Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Puoli-istuvaan asentoon rattaissa?

milloin - 27.09.2009 - 13:01

Vauva on nyt 6kk ja ajattelin, että vois varmasti välillä ulkoilla niin, että poika istuisi puoli-istuvassa asennossa vaunujen ratasosassa. Sisällä jo vähän kokeilin miten onnistuisi ja huonolta näyttää sikäli, että rattaiden kangas on tosi liukasta ja kun laitan pojan istumaan makuupussin sisään, niin valuu lähes samantien alaspäin ja onkin sitten huonossa asennossa. Vöitä ei voi laittaa, jos meinaa makuupussin laittaa. Onko vinkkejä miten kannattaisi tehdä???


VASTAUKSET:


Elsu - 27.09.2009 - 13:04

Jospa laittaisit pojan vöihin ja siihen peiton päälle? Miellä oli sama ongelma ja se ratkesi näin

Laitettiin lisäksi paksu fleecepeitto taiteltuna tytön pyllyn alle, jottei istu liian kovalla alustalla.

Hyvin toimi näin


meillä - 27.09.2009 - 13:23

ruvettiin käyttään ratasosaa n.5kk. puin vaan pojalle kunnolla päälle niin kyllä tarkeni ilman makuupussiakin.. rattaissa meillä ei ikinä oo makuupussia ollutkaan. päikyillä rattaissa on neulepeitto.


Jeti - 27.09.2009 - 13:30

Tai sitten voi ostaa lämpöpussin, joka sopii rattaisiin. Siinä on valjaille reiät. Lämpöpussi on tosi kätevä silloin, kun vauva on niin pieni, että ulkona istuu vain rattaissa: ei tarvii pukea hirveesti päälle ja on lämmin.

6kk voi yleensä alkaa istuttaa jo lyhyitä aikoja syöttötuolissakin, joten varmasti puoli-istuvassa asennossa on hyvä matkustaa rattaissa.


miu - 27.09.2009 - 15:05

Kai olis suotavaa, että osais istua itse tukevasti, ennen kuin edes puoli-istuvaan asentoon laittaa rattaisiin. Asento voi olla huono selälle. Tietty jos ihan lyhyen hetken pitää.


ruusu87 - 27.09.2009 - 15:09

lapsi taisi olla 7 kk kun laitettiin puoli-istuvaan asentoon istumaan mutta tosiaan istui jo itsekin silloin - ja samaan aikaan alettiin käyttämään syöttötuoliakin.


Jeti - 27.09.2009 - 16:20

Hassua, että täällä on nyt näin myöhäisiä, kun yleensä kaikki selittää vaihtaneensa rattaisiin 3-4kk: ikäisenä.. (Mikä on kyllä toooosi aikaista..)

Miten voi edes oppia istumaan, jos ei saa mitenkään istuttaa ennen kuin istuu tukevasti itse??? Meillä olisi siirrytty vaunukopasta rattaisiin siinä tapauksessa tytön ollessa 9kk. Juu, ei olisi IHAN toiminut.

Kattoo vaan, ettei asento oo huono, eikä mitään maratoneja istuta rattaissa. Myös neuvolatarkastuksessa 6kk voi pyytää (jos ei katsota automaattisesti), että terkka kattoo selän käsistä tukien istutettaessa. Terkka nimittäin näkee selän asennosta, voiko alkaa istuttaa..


Viola - 27.09.2009 - 19:48

Meillä ollaan jo muutamaan kertaan oltu rattaissa selkänoja hieman pystyssä. Etenkin jos ulkoillaan ilman nukkumistarkoitusta, niin poika (4kk) meinaa hermostua kun ei kopassa maatessaan näe mitään. Kun pääsee hieman pystyyn niin jaksaa seurailla ympäristöä...


Möhkis - 27.09.2009 - 21:42

Meillä esikolla vaihdettiin ratasosaan ja välistä oli puoli-istuvassa asennossa 4kk iässä. Tuo kakkonen ei varmaan kans kauan kopassa viihdy, kun ponkinut jo liki kuukauden istumaan, nyt 4kk ikäinen, neuvolassakin sanoi 3kk neuvolassa, kun näki, että jos itse kerta ponkii ylös, niin mitä sitä suotta väkisin makuuttamaan. Pikkasen tuo syksyinen sää kyllä hidastaa tuota rattailuun siirtymistä, mun puolesta saa pysyä kopassa suojaisassa, kunnes se on pelkkää tappelua.


Miu - 27.09.2009 - 22:38

Meillä poika ei vaunukopassa viihtynyt kun n. 4kk, sen jälkeen ei vaunuilla liikkumisesta tullut ilman kamalaa huutoa mitään. Niimpä siirryttiin sitten ratasosaan, jonka saa ihan makuuasentoon. Ja siitä sitten siirryttiin pikkuhiljaa istuvampaan asentoon sitä mukaan kun alkoi itsekin istua.
Ja ratasosalla me pärjättiinkin sitten koko viime talvi sellaisen lämpöpussin kanssa, eli suosittelen lämpimästi! Meillä ei ole edes mitään jalkapeitettä rattaassa, joten oli ihan ehdoton lumi/vesi sateella ja muutenkin ei tarvinnut niin kamalasti laittaa vaatteita päälle kun laittoi vaan pussin kiinni. Ja sisälle mennessä sitten vaan avasi pussinsuuta niin ei ollut liian kuuma...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|