Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

syöttötuoliinko jo?!

Emma - 28.09.2009 - 10:03

5 kk poika ja ruvennu nyt menee ite istuin asentoon sylissä.. (muutaman päivän ajan)

voikohan siis laittaa jo syöttö tuoliin?

ajattelin laittaa mutta vähän jännittää
äitin vauvasta on tullut jo iso poika
mite aika voi mennä näin nopeesti


VASTAUKSET:


mie - 28.09.2009 - 10:33

Ei tuo sinun poikasi mitenkään iso poika vielä ole. Ei tuon ikäistä kuitenkaan vielä tarvitse syöttötuoliin laittaa. Osaako istuma-asentoon mennä itse lattialla? Jos ei niin ei vielä syöttötuoliin. Oma poika alkoi 2kk ikäisenä nousta sylissä istuun, muttei tullut mieleenkään laittaa vielä syöttötuoliin.


mie - 28.09.2009 - 10:47

ei tarvi ite osata kammeta istuun lattialla että voi syöttötuoliin laittaa! meillä sanottiin 5kk neukus että saa ruveta pitään syöttötuolissa lyhyitä pätkiä joka päivä että rupeaa ne suojeluheijasteet kehittyyn ja oppii kannattelemaan itseään, mutta siis huom vain lyhyitä aikoja. ja 6kk ikästähän saa jo kirjojen ja neukunkin mukaan istuttaa eikä suurin osa vauvoista viä siinä vaihees ite mee istuun! joten laita vaan syöttikseen...eihän ne tenavat opi jos eivät saa tai ei anneta edes mahollisuutta opetella!


miks - 28.09.2009 - 10:58

pitää olla kiire aina?? en sano mikä on oikein ja mikä väärin, jokaisella saa olla omat käsityksensä siitä, mutta siinä suhteessa olen samaa mieltä edellisen kanssa että ei tarvi osata itse kammeta lattialla istumaan, ennenkuin voi laittaa syöttikseen, meillä ei silloin vieläkään sais istuttaa syöttiksessä ja ikää neidillä yli 7 kk. Ei siis vieläkään nouse itse istumaan... Mutta älä vielä hätäile, odota sinne 6 kk ikään saakka


myy - 28.09.2009 - 11:18

meillä poika laitettiin syöttötuoliin n.6kk ikäisenä kun neuvolassa totesivat, että niin topakasti istuu tuettuna, että laittakaa vaan, mutta ainoastaan ruokailujen ajaksi.

kaverilla on nyt 8kk vanha, joka ei edelleenkään edes yritä istua, joten heillä ei syöttötuolista ole hajuakaan.

eli soita vaikka neuvolaan ja kysy. ei kannata liian aikaisin siihen puuhaan lähteä, meillä ainakin poika oli alussa ihan selvästi väsynyt siitä ponnistuksesta ja syötettiin vaan osa ruokailuista siinä tuolissa.


Hups - 28.09.2009 - 11:50

Jos harmittaa vauvan isoksi kasvaminen, niin älä ihmeessä hoppuile noiden asioiden kanssa. Loppu elämänsä se lapsesi sitten ilahduttaa istumisella ja muulla, mutta tämän hetken se on vaan se ihana pikku rääpäle, joka on täysin sinusta riippuvainen!


tweety87 - 28.09.2009 - 22:22

En nyt sano ei/joo teidän syöttötuoliin laittamisesta, mutta juuri tänään tultiin 5kk neukusta jossa terkka meille sanoi että on niin topakka neiti joka istuu selkä suorassa että voi lyhyitä aikoja pitää syöttötuolissa. No kokeilimme sitten kotona, mutta ei siitä syömisestä ainakaan mitään tullut siinä. Eli edelleen ruokaillaan sitterissä, katsotaan sitten jos saisi pieniä hetkiä istua tuolissa sillä aikaa kun itse ruokailemme.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|