoehto" ja isommat lapset tarvitsevat virikkeitä joita äiti ei valitettavasti ehdi/pysty antamaan.
älä syyttele itseäsi


arvaa - 29.09.2009 - 17:44

miltä minusta tuntui kun mun 11vko vanha vauva tippui keittiön pöydältä sitterissään!!!Luojalle kiitos ettei käynyt muutakuin kuhmu päähän,vauvat on ihmeellisen lujaa tekoa.Olin kyllä kipeä syyllisyyden tunnosta,ja oli ihan hirveä olo ainakin viikko sen jälkeen.Älä huoli,vauvasi kuitenkin alkoi heti itkemään,eikä tippunut korkealta,ei varmaan käynyt sen pahempaa.Näitä sattuu.


Näitä sattuu - 29.09.2009 - 20:02

Sattuu kyllä ja harvemmin tapahtuu mitään vakavampaa.

Mutta ihan YLEISESTI tuli mieleen, että miten kummassa voi esim. sitteri pudota pöydältä, kun nimenomaan kaikissa ohjeissa lukee, ettei pöydälle saa laittaa? Eikö kannattaisi ennemmin katsoa kuin katua? Uskoa, että ei kannata hetkeksikään kääntää selkäänsä korkealla olevalle lapselle?


tuli vaan - 29.09.2009 - 22:56

mieleen että oletko laittanut lapsiasi (nämä kaksi vanhempaa) avoimeen päiväkotiin tai päiväkerhoon? Maksuton vaihtoehto hoitopaikalle ja näihinhän pitäisi kaikkien päästä. Entäs sitten musiikkiopistojen lasten muskarien/soittoryhmien päiväajat? Monilla paikkakunnilla kun musiikkiopistosta löytyy päiväryhmät. Saisivat vähän virtaa pois. Mutta ainahan niitä vahinkoja sattuu ja riitoja syntyy vaikka olisivat hoidossakin tai kerhossa. Että älä syyttä syyttele itseäsi. Noin pienellä ikävälillä olevat sisarukset tappelevat vielä monet vuodet


ap - 30.09.2009 - 23:56

me asumme aivan käpykylässä eikä täällä ole kuin kaksi päiväkotia, toinen ryhmäpäiväkoti. Ovat täynnä jo. Alkuvuodesta voisi olla nuoremmalle paikkaa päiväkotiin ja vanhempaa yritän sitten saada edes perhepäivähoitajalle.

Kiitokset kaikille! Mielikin kohentui kun ei heti syytelty, niinkuin täällä useasti on ollut tapana.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|