Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Enterorokko(ko?)

Jenny - 27.09.2009 - 12:15

Elikkäs 6kuukautinen poika oli to ja pe välisen yön mummilassa hoidossa, jossa oli leikkimässä sukulaistyttö 2vee, jolla oli ollut aiemmin flunssaa. Nyt tänään herätessämme pojallamme oli toinen kylki täynnä tulipunaista ihan pientä näppylää, sileää sellaista joka harveni sitten selän ja mahanpuolelle. Ja suusta, tai itseasiassa kielestä löytyi punainen verestä rakkula. Kuumetta ei ole, mutta ruoka ei maistu! Mitäs tehdä? Ja siis tuon sukulaistytön tarhassa on tänä syksynä tavattu tuo kyseistä rokkoa...


VASTAUKSET:


voi - 27.09.2009 - 13:08

Tyypillisesti entero nostaa ensin tosi korkean kuumepiikin, noin vuoorokausi. Sitten on 1-2 vrk että ei oikein ole mitään, ja sitten tulee rakkuloita käsiin jalkoihin, suuhun, suun ympärille. Voivat olla tosi kipeitä ja kutisevia. Särkylääkettä. Jos on jotain asim Ataraxia sattumalta lääkärin kirjoittamana, se voi hiukan helpottaa. Muutenhan ihan pienelle ei oikein ole mitään käsikauppalääkkeitä, on aina lääkärin reseptin takana... Aika ärsyttävä tauti, mutta yleensä menee kotihoidoilla ohi.

Meillä isommilla lapsilla käsien ja jalkojen kutinaan otettiin antihistamiinia, kylmää suihkua, jääpusseja sänkyyn... Kaikkea kokeiltiin!! Ei muuta kuin luovaa toimintaa

Jotenkin vain mietin, että olisko teillä jotain muuta kuin enteroa?

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=696/sprog=4/grp=2/menu=1/


voi - 27.09.2009 - 13:11

Ja nyt vasta luin niin tarkkaan, että sinun lapsi puolivuotias... Eli ei tosiaan Panadolia tai Buranaa kummempaa voi antaa lääkkeeksi!

Voisko olla vesirokko kuitenkin? Vesirokkorakkuloita voi olla suussakin.


Jenny - 27.09.2009 - 13:31

Nyt maistuu taas ruoka ja maito. Ja kyljessä ollut ihottuman punoitus hävinnyt. Mutta suussa tosiaan se yksi verestävä rakkula edelleen on... Poika ei kyllä ole mitenkään kiukkuinen ja leikkii sekä on virkeä. Kuumetta ei ole, eikä muita flunssan oireita. Ainoastaan yskää ollut jo muutaman viikon, mutta se kuulostaa kuivalta ja aika ajoin "leikkiyskältä" Öisin yskii tahattomasti aina välillä, mutta päivisin se kulostaa ihan tekoyskältä. Liekö jostain opittu tapa


voi - 27.09.2009 - 13:45

No, jospa ei olisi entero!! Voisiko olla loukannut suunsa? Väärä imuote, tullut rakko? Voi sellainen olla tosi kipeakin.


Pami - 27.09.2009 - 13:54

Ettei olisi vauvarokko? Onko kuumetta?


iinuskas - 27.09.2009 - 15:00

Eiks vauvarokos tuu ensin kuume ja sitten hentonen ihottuma vartaloon, ei rakkuloita suuhun. Meillä ainakin enterorokossa tuli kunnon rakkulat eikä ne hävinny hetkessä.
Tuli mieleen, et voisko olla allergiaa, syökö kiinteitä miten pajjon? Onko tullu uus maku ym.?


Jenny - 27.09.2009 - 16:26

Ei taida olla vauvarokkoa... Mulle tuli kanssa mieleen, että kun tomaattia on saanut lihapadan mukana nyt parina päivänä, että taitaa olla siitä se rakkula. Kun poika tosiaan taas syö hyvin ja jaksaa leikkiä ja muutenkin on virkeä oma itsensä! Eikä niitä rakkuloita (ainakaan vielä) ole ilmaantunut lisää... Ja ihottumakin kyljessä haalistunut jo pieniksi pisteiksi...


Selja - 28.09.2009 - 00:10

Olisiko nokkosrokkoa? Meillä siis esikoinen pienenä (juuri tuossa 1v tai sen alle) sai nokkosrokkoa eli sellaista nokkosen polttaman näköistä ihottumaa. Usein rokkoa/ihottumaa oli kropassa nimenomaan unien jälkeen ja sillä kyljellä, jolla tyttö oli viimemmäksi nukkunut.

Silloin asiaa ihmeteltiin ja setviteltiin pitkin ja poikin lääkärissäkin. Koskaan ei varsinaisesti virallisesti syy selvinnyt, mutta empiirisesti havaittiin, että tyttö reagoi virustauteihin nokkosrokolla. Eli kun masusta, selästä tai poskesta löytyi heräämisen jälkeen tuota ihottumaa, oli tyttö kohta nuhassa tai flunssassa. Tämä loppui sitten jossain vaiheessa (1,5v?) itsekseen.

Tytöllämme on todettu lievästi atooppinen iho ja muutenkin reagoi tosi voimakkaasti esim. hyttysenpistoihin. Liekö näillä asioilla yhteyttä.

Muistaakseni määräsivät jotain antihistamiinia siltä varalta, että tuo iho-oire kutisisi, mutta muistelen, että tyttöä ei suoraan tuo rokko vaivannut mitenkään.

Kun ihmeteltiin sitä, miksi rokkoa löytyi nimenomaisesti unien jälkeen (ja sitten se siis laantui aina pois vähän ajan kuluessa), lääkäri taisi selittää, että liittyi jotenkin ruumiinlämmön vaihteluun tms.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|