Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

hiustenlähtö ja imetys

onko muilla? - 28.09.2009 - 10:12

eli vauvani 1/2 vuotta ja imetän. Hiuksia irtoilee AIVAN VALTAVASTI... Onneksi hiukseni ovat paksut, mutta alkaa vähitellen ahdistamaan tämä hiustenlähtö. Niitä on jokapaikassa ja irtoilee paljon

Onko muilla vastaavaa? Mikä avuksi? joku vitamiinin puutos? APUVA


VASTAUKSET:


Aapeli - 28.09.2009 - 10:15

Samanikäinen vauva täällä ja hiuksia on lähtenyt jo muutaman kuukauden ajan, paljon ja mulla ei ole edes paksut hiukset Syön raskau- ja imetysajan multatabseja, mutta ei niistä mitään apua ole (tosin en nyt pelkästään hiustenlähdön takia niitä syö). Joskus luin, että raskausaikana hiukset voivat hyvin ja imetysaikana niitä sitten irtoilee, minulla ainakin tämä pitää valitettavasti paikkansa!


Aurora - 28.09.2009 - 10:18

Olen nyt imettänyt vajaa 4 kk ja hiuksia lähtee aivan järjettömästi. Hirvittää alkaa harjaamaan kun harja on muutaman vedon jälkeen aivan tukossa hiuksista (pitkät hiukset). Kai se on normaalia (kampaaja sanoi aikoinaan), pitäisi vaan yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti. En sitten tiedä voisiko kokeilla jotain apteekin lisäravintoja tms.. Johtuukai siitä kun kaikki rakennusaineet menee rintamaitoon ja vauvalle ja ei jää riittävästi omaan käyttöön?


se - 28.09.2009 - 10:23

johtuu siitä, että raskausaikana hiuksia ei irtoa,mutta synnytyksen ja hormonitoiminnan muutoksen jälkeen ne kuolleet hiukset irtoavat. Tuntuu paljolta,mutta todellisuudessa hiuksia ei irtoa sen enempää kuin normaalistikaan.
T.Kampaaja


K - 28.09.2009 - 10:25

Mulla oli ensimmäinen sulkasato silloin, kun lopetin e-pillerit. Hiuksia lähti ihan silleen kourallisia joka vedolla.... Sit ku tulin raskaaksi, loppui hiustenlähtö. (Ja loppuraskaudesta alkoikin jo huomata, kun lähteneiden tilalle alkoi kasvaa uusia, kun hiusrajassa oli ihme lyhyt "otsatukka", muuten siis pitkät hiukset) Kampaaja sanoikin, että niitä lähteekin nimenomaan tuolta otsan ja ohimoiden tienoilta eniten. Nyt vauva on reilun 3kk. Pari viikkoa sitten lopetin imetyksen (yöllä enää 1-2 imetystä) melkein kokonaan ja kas - nyt taas tippuu tukka päästä!

Mä jostain luin, että raskausaikana hiukset tuuhenee / paksuuntuu sen takia, että jonku hormonimuutosten myötä hiuksia ei käytännössä irtoa ollenkaan. Normaalistihan niitä irtoaa vähän koko ajan. Sitten kun imetys loppuu ja hormonitoiminta taas palautuu normaaliksi, irtoavat kaikki ne hiukset kerralla, jotka jäivät päähän ikäänkuin ylimääräisinä raskausaikana. Ja siksi siis tuntuu, että tukka lähtee. Sama tilannehan oikeastaan aiheutuu niistä e-pillereistä ja niiden lopetuksesta.


mami - 28.09.2009 - 10:29

Mulla alkoi hiustenlähtö esikoisesta 4kk kohdalla ja loppui n. 9kk kohdalla. Olen kuullut, että tuo johtuu hormooneista ei niinkään imetyksestä. Eli synnytyksen jälkeen hormonitoiminta muuttuu jossain kohtaa ja hiuksia voi lähteä imetti tai ei. Meillä on vauvan ristiäiset edessä ja kampaajalle pitäis mennä. Mietinkin, että leikkauttaisinko hiukset lyhyemmäksi, niin ettei ylety enää kiinni vai olisko helpompaa juuri tuo hiustenlähtö mielessä pitäen pysyä pidempihiuksisena...


cheyenne - 28.09.2009 - 10:49

Jep! Raskausaikana hormoonit pitävät kiinni nekin hiukset jotka normaalisti putoaisivat (ihmiseltä lähtee parisataa hiusta päivässä).

Hiukset toimii n. 3kk:n viiveellä eli hiustenlähtö näkyy vasta pitkälle synnytyksen jälkeen, ja siksi luullaan sen johtuvan imetyksestä. Oikeasti johtuu siitä, rask.hormonit loppuivat silloin n. 3kk sitten (+mahdollisesti synnytyksen aiheuttama stressi. Missä tahansa megastressissä saattaa hiukset alkaa lähteä viiveellä.)

Kasvavat kyllä itsekin takaisin, mutta voit nopeuttaa kasvua ja vahvistaa niitä uusia. Kysy luontaistuotekaupsta, tai apteekista saa esim. Priorinia.


---- - 28.09.2009 - 11:58

Faktaa:

http://www.hiusyrittajat.fi/index2.php?id=185

"Miten raskaus vaikuttaa hiuksiin?

Raskauden aikana hiuksia lähtee normaalia vähemmän. Sillä varsinkin raskauden loppuvaiheessa jopa 95 % hiuksista on kasvuvaiheessa. Hormonitasapainon muuttumisen myötä päänahka voi erittää normaalia enemmän rasvaa aivan samoin kuin ihokin. Yleensä ottaen raskauden aikana päänahka ja hiukset voivat normaalia paremmin. Yleensä kaksi - kolme kuukautta synnytyksestä hiustenlähtö on tavallista runsaampaa, sillä silloin raskauden aikana lähtemättömät hiukset irtoavat päänahasta. Lisätietoa hiusten synnytyksen jälkeisestä hiustenlähdöstä (HIUKSISTA, Hiuspojan ongelmat, Hiustenlähtö, Terveydentilasta johtuva hiustenlähtö)"


=) - 28.09.2009 - 12:03

Multa irtos synnytyksen jälkeen jopa melkein kaikki kulmakarvat... Ei paljon hymyilyttänyt silloin kun peiliin katsoin ja kulmakarvoista oli jäljellä kaks karvaa poikittain!!!


Iltatähti - 28.09.2009 - 13:53

Mulla oli pitkä tukka ja synnytyksen jälkeen n. 6 kk aikana lähti niin tukkaa, ettei poninhännässä ollut enään kuin 1/4 jäljellä... Kampaajalla leikkautin kivan polkkiksen sitten... aloin myös syömään priorin kapseleita... hiusten lähtö vähentynyt runsaasti ja uutta hiusta kasvanut tilalle... Joten nyt tämäkin koettu (4 synnytystä ja nyt eka kerran tukka lähti)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|