Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Väsynyt syöttäjä

Cindy T - 29.09.2009 - 00:30

Meillä poika 4kk. Kiinteiden syönnissä on tehnyt täys lakon, samoin pullon kanssa. Nyt maistuu vaan tissimaito ja sitäkin vaan noin 5 min. kerralla. Tämä siis johtaa siihen että vaan tissillä käydään ja sitäkin imettäis koko yö, siis tunnin puolen toista välein pitäis syötellä. Nyt olen kaks päivää väkisin syöttänyt pullosta korviketta, kaikki tulee samantien ulos ja kauhea huuto ja karjunta...
Miten ihmeessä saisin pojan taas kiinnostumaan kiinteistä ja pullosta. En jaksa enää tissitellä edes öisin, kun olen koko 4 kk herännyt ainakin 3 kertaa yössä...Nykyään siis enemmänkin kun ei tuo tissimaito riitä enää pitkälle...


VASTAUKSET:


niin - 29.09.2009 - 07:24

mitä kuvittelit vauva ajan olevan?

Itse olisin tyytyväinen kolmeen heräämiseen yössä. Meillä ainakin valvoskellaankin öisin.

Ihan normaalia, että vauvat herää öisin koko vauva iän ja vielä sen jälkeenkin!

Vauvasi varmaan vain haluaa sitä parasta ravintoa eli tissimaitoa ja sinun läheisyyttä. Miksi ihmeessä et suo sitä vauvallesi kerta maitoa tulee?! En vain kykene ymmärtämään miksi ei voi imettää jos kerta maitoa tulee ja vauvakin selkeästi sitä tahtoo. Se on parhainta mitä voit tarjota vauvallesi, se on suunniteltu sinun lapselle. Lehmän maito on vain hätäratkaisu.


piitu - 29.09.2009 - 07:44

Yritä alkaa rytmittämään syöttöväli 3 tuntiin, alkuun päivisin. Yölläkin yritä rauhoittaa tilannetta tutilla, älä anna aina tissiä kun herää. muutama yö voi olla vaikea, mutta äkkiä oppii senkin että ei sitä tissiä tule joka kerta kun haluaa. Mitä enemmän/useammin annat tissiä, sen vähemmän huolii kiinteitä. Vatsa täyttyy yllättävän nopeasti tissistä ja nälkäkin tulee nopeammin. Meillä on toiminu alusta saakka tuo rytmitys, todella nopeesti oppivat nuo ruoka-ajat. Huoliiko puuroa+hedelmäsosetta? Muksun jauheesta tehty riisipuuro on ainakin sileetä ja hyvää soseen kanssa. meillä söivät sitä 3kk iästä saakka.
Korvike on hyvä ratkaisu, jos olet väsynyt ja stressaantunut jatkuvasta imettämisestä. Vauvakin vaistoaa sen. Stemppiä ja jaksamista!!


just - 29.09.2009 - 08:01

jos äiti on niin laiska ettei jaksa antaa parasta ruokaa lapselle niin vois olla sitten lisääntymättä kokonaan.

Ihme laiskuutta vaan koko homma!

Kohta palkkaat varmaan kodinhoitajan lämmittämään pullon, kun ei itse jaksa.


no - 29.09.2009 - 09:25

jopas on taas TÄYDELLISIÄ äitijä täällä, kun eivät ikinä ole väsyneitä...
meillä poika teki korvike lakon niin rupesin antamaan iltaisin velliä niin nukkui paremmin yöt.
ja ap. kirjoitti että TISSIMAITO EI ENÄÄ RIITÄ PITKÄLLE. eli kyllä ymmärrettävästi olisi hyvä antaa jotain muutakin, ettei lapsi nälkäänsä heräilisi öisin...


Meemi81 - 29.09.2009 - 09:56

Pakko kommentoida sen verran ettei se kaikilla ole laiskuudesta kiinni, toisilla sitä tulee ja toisilla taas ei. Itse imetin esikkoa vain 1,5kk ja luulin että maidon loppuminen johtui omasta laiskuudesta, väärästä imuotteesta ym syitä tuli mietittyä. Nyt kuopuksen kohdalla yritin toimia täysin päinvastoin, annoin vauvan olla jatkuvasti tissillä lähes yötäpäivää ja välillä pumppasin että tuotanto olis lisääntyny, mutta kun se vaan loppu kertakaikkiaan eikä riittäny yhtään sen pidemmälle. Ootko koittanu tehdä niin että on korvikepullo valmiina ja kun alkaa tissillä lopettaan ni heti pullo suuhun? se auttoi meillä voimia ja jaksamista!


tuikku - 29.09.2009 - 10:20

Mä kommentoisin vain noita yöheräämisiä, kun minulla on niistä kokemusta

Yöheräilyt eivät välttämättä johdu nälästä. Meillä alkoivat yöt mennä huonommin 3 kk iästä eteenpäin. Eli herättiin ja sitten tissiteltiin, että saatiin unenpäästä kiinni/lohdutukseksi tms. Uskon, että heräily ei johtunut nälästä, koska tilanne ei muuttunut myöhemmin miksikään, vaikka poika alkoi syömään kiinteitä ja kunnon annoksen iltapuuroa. Meillä heräiltiin noin 6 kertaa yössä 1v 1kk asti, jolloin pidimme unikoulun ja sen ansiosta heräämiset vähenivät kahteen. Nyt on muutama täysin heräämätön yö takana, poika 1v 5kk, mutta heräämisiä on edelleen yleensä se 2. Olen myös monelta muulta kuullut, että yöunet alkavat vain jossain vaiheessa mennä huonommiksi, eikä siihen ole syöminen (esim. iltapuuron aloittaminen) auttanut.

Nuo imetyssessiot lyhenevät luonnostaan, kun vauva kasvaa ja saa imettyä tarvitsemansa maitomäärän nopeammin. 5 min. ruokailu kuulostaa minusta ihan normaalilta. Mä ottaisin varmaan aikalisän korvikkeen ja kiinteiden kanssa. Anna vauvan imeä ja jos hän on tyytyväinen imemisen jälkeen, maitoa todennäköisesti tulee riittävästä. Jos ei, niin sitten kokeilisin imetyksen jälkeen, jos korvike maistuu. Tuossa vaiheessa kiineteiden syöminen on yleensä vasta maistelua, eikä sillä ole varsinaista ravitsemuksellista merkitystä. Itseasiassa rintamaidossa on enemmän energiaa, kuin samassa määrässä esim. perunaa tai hedelmäsosetta.

Jaksamista.


MM - 29.09.2009 - 10:38

Vaikka väsyttääkin varmasti ja kaikki sympatiani siitä johtuen, niin musta kyllä kuulostaa silti vauvan kiusaamiselta änkeä väkisin korviketta jos se kerta tulee ulos huudon kanssa. Ja vaikka tarkoitus on hyvä niin kuulostaa siltä ettei toi meininki teidän arkea nyt ainakaan helpota. 3 heräämistä yössä on vähän tuon ikäiseltä, ja tuo aika menee nopeasti ohi vaikkei sitä uskoisi. Mä laittaisin kiinteet tauolle, ei noin pienen vatsa välttämättä niitä kestä, voi olla että heräileekin mahakipuihin ja kaipaa tissiä lohdukkeeksi eikä nälkään. Kuukauden päästä tilanne voi olla jo täysin toinen. Tsemppiä sinne, jättäkää ihmeessä hetkeksi kiinteistä ja korvikkeista stressaaminen, olkaa, lepäilkää, koittakaa nauttia siitä ohikiitävän lyhyestä vauva-ajasta! *halaus*


just - 29.09.2009 - 12:32

(ai tääl on toinen samalla nimimerkillä,no,mä oon eri, kiltimpi)
Se on totta että ne kiinteet ei tosiaan välttämättä auta,ikävä kyllä.Meil ainaski melkein huononti entisestään.Voimia ja jaksamisia,tiedän mitä on valvoa...


ap - 29.09.2009 - 15:37

Tilannekatsaus: perhetuttavan neuvosta tissin lisäksi eilen illalla juotiin huudon kanssa 120ml korviketta pullosta... Tuloksena kaksi heräämistä yössä, joina kumpanakin syötiin 10 minsaa..
Sai siis vauva ja äiti nukuttua kunnolla monen viikon valvomisen jälkeen!
Voimia kaikille äideille, kilteille ja vihaisillekin!!!


jaa - 29.09.2009 - 18:14

pakko kommentoida, että ei sitä nyt oikeasti kannata väsyneitä äitejä syyllistää. kaikki vauvat sitä paitsi ei todellakaan heräile monta kertaa yössä, joten turha kuitata äitien väsymystä sillä, että vauvojen jotenkin kuuluisi riekkua hereillä pitkin yötä! eikä se nyt ole mikään hyvän äidin mittari, että imettää 20 kertaa päivässä. on varmasti kaikille parempi, jos äitikin pitää huolta omasta jaksamisestaan.

tsemppiä ap:lle ja toivottavasti paremmat yöt jatkuu

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|