Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Kokemusta muilla?

Terhi - 28.09.2009 - 17:28

Heippa kaikille! Olisi yksi pieni kysymys että onko muilla kokemusta.

Meillä on reilu 3viikon ikänen ihan tyttö, joka nukkuu
tosi hyvin(omasta mielestä) yöt 3-4 tuntia ja kakskertaa herää yöllä tai joskus yhdenkin kerran vain.

Mutta viimeviikolla alkoi että aamuyöstä 5-6 aikana kun herää ja syödään, kun on syönyt nukkuu jo sylissä mutta kun pistää sänkyyn niin herää ja kihraa ja alkaa itkeä. Laittaa tutin niin rauhottuu mutta aina kun tippuu niin alkaa uudestaan kihrailu ja itku... Sitten jos otamme meidän omaan sänkyyn viereen tai syliin niin rauhottuu, viime yönäkin käytin omassa sängyssä niin muutama minuutti ja tyttö nukku sikeästi ja ei herännyt vaikka omaan sänkyyn nostin.
Onko muilla tämmöistä? mietin että voisikohan olla mahavaivaa kun piereskelee tuolloin ja jalkoja vääntelee vai kaipaako vain läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta?

Ei ole kyllä muuten ollut mittään mahavaivoja.VASTAUKSET:


Terhi - 28.09.2009 - 17:32

*ihana


Miina - 28.09.2009 - 17:40

Ihan tavallista noin pienillä! Tottunut äidin kohdussa läheisyyteen, ja haluaa tuntea hengityksesi, kuulla sykkeesi ym. Jos itkee / ei viihdy yksin, niin anna nukkua lähellä ja pidä sylissä. Helpotti meillä pian vauvan ollessa n. 2 kk ikäinen muistaakseni, kun samalla opetin tuttia syömään ja annoin harson unirätiksi sänkyyn.


Piki78 - 28.09.2009 - 17:43

Voi kuulostaa niin tutulta Meillä auttaa pupu-unilelu, jonka kanssa nukutaan otsat vastakkain. En pane pahakseni, jos vauva välillä nukahtaa viereeni ja nostan siitä omaan sänkyyn. On kuitenkin niin pieni vielä (8vkoa).


Terhi - 28.09.2009 - 18:04

Ok. Niin ajattelinkin että varmasti sitä turvaa hakee, ja ollaan päätettykkin että kun rauhottuu meidän sänkyyn niin annetaan siinä nukahtaa ja sitten nostetaan omaan sänkyyn... Olen vain kuullut näistä että pitäisi vain antaa olla omassa sängyssä ja huutaa että rauhottuu kyllä. Tuntuu pahalta antaa toisen itkeä siellä kun itse tietää mikä auttaa...

Kiitos vastauksista


marja - 28.09.2009 - 18:14

hui, eikä pidä antaa huutaa omassa sängyssä ainakaan noin pienenä. Unikoulut sun muut on sit eri asia myöhemmin. Itse ainakin nukuttiin vauvan kanssa nokat vastakkain alkuaikoina ja nukutaan paljon vieläkin, kun nukahdan yöllä imettäessä ja nyt vauva on puoli vuotias.Mä en itse kans ymmärrä sellaista, että pienen vauvan pitäisi yksin osata rauhoittua. Eihän se sellaista osaa.


Sandels - 28.09.2009 - 18:15

Täällä oli sama meininki alussa myös. Tyttö nyt 5kk ja muistaakseni ei ole kauaa kuin vielä aamuyöstä teki kerran samat.
Vauvan ei todellakaan pidä antaa vaan itkeä yksinään. Tietty jos tietää että se nukahtaa ihan just ja itkee vaan väsyään, mutta ei sen nyt voi antaa vaan vollottaa pitkiä aikoja. Ei nimittäin tee hyvää vauvalle eikä äidille.


jozzu - 28.09.2009 - 18:25

no meillä neiti nukkuu vieläkin välissä välillä kun jää tissille ja ikää on jo 8.5kk:tta ja pikku-isäntäkin tulee viereen nukkumaan ja saa olla siinä ja ikää kohta 3v tälläinen meidän perhepeti vähän on välillä ahdasta jos kaikki neljä nukutaan samassa sängyssä, kun sänky ei ole kuin 120cm leveä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|