Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Hampaita tulossa?

K - 29.09.2009 - 14:16

Tyttö 3,5kk on nyt muutaman päivän ollut epätavallisen itkuinen, kaipaa kovasti syliä ja on nukkunutkin enemmän kuin ennen. Yöllä uni vähän tavallista levottomampaa. Kaluaa jatkuvasti omaa nyrkkiä tai melkein mitä vaan kohdalle osuvaa. Ährää ja puhkuu ja _murisee_ ! Imeskelee myös alahuultaan ja muutenkin muklaa suulla jatkuvasti. Kuolannut on jo muutaman viikon ihan mahdottomasti.

Hampaitako siis tulossa jo nyt, vai pitäiskö huolestua jostain muusta? Uskallanko antaa suppoa oloa helpottamaan? (kun niissä ohjeissa lukee, että ei saa lääkitä ellei syy ole selvillä...)


VASTAUKSET:


Cindy T - 29.09.2009 - 16:06

Meillä alko kans noi jutskat just noihin aikoihin... Nyt on siis mennyt aikaa kolmisen viikkoa ja 4kk tarkastuksessa käyty... Meille lääkäri sanoi, että muutos ihan normaalia sen ikäisen käyttäytymistä ettei hampaista ainakaan meillä ole vielä tietoa...


AC - 29.09.2009 - 16:29

Meillä samanikäinen tyttö ja ihan samat on oireet.


Putte - 29.09.2009 - 16:43

Meillä myös saman suuntaiset oireet aika saman ikäsellä tytsyllä. On siis itkuisempi, ärtyisämpi, tosi tuskaisestikin välillä hinkkaa nyrkkiä suussa ja suuhun pitäisi koko ajan saada jotain, kuolannut on kans jo pitkän aikaa. Tutti ei tosin kelpaa. Meillä ei uni ei ole muuttunut, mut esim. "järsii" kieltään, ähkii, puhkii ja murisee. Jotenki oon ajatellu, et liittyisi masuvaivaan. Mut äsken taas katselin vauvan suuhun ja huomasi pienen valkoisen pisteen yläikenessä. Ien ei kyllä oo mitenkään paisuksissa, mut en kyl tiä onko mahdollisesti hammas vai vaan joku ihme läikkä. hmm....


tintti pienellä tllä - 29.09.2009 - 20:36

Meillä ollu samanlaista vaivaa jo reilun kuukauden.. Hampaathan voi tehdä tuloaan / ikenet olla kipeet pitkän aikaa.


Jennitys - 30.09.2009 - 01:28

o/

Täällä aivan samaa "oireilua" ilmassa. Tyttö 3,5kk. Juurikin sain neidin uudestaan unille kun on vähän levotonta tuo nukkumaan meno. Mutta sitten kun kunnolla nukahtaa, niin nukkuukin loppuyön hyvin. Mutta siihen nukahtamiseen voi mennä montakin tuntia.

Kysyin neuvolasta niin sanoivat: Ikään kuuluu käsien suuhun tunkeminen ja kaiken muunkin järsiminen ja myös reilu kuolaaminen.

Mutta levottomuus ja itkuisuus myöskin on lisääntynyt, eikä oikein meinaa rauhoittua kun itkuun pääsee. Joutuu välillä melkein sirkustemppuja tekemään että rauhoittuu. Tänäänkin heijasin sylissä kävellen ympäri asuntoa ja siinä kävellessä työnsin tissiä suuhun. Siihen rauhoittui. Ei kelpaa tutti -lentää kaaressa pois heti kun suuhun saa ja nälkäänsä ei huuda (syö kyllä kun on nälkä) vaan muljuttaa tissiä suussaan.

Oon tässä miettinyt että josko hampaita tulee tai onko masuvaivaa vai mikä.. Ruisleipää olen viime aikoina syönyt aamuisin ja iltaisin -minkä jätin nyt pois testatakseni onko sillä vaikutusta. Katsellaan..


s - 30.09.2009 - 08:44

Tuo teksti on aivan kuin itseni kirjoittama...
meillä saman verran ikää ja kohta viikko kiukuteltu, välillä aivan hirveitä itkukohtauksia, meillä tosin ruokakin on maistunut huonommin...
siskoni kurkkasi vauvan suuhun ja totesi että kyllähän tuolta hampaat jo alkaa hiemän näkymään "ikenien läpi"
suppoja en ole antanut, mutta hain apteekista nestemäistä särkylääkettä varuiksi, mutta ei ole tarvinnut antaa kun yöt nukkuu aamuun asti tyytyväisenä
Päivät vaan ovat aika hankalia, kun ei pysty oikein missään edes käymään, kun niin kiukuttaa välillä ja on hankalaa saada vauvaa auton kaukaloon
Kotona ollaan vaan möllötelty / kiukuteltu...


K - 30.09.2009 - 08:56

s: kokeilepas kuitenkin lähteä johonkin - meillä ainakin maisemanvaihto usein helpottaa kiukuttelua hetkeksi! (Kukas sitä aina kotona jaksaa kykkiä )

No, kiva huomata etteis siis ainakaan olla ainoita! Ilmeisesti siis joku "vaihe" kyseessä. Meillä ollaan myös yhtäkkiä paljon aikaisempaa säikympiä. Ennen ei mikään haitannut, nyt alkaa kaamea poru jos jonkunlaisista yllättävistä äänistä, mitkä ei ennen vaikuttaneet (mm. yskiminen, koiran haukku..)


s - 30.09.2009 - 13:39

Tänään uskaltaiduttiin kauppaan ja kiukkukin loppui yllättävän äkkiä matkalla
ja nyt likka nukkuu ulkona vaunuissa, joka on todella outoa meidän perheessä, ei meinaan juurikaan ole päikkäreitä ottanut
siis huomattavasti helpompi päivä viikkoon, toivottavasti jatkuu
iloista syksyä


no - 03.10.2009 - 21:03

meillä oli suunnilleen samanikäsestä imemässä koko ajan nyrkkiä ja kuolaamassa mahdottomasti ym, mutta vasta nyt (7kk) tuli eka hammas. ja toinen seuraavana päivänä. ja just edellinen yö ennen ku hammas tuli niin ei juur lainkaan nukkunut!kitis ja parku vaan hirmu paljon ja pyöri ja järsi nyrkkiään. kyllä kiukutti! tietääkö joku että jatkuuko tuo kiukkuuminen hampaitten puhjettua vielä? kun meillä ollaan vielä kyllä tosi kiukkuisia..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|