Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

ahdistaa

nimetön nyt - 27.09.2009 - 10:46

Onko muita tuoreita äitejä, jotka tuntevat olevansa totaalisen loppu? Meillä kuukauden vanha tyttö, joka itkee tosi paljon, en tiedä onko koliikkia.. Ja syöminenkin on mennyt tosi vaikeaksi, korvikkeella mennään, välillä imee ihan hyvin, mut usein tuntuu et meinaa tukehtua ja vetäytyy itse pois pullosta, mut sitten kuitenkin huutaa niinkuin olis nälkä.. Ja mites muiden samanikäiset vauvat on hereillä, siis kuinka kauan kerrallaan ja onko hyväntuulisia? Tuntuu et meidän vauva on aina jotenkin pahalla päällä.. Tunnen jotenkin syyllisyyttä kun en pysty iloitsemaan vielä vauvasta kauheasti kun tuntuu niin raskaalta ja armoton väsymys koko ajan. Sitäkai se vauva-arki on..


VASTAUKSET:


Cristal89 - 27.09.2009 - 11:19

Meillä menee illat kanssa huonosti kohta 3 viikkoisen pojan kanssa :/ En tiedä onko varsinaista koliikkivaivaa kun ei itke suoraa huutoa, mutta klo 18-01/02 valvoo ja olotila on kitinää ja itkua ja paljon myös ilmaa tulee "molemmista päistä".
Tuntuu myös että meidän pojalla on koko ajan nälkä, koska hamuaa koko ajan vaikka kuinka syöttäis... Onko sitten vain turvan hakemista, peukkuaan imee joten ollaan yritetty tuttia saada syömään mieluummin kuin sitä.

Mä en oikeastaan tunne olevani niinkään loppu koska tuon illan jälkeen nukkuu 5-8 h yöunet ja päivisin nukkuu hyvin 4 h pätkiä, mutta nuo illat on kyllä raskaita ja itku välillä tulee. Mutta ymmärrän hyvin sun tuntemuksen, eikä kannata tuntea syyllisyyttä omista tunteista, koska sulla on täysi oikeus olla väsynyt. Oletko puhunut asiasta neuvolassa, jos alat todella olla hyvin väsynyt, olisi oman jaksamisesi kannalta hyvä että vaikka ihan lääkärissä kävisitte hakemassa jotain apua tuohon vaivaan?


arie - 27.09.2009 - 12:37

Meillä on huomenna kuukauden vanha tyttö. Tytön eilinen rytmi oli seuraava:
klo 8 heräs
10-12 nukkui
15.30-16.30 nukkui
18.30-19.00 nukkui
22.00-08.00 nukkui (heräsi kerran syömään)
ja tälläisiä suunnilleen on muutkin päivät. Muuten neiti on hyvän tuulinen, mutta illat on kitinää. Eilen klo 16.30 ku heräsi niin sen jälkeen oli hankalaa. Tyttö itki läheisyyttä, tahtoi syliin, sitten tuli kuuma ja tahtoi pois.Sitten kitistiin väsymystä ja ilmavaivoja.. Tissiä piti saada varsinkin klo 19 jälkeen tunnin välein.

Luin jostain vauvakirjasta, että se olisi vauvoille tavallista kiukutella iltaisin. Meillä neiti on välillä ihan yliväsynyt ja tuntuu mahdottomalta kun se itkee väsymystä eikä vaan malta nukahtaa..

Cristal89 imetätkö poikaasi ja missä asennossa? Mä luin ja oli sitten pakko itekki kokeilla eli kun imettää istuvilteen niin lapsi ei saa niin paljoa ilmaa mahaansa.

Ja ap, kuinka paljon teijän vauva on hereillä? Koita ite nukkua silloin kun vauva nukkuu ja niinkun Cristal89 kirjoitti kannattaa puhua neuvolassa. Niillä kun on ammattitaitoa auttaa.


arie - 27.09.2009 - 12:38

Imetän kyllä, ja yleensä istuviltaan, hyvin harvoin enää makuultaan.


Nuppu - 27.09.2009 - 12:56

Mitä tohon syömiseen tulee, kokeilkaa erilaisia tuttipullonpäitä! Tuo kuulostaa siltä että korviketta tulee liikaa kerralla, ja pikkunen ei pysty niin nopeesti nielemään. Näin käy varsinkin kun vauvalla on tosi nälkä, ja imee vauhdilla. Sillon maitoa menee väärään kurkkuun, yökätään ja yskitään, meinataan tukehtua, säikähdetään, raivostutaan ja siinä se kierre onkin. Näin oli meilläkin. Kokeile ennakoida hieman, eli annat maitoa ennen kun iskee hirveä nälkä, joisko sillon hitaammin? Tosiaan kannattaa vaihtaa päätä, meillä esim sellanen pää (ihan Prismasta ostettiin), jossa 1,2 ja 3, eli eri virtauksia. Kun 1 (päässä siis numeroita) osoittaa ylöspäin, vauvan nenään, on virtaus pienin ja vauva saa imeä aika kovin että sieltä jotain tulee. 2 jos osoittaa ylöspäin, on virtaus hieman suurempi ja maitoa tulee hiukan helpommin jne. Sitten on joskus myös ollut sellasia tuttipullonpäitä, joissa ei reikiä lainkaan, vaan itse sai neulalla tehdä reiät, sen kokoiset kun halusi. Kokeilkaa näitä, ja toivotaan että syöminen helpottuu! ja mitä huutoon tulee, mahavaivoja todennäkösesti ovat, ja loppuvat kyllä, yleensä viimeistään 3-4 kk iässä kun suolisto on kehittyneempi. Ehkä laiha lohtu tällä hetkellä, mutta voi loppua aikasemminkin! Meillä loppui itkut 2kk iän jälkeen ja nyt 3kk ollaan hyvinkin aurinkoisia, ihan kun eri tyttö on Tsemppiä!


Nuppu - 27.09.2009 - 13:02

Niin ja noin pienillä, masuvaivasilla, on todella suuri imemisentarve. Mitä enempi mahavaivaa, sen suurempi on tarve. Eli aina ei siis ole kyse nälästä. Ja yleensä liika tissillä oleminen/pullosta syöminen aiheuttaa vaan enempi mahavaivaa. Mutta tiedä sitä sitten, millon on mistäkin kyse, ei ole helppoa. Ei voi kun yrittää yrittää ja yrittää, eri keinoja, ja samoja vielä uudestaan. ja uudestaan. Ja tietenkin saa väsynyt olla, siitä ei tarvitse huonoa omatuntoa potea! Pyytäkää läheisiltä apua, esim viemään vauvan tunninparin vaunulenkille, että itse saatte nukuttua hieman.


Piki78 - 28.09.2009 - 02:58

Täytyy kommentoida tuohon Nupun mainitsemaan Emma- tuttiin.... Meillä ei vaikuta lainkaan, että missä asennossa se on, vaan maitoa tulee suihkuamalla ja se valuu pitkin kaulaa ja yleensä myös syöttäjää Sen sijaan Nukin pullo ja tutti on osoittautunut hyväksi, siitä pieni vauva ei saa imettyä kerralla kovinkaan paljoa vaan joutuu imemään hitaasti ja "tekemään töitä", samoin kuin tissin kanssa. Alkuun en pitänyt Nukin pullosta, mutta ainakin nyt kun vauva on 2kk, se on hyvä. Mamin Ultivent pullojja en suosittele. Hankalia käyttää, vesihauteessa lämmittäminen kestää ikuisuuden ja maito tulvii vielä pahemmin kuin Emman tuteista. meidän vauva ei ole oppinut imemään niistä. mutta onhan se kovin keinotekoisen mallinen verrattuna oikeaan rintaan ja muihin tuttiosiin.


hahaa - 28.09.2009 - 13:01

nuppusein, ei ole olemassa sellaista väitettä joka olisi totta tässä maailmassa että voisi olla liikaa tissillä! miksi syyllistät imettäviä?? mutu tietoa taitaa vaan olla..

ap pyri kaikin tavoin nukkumaan silloin kun vauva nukkuu, vaikka ei nukuttaisi niin makaa ja torku, saat lepoa,, päivä kerrallaan

sä selviät kyllä, pienen vauvan kanssa opetellaan, ja kohta helpottaa, tietty sitä miettii mistä kitinä ja itku johtuu ja olo on kamala,, ehkä huomaat itse missä voisi olla syy? toisilla on helppo vauva alusta asti, toisille menee yli vuosi ennen kuin vauva alkaa tuntua helpolta (esim täällä) ja aikataulutus on vaikeaa aivan pienillä, toki voit yrittää mutta älä odota liikoja, ei se aina onnistu, pienillä ei heti ole rytmejä vaikka mitä tekisi..

tsemiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|