Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten laitetaan

kierukka? - 29.09.2009 - 13:57

Sattuuko se tms?


VASTAUKSET:


K - 29.09.2009 - 14:19

Tuntuu hieman tavallista sisätutkimusta epämiellyttävämmälle ja muutaman kerran nipistää. Mut ei kestä kun ehkä 5 min koko toimitus. Kyllä siitä selviää! Mulla tuli loppupäiväks kk-kipuja. Vuoto jatkui pari viikkoa.


Jennitys - 29.09.2009 - 14:33

Kävin viime viikon keskiviikkona laitattamassa kuparikierukan lääkärineuvolassa, synnytyksestä reilu 3kk.

Laittamisessa kesti minulla noin vartti, ja itse kierukan paikoilleen asettaminen ei sattunut yhtään. Kyllä, muuten kirpaisi melko lailla kun paikat ovat vähän arkana vielä synnytyksestä. Lisäksi vuosin paljon(!) kirkasta verta kolme päivää laittamisen jälkeen. Tosin vuosin myös synnytyksessä litran verta...

Emättimeen laitetaan sellanen "ankannokka" eli spekula ja kohdunkaula puhdistetaan ennen asetusta. Tämä vaihe ei vielä ollut niin kivulias. Seuraavaksi mitattiin kohdun kokoa ja tämä vaihe se vasta olikin inhottava. Kohdunsuulle laitetaan hyvin ikäväntuntuiset pihdit mittaa ottaessa. No, kun mitta oli saatu, oli paikat minulla jo niin ärtyneet että tuntui inhottavalta sitten loppuun asti. Mitan jälkeen asetettiin kierukka (mikä ei sinänsä sattunut) ja kaikki olikin valmista -paitsi että minua sattui ankannokkaspekulan pois ottaminen, kun raapaisi ikävästi.

Ei se kaikilla satu, eikä kaikilla ole herkät paikat. Jos epäilet olevasi herkillä alakerran väen kanssa niin suosittelen ottamaan buranaa tai panadolia ennen kierukan laittamista.

Särkylääke helpottaa kyllä jälkeenpäinkin otettuna.


Kysymys - 29.09.2009 - 16:44

Jennitykselle haluaisin lisäkysymyksen: kävitkö yksityisellä vai yleisellä? Kuulostaa inhottavalta koko toimitus ja olen itse menossa ensi viikolla laittamaan kierukan. Pelottaa jo valmiiksi, jos se on noin paha. Mulla tekee pahaa jo papan otto, niin saa nädä miten käy.


Jeti - 29.09.2009 - 20:06

Mulla sattui se, kun ne "sakarat" ponnahti paikoilleen. Kohtu vähän kouristi ja tuntui ikävälle ennen kuin asettui. Siihen meni onneksi minuutti tms.

Ikäväähän kaikki ronkkiminen on, mutta ei satu sietämättömästi, jos ei tuu jotain ihmeongelmia. Ihan reippaasti vaan!

Sen voin kertoa, että poistaminen ei tunnu missään ja kestää sekunnin.


kierukka? - 29.09.2009 - 20:28

Ei taida olla minusta laitattamaan kierukkaa vaikka lapsia ei enää ainakaan lähivuosina toivota. Liian pelottavat kokemukset edellisistä synnytyksistä on jäänyt.


möhkö - 29.09.2009 - 20:35

Mulla kyllä sattu aika paljon vaikka oli ennakkoon särkylääkettä otettu. Ilmeisesti johtu myös siitä että synnytys päättyi loppumetreillä kiireelliseen sektioon eli ei alatiesynnytystä ole ollut. Kolme supistusta tuli, ei mitään verrattuna synnytykseen muttei kivoja kuitenkaan. Pari tuntia oli vatsa kipeä, pientä tiputteluvuotoa kesti pari viikkoa.
Jälkikäteen ajateltuna oon kyllä tosi tyytyväinen että tuli laitettua (on niin helppo ja huoleton) eikä se sitten niin kamalaa ollu, aika kultaa muistot


Piki78 - 29.09.2009 - 20:50

Mä en pystynyt ottamaan kierukkaa, kun on vieläkin traumat päällä synnytyksestä(se kaikki ronklaaminen, kun niin monta kertaa käynnistyksen yhteydessä joduttiin kaivelemaan alapäätä, kalvojen puhkaisu...) Joten päädyin minipillerehin. Sitten kun lopetan imetyksen siiryn ehkäisyrenkaaseen Halusin minimoida myös sen, että muut ronklaavat alapäätäni(se on oikeasti kauheaa). Mutta hyvä nyt lukea, että se on juui niin kauheaa kuin olin kuvitellutkin!


Manttu - 29.09.2009 - 21:37

Mulla on ollut aiemmin kierukka. Laittaminen ei sattunut, mutta nipisti inhottavasti ja kun jännitin niin kovasti, pidätin kai hengitystä ja kun nousin sängyltä, lähti jalat alta ja taju. Pois ottaminen ei sattunut yhtään!

Oli kyllä niin vaivaton ehkäisy, että aion ottaa kuparikierukan jos joskus vielä seksiä aion harrastaa Nyt kyllä tuntuu ettei tuonne isojen varpaiden väliin ole kenelläkään asiaa -jälkitarkastuksestakin näen jo painajaisia.


Manttu - 29.09.2009 - 21:37

Mulla on ollut aiemmin kierukka. Laittaminen ei sattunut, mutta nipisti inhottavasti ja kun jännitin niin kovasti, pidätin kai hengitystä ja kun nousin sängyltä, lähti jalat alta ja taju. Pois ottaminen ei sattunut yhtään!

Oli kyllä niin vaivaton ehkäisy, että aion ottaa kuparikierukan jos joskus vielä seksiä aion harrastaa Nyt kyllä tuntuu ettei tuonne isojen varpaiden väliin ole kenelläkään asiaa -jälkitarkastuksestakin näen jo painajaisia.


Jennitys - 29.09.2009 - 22:15

Kävin ihan julkisella, neuvolan kautta.


Meikkis - 30.09.2009 - 16:17

Mua ei sattunut juurikaan. Hormonikierukka asennettiin jälkitarkastuksen yhteydessä. Hetken tuli sellainen poltto, joka meni nopeasti ohi. Muutaman viikon tuli tiputteluvuotoa, sitten loppui. Kuukautisia ei ole enää tullut ollenkaan. Tosi vaivaton ehkäisymuoto ja loppupeleissä edullinenkin, jos sen koko 5 vuotta pitää. Itse en ollut kokenut synnytystraumoja, kun lapsi syntyi sektiolla. Tietty liittyi siihenkin ennen operaatiota kaikenmoista ronkkimista ja lapsen kääntöyrityksiä, mut en mä niistä traumatisoitunut.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|