Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Kuinka aikaisin potalle?

miettii - 27.09.2009 - 15:20

Tytöllä 8 kk aika säännöllinen vatsantoiminta, kannattaisiko ottaa potta käyttöön jo nyt vai tulisko siitä enempi harmia?


VASTAUKSET:


Jeti - 27.09.2009 - 16:12

Ota nyt ihmeessä!

Varsinkin, jo on nyt jo säännöllinen toiminta, se helpottaa kummasti. Voi olla, että lapsella on nyt vähemmän ennakkoluuloja pottaa kohtaa kuin isompana. Jos kuitenkin vaikuttaa siltä, ettei meinaa tulla mitään, lykkää ajoissa suosiolla myöhemmäksi harjoituksia.

Meillä aloiteltiin 8kk, kun monet sanoivat, että on hyvä, kun ei sillon vielä pääse karkuun. No, tuopa meni ja kovaa.. Pidettiin taukoa ihan rauhassa ja parin kk:n päästä päästiin jyvälle.


papu - 27.09.2009 - 21:34

Me alotettiin pottailu pikkuhiljaa 7kk ikäisenä kun oppi nouseen istuun. Tällä hetkellä poika 10,5 kk ja en ees muista koska ois viimeks tullut kakat housuun. Meillä näkee pojan naamasta kun alkaa vääntään, sit vaan riprap housut alas ja potalle tai pöntölle.
Unien jälkeen laitan aina potalle ja joka kerta tulee vähintään pissa. Mä oon henk.koht.sitä mieltä että jokainen pottaan tullut tuotos on erävoitto, ja mennään kohti vaipattomia aikoja. Tiedän myös tapauksen jossa kolme vuotiasta poikaa ei edes yritetä potalle ja nyt kun on jo niin iso, huutaa jos edes vilkasee pottaan päin. Eli kakkaa housuun ihan tyytyväisenä.
Uskon että oma vaivannäkö palkitaan vielä joskus. Ja niille jotka on sitä mieltä että vauvaa ei sais potalle laittaa ainakaan väkisin, niin ikinä ei ole väkisin laitettu. Jos ei halua siinä olla niin ei tarvii, mutta 99 prosenttisesti tykkää istua, lukee kirjaa ja räpeltää äitin meikkipussia ja aina pitää pojan tarkistaa mitä pottaan tuli, aika hassu


Möhkis - 27.09.2009 - 21:44

Meillä aloteltiin myös himpun vajaa 8kk ikäisenä ja suurimmaksi osaksi onkin kakat tullu pottaan. Poikkeuksena oli, kun kaurat löi läpi, eikä vaan ehtinyt pottaa edes ajatella. Kun kaura jätettiin veke ja masu ja suolisto normalisoitui niin eipä oo heinäkuun jälkeen (nyt 1v8kk) tullut yksiäkään kakkoja vaippaan.


Tuo - 27.09.2009 - 23:23

ikä on varmaan ihan ok, jos vauva jo istuu ja osaa ennenkaikkea potalla istua ilman tukea ym.
Mutta ÄLKÄÄ alkako liian aikaisin pottailemaan!!
Eräs tuttuni nimittäin aloitti pottaan pissattamisen liian aikaisin, ja tälle lapselle tuli selvä ongelma tuon seurauksena, eli tyttö kokee pissan pidättämisen (eli normaalin toiminnan) niin epämiellyttäväksi, että on kokoajan laukattava vessassa. Ja tämä ongelma jatkui siis ihan kouluikään asti..
Kaikki varmasti oman lapsensa kohdalla tietää oikean ajan, mutta kerroin tämän kuitenkin ajatuksena.


Miten - 28.09.2009 - 12:31

voisi tulla suorana seurauksena aikaisesta pottailun aloittamisesta tuollainen "pidätysongelma"?


vaipattomuudesta - 11.10.2009 - 02:10

Esikoisen kanssa aloitettiin pottailu suoraan pytyltä 9kk ikäisenä.

Kahden seuraavan kanssa harrastettiin pissattamista kevyin mielin heti syntymästä lähtien, eli vauvan viesteistä vietiin vessaan.

Jokainen oppi kuivaksi (ts. itse menemään potalle/pytylle ilman apua eikä vaippoja tarvittu edes öisin) ennen kaksivuotissynttäreitä.

Ei aikainen vessattaminen mitään vahinkoa saa aikaiseksi, kun seuraa vauvan viestejä. Ihan samalla tavalla vauva viestii nälästä ja väsymisestä, ja silloin vanhemmat joko ruokkivat tai nukuttavat vauvan. Miksi vessaviestien kuunteleminen ja niihin reagoiminen olisi yhtään sen haitallisempaa?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|