Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

neuvoja tuntemattomilta

monstera - 28.09.2009 - 14:45

Oltiin tytön kanssa kärrylenkillä kaupungilla ja yhtäkkiä mun olan takaa tulee mummo ja sanoo että tytöllä pitäis jo olla hanskat kädessä. Mulla meni siitä pasmat ihan sekasin!!! Tyttö touhuaa kärryissäkin sen verran että tulee toimeen vähemmillä vaatteilla kuin minä ja tykkää lisäksi räpeltää koko ajan jotain joten en rupea häntä millään hanskoilla kiusaamaan kun ei ihan vielä ole pakko. Lisäksi lämpötila täällä on +15 eikä siinä kyllä mitään hanskoja tarvittais muutenkaan ellei nyt ihan pienestä ole kyse.

Mut siis herranjestas miten joku KEHTAA tulla tosta vaan arvostelemaan! Onko muilla vastaavia kokemuksia?


VASTAUKSET:


ei ihan - 28.09.2009 - 14:56

sama asia, mutta samasta asiasta;
olin vauvan kanssa ajelulla, siis autolla, pojalla oli päällänsä kuitenkin body, housut, vanupuku, pipa, koska ulkona oli vilponen ja ajattelin etten autossa huudata lämpöjä täysillä.
No, poikkesin kuitenkin sukulaisella matkan varrella ja vauva oli tosiaan ulkona sen 2minuuttia niin johan tuli huutia kun ei ole tumppuja kädessä!! Ulkona siis oli noin plus 12 astetta.


No mutta, - 28.09.2009 - 14:58

ompa nyt kamalaa... en kyl moisesta jaksais alkaa herneitä nenään vetelemään.Pipoa löysemmälle!


tuunu - 28.09.2009 - 15:22

...toisesta sisään, toisesta ulos...
Olen huomannut, että joillain vanhemmilla ihmisillä on hirveä tarve tulla kertomaan, miten vauva pitäisi pukea. Minulle ei ole kukaan tullut sanomaan mitään, mutta sivusta olen kuunnellut useinkin. Eivät taida myöskään olla kovin perillä näistä uusista kankaista, kun kurahaalarien perään kysellään usein, vaikka keli olisi vain hieman kostea.


Toisaalta - 28.09.2009 - 15:50

paljon näkee sitäkin että vauva itkee kuumissaan ja vanhemmat ei älyä riisua vaatetta vaikka itse olisivat paitahihasillaan...


--- - 28.09.2009 - 16:36

Meillä mies oli pojan kanssa ulkona ja pojalle tuli väsykiukku. Sitä sitten koiranulkoiluttaja alkoi kommentoimaan sanomalla: "Itkettääkö isä lasta?" Miehen teki mieli vähän itkettää kyseistä naista, mutta onneksi sai hillittyä itsensä


manta - 28.09.2009 - 17:16

tosi ärsyttävää! mulle ei oo kukaan vielä tullut kommentoimaan, mutta kyllä varmaan jotain takas sanoisin...


Kukkis - 28.09.2009 - 20:35

Mä olen kans aina ihmetellyt, että miten joku kehtaa sanoa jotakin ap:n mainitseman kaltaista. Törkeää, epäkohteliasta ja todella mautonta. Mulle joku kans joskus avautui jostakin vaatevalinnasta ja mulla kyllä paloi käämi täysin, en osannut valitettavasti täysin hillitä itseäni, mutta sain kuitenkin rauhalliseen asialliseen sävyyn kerrottua ajatukseni hänen kommentestaan. Äh, ärsyttävää.


pupunen - 28.09.2009 - 20:58

Juu, esikoisen ollessa vauva, olimme torilla. Oli ihan lämmin kesäinen päivä, pojalla oli lyhythihainen body ja jaloissa sukat ja kesähattu. No, yksi aktiivinen myyjä sitten sieltä kojustaan kouhkasi tulemaan, että 'ota nyt ihmeessä ne sukat toiselta jalasta ettei läkähdy' Minä sitten hieman hämmilläni otin sukat jaloista ja jatkoin matkaani

Mutta siis, kyseessä oli SUKAT, ei mitkään karvatöppöset tai villasukat... Mutta tädin piti päästä näköjään pätemään, että soosoo, liikaa on päällä kun on sukat jalassa

Näitä ihmisiä osuu aina välillä kohdalle, raskaus aikana pelotellaan ja kerrotaan kamalia 'sitten et kerkeä sitä ja tätä'-juttuja ja vauva-aikana pelotellaan liikkeelle lähdöstä/hampaista tms, 'sitten et saa levähtää ollenkaan' ja kakkosta odotellessa sain kommentteja 'kyllä kahden lapsen kanssa on TODELLA rankkaa' jnejne. Toisesta sisään ja toisesta ulos. Jos joku oikeen tulee kertomaan totuuksiaan niin voin vastata tyyliin 'kiitos neuvosta, mutta luotan jatkossakin omaan arviointikykyyni ja toimin sen mukaisesti'


monstera - 28.09.2009 - 21:17

Arvelinkin etten ole ainut jolle vieraat ihmiset suo neuvojaan. Toi ---:n miehen kuulema kommentti on kyllä vihoviimeinen mitä haluaa kuulla väsymystään parkuvan lapsen kanssa .


kolmannen saanut - 28.09.2009 - 22:03

En ole onneksi saanut vastaavia kommentteja, mutta yhdenlainen tapaus on tämäkin: ajoin autolla kaupan parkkiruutuun ja aloin ottaa meidän toista lasta (silloin vauvaa) turvaistuimessaan ulos. Viereisestä autosta nuori mies nousi närkästyneenä sanomaan, että älä laita sitä ovea niin lähelle hänen autoaan, hänen autoonsa voi tulla naarmuja.

Pyytelin kovasti anteeksi, ja yritin sitten jotenkin keplotella vauvaa ulos autosta niin, että ovi oli vain puoleksi auki ja pidin kättä oven ja viereisen auton välissä... En onnistunut, vaan piti mennä raahaamaan hänet ulos toiselta puolen.

Jälkeenpäin otti päähän. Tuli taas kiltteys-vaihde. Aargh. Olisi pitänyt saman tien sanoa sille miehelle (varmasti lapsettomalle), että ole hyvä ja ota itse tämä vauva täältä ulos, jos pelkäät niin paljon autosi puolesta. Ja parkkeeraa autosi takaruutuihin, missä on tilaa, jotta ei tarvitse hysterisoitua naarmuista.


ei omalle kohdalle - 28.09.2009 - 22:51

Omalle kohdalle ei siis ainakaan toistaiseksi ole sattunut mitään ulkopuolisten kommentteja mutta muistuipa mieleen kummipoikani äidin kertoma tarina.

Hän oli parkkeeranut autonsa normaalisti kirpputorin parkkiruutuun. Auton takapenkillä kuskin takana vauvan turvakaukalo. Hän oli ottanut lapsen ja lähtenyt kirpputorille. Tullessaan takaisin oli joku parkkeeranut oman autonsa ko ihmisen auton kuskin puolelle niin lähelle ettei etu saatika takaovea saatu auki. Laitahan siinä sitten laps sinne. Okei olishan siinä voinut laittaa lapsen pelkääjän puolelta sisään ja ite könytä etupenkin kautta kuskin paikalle, mutta hän päättikin ottaa rekkarin ja kuuluttaa kirppiksellä ko auton omistajan siirtämään autonsa. En muista, harmi kyllä, minkälaisen palopuheen hän siinä piti mutta saipahan tämä väärinparkkeeraja jonkinlaisen opetuksen


Cindy T - 29.09.2009 - 00:43

Just näitä on tänäänkin kestetty...

Mua kans ottaa päähän kun mummot tulee vauvalle juttelemaan, et mitenkä se äiti sua kiusaa ja onko nälkä onko jano onko kylmä onko kuuma jne...

Meillä siis temperamenttinen lapsi ja huutaa ja meuhkaa kaikesta... ei halua kärryyn jne.

No tänään sain suuni auki ja sanoin tädille, ettei siltä lapselta kannata kysyä mitään, se ei osaa vielä puhua... Menihän hiljaseksi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|