Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Iltaraivareita ja yöheräilyä!

Töppönen - 28.09.2009 - 09:12

Mikä tähän nyt neuvoksi! Meidän tempperamenttinen 5,5kk pikkumies raatelee äitin hermoja huonoilla unilla ja joka iltaisilla raivareilla. Tätä on jatkunut jo niin pitkään, että univelka alkaa painaa jo molempia meitä vanhempia, vaikka yritetään vuorotella niin, että kumpainenkin saisi välillä levätä.
Aloin hakemaan kunnon päivärytmiä kun otettiin kiinteät mukaan kuvioihin, mutta ei siitäkään ole ollut mitään apua. Ennen syötiin kerran yössä, kiinteiden aloituksen jälkeen ainakin 3kertaa. Ja kiinteitä menee kuitenkin jo 5kertaa päivässä jonkin verran kerrallaan +maitoa päälle. Imetystä olen lopetellut tässä pikku hiljaa. Päivät on helpottuneet sinäänsä, että saan melko vähällä huudolla pojan nukahtamaan vaunuihin ainakin yhdille päikkäreille, muuten ei viihdy vaunuissa ollenkaan! Eikä viihdy muuten missään muuallakaan hetkeä kauempaa, sylissä pitää kantaa tai koko ajan pällistellä vieressä. Ja ne illat... voi kamaluus. Vakio on ainakin se 30minuutin huuto, ehkä muutamalla hengähdystauolla. Sylissä pitää hyssytellä ja kannella kunnes pieni sitten viimein nukahtaa. Mistä ihmeestä iltahuuto voi johtua? Ei minun mielestäni mitään mahakipua tms kipua. Tuntuu, että tuo nukkumaan menon vaikeus vaikuttaa myös yöuniin ja tekee niistä levottomat. Poika on nukkunut minun vieressä alusta asti ja omaa sänkyäkin tässä kokeiltiin, että jos helpottais nukkumista... paheni vaan.

äh, oon niin väsynyt etten edes tiedä mitä kirjoitan! Suokaa siis anteeksi sekava teksti! Onhan tuossa tosiaan tuo 2vuotiaskin joka kärsii tästä kaikesta varmaan eniten. Äiti ja isi on väsyneitä ja pikkuveli huutaa.


Kyllähän minä tiedän, että pikku ihmiset heräilee öisin syömään ja heräilee muutenkin vaivaan jos toiseen, mutta kyllä tämä oikeesti vie voimia niin paljon...

Ja siis onhan tuo poika yhtä hymyäkin välillä. Ja hirmu kova juttelemaan. Kunhan ei olla menossa nukkumaan, lähdössä vaunuilemaan tai laiteta yksin lattialle puolta minuuttia kauemmaksi aikaa...


VASTAUKSET:


Äityli - 28.09.2009 - 09:36

Meillä yöheräily alkanut tiivimmin juurikin reilu 5 kuisena myös. Meillä olen liittänyt sen vauvan liikkumisen kehittymiseen. Tuntuu olevan levoton unen suhteen, kun liikkuu ja harjoittelee taitojaan. Voi olla nälkäkin, kun meillä taas kiinteitä on alettu aika pikku hiljaa syömään. Poika on nyt 6,5kk ja syö pari krt pv sosestta vähän ja iltaisin muutaman lusikallisen puuroa. Enempää ei vielä uppoa. Muuten mennään tissimaidolla.
Sellainen mulla tuli villinä arvauksena mieleen, että voisko kyse olla siitä, että vauvasi vielä kaipaakin tissiä enemmän j on siksi levoton?? Tää arvaus voi mennä ihan mettään, kuhan heitän, jos vaikka ois jotain apua.
Toivon tosiaan voimia teille! Ymmärrän, että väsyttää. Kyllä itselläkin välillä väsymys painaa, kun yössä herätään 6 krt toisinaan ja itse ei oikein saa välejä kunnolla nuku´ttua, kun menee unirytmi iteltäkin sekasin.
Siis voimia paljon ja toivotaan, että vaihe menis ohi mahd. pian!


minttu - 28.09.2009 - 10:53

Meillä just saman ikänen ja samat ongelmat..tuntuu että mitä enemmän saa kiinteitä päivällä niin sitä huonommin yöt menee.
ois kyllä kiva kuulla tähän jotakin neuvoja.
meillä on kyllä opittu konttimaan että luulen että just toi liikkuminen haittaa öitä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|