Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten saada 1,5-vuotias syömään?

Koyote - 27.09.2009 - 12:01

Ongelma siis seuraavanlainen. Poika nyt 1,5-vuotias. Syö aamuisin puuroa ja leipää, muroja ja jogurttia tms. Ruoka vaan ei tahdo mennä alas. On koitettu jättää välipalat pois että söisi ruokaa paremmin, aterioiden välissä ei muuta juotavaa kuin vettä. Mutta mikään ei tunnu auttavan. Tätä on kestänyt jo muutaman kuukauden joten hampaista ei ole kyse. Ei myöskään väliä mitä ruokaa on, ei syö paremmin/huonommin ruokalajista riippuen. 2-3 lämmintä ateriaa yritetään päivässä antaa mutta närppii muutaman lusikallisen ja siinä se sitten onkin. Poitsu on aika hoikka (ei nyt siis mikään kuihtuneen laiha). Joskin että isänsä on ruumiinrakenteeltaan samanmoinen. Mikä avuksi??


VASTAUKSET:


meillä - 27.09.2009 - 12:11

autto kun otti käyttöön säännöllisen päivärytmin, ja että ruoat oli aina samaan aikaan.. Meillä mentiin pitkään "lapsentahtisesti" muttakun just ruoan syöminen alko olla hankalaa, siirryimme rytmittämään päivää paremmin.

Eli aamulla ylös klo:7 joka aamu!
Aamupala eli puuroa klo:8 ja juomana maito.
(Tässävälissä ulkoilua puistossa tai omalla pihalla)
Lämmin ruoka klo: 11 ruokajuomana maito.
(Päiväunille heti ruoan jälkeen!)
Klo:14 kevyt välipala esim. leipää ja jogurttia, hedelmiä tms.
(Välipalan jälkeen taas ulos!)
Klo:16.30 toinen lämmin ruoka.
(Tässä välissä ollaan kotona, yleensä käydään suihkussa tai kylvyssä jne)
Klo:19 iltapala, iltapalana puuroa ja juomana maito.
(Iltapalan jälkeen suoraan hammaspesulle ja nukkumaan!)

Olen huomannut että ulkoilu on tosi tärkeä juttu, ruoka maistuu todella hyvin kun ollaan ulkoiltu! Ja raitis ilma ei tee pahaa äidillekkään!


Tepsukka - 27.09.2009 - 13:54

Ihan sama rytmi kuin teillä meillä!
Tää 1,5v on kans sellanen ikä että ruokaa menee nihkeemmin kun kasvu hidastuu. Ihan sama homma meillä. Uusin villitys on meillä se että likka imaisee ennen päikkyjä abaut 1,5dl maitoa ja välipala ei tahdo maistua ollenkaan.
Meillä myös hoikka neiti mutta niin oli esikoinenkin joten en ole sen kummemmin asiaa ressaillut. Esikoinen kun sattuu nykyään olemaan ihan normi 3,5v vaikka hieman laihan puoleinen.


MM - 27.09.2009 - 14:53

Syökö itse vai syötetäänkö. Meillä alkoi kans vähän aikaa sitten syöminen tökkiä mutta kun on lautasella samaa mitä muilla ja saa itse syödä omaan tahtiin niin ruoka on alkanut maistua taas paremmin. Ja välillä tosiaan vaan on sellasia kausia että ruoka maistuu huonommin.


Koyote - 27.09.2009 - 16:50

Meillä suht säännöllinen päivärytmi ja ulkoillaan myös. Poika syö itse, ei suostu syötettäväksi enää ollenkaan. Ja syö samaa ruokaa kuin aikuiset ja samaan aikaan istutaan pöydässä. Ehkä tää on vaan sit joku kausiluonteinen juttu. Kiitos vastauksista, toivotaan että alkais pian sujua!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|