Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Kauanko meni synnytyksestä toipumisessa?

Manttu - 26.09.2009 - 21:11

Kauanko synnytyksen jälkeen meni, että pystyit esim. käymään kävelyllä tai tekemään normaaleja arkipuuhia kotona. Leikattiinko välilihasi?

Mulla tuli eilen synnytyksestä 2 viikkoa (väliliha leikattiin, normirepeämiä, ei pahoja) ja tuntuu ettei edes täällä kotona pysty puuhailemaan mitään. Päivät menevät sohvalla vasemmalla kankulla istuessa tai sängyllä vaaka-asennossa. Olen yrittänyt olla ylhäällä ja touhuilla rauhallisesti, mutta paine tuolla haarovälissä käy yli-inhottavaksi. Pari päivää sitten kävin kävelemässä 15 minuuttia ja siitäkös haarukka riemastui.

Kauanko siis vielä? Tekisi niin mieli jo vaikka imuroida tai käydä vaunuilemassa!


VASTAUKSET:


Neppari - 26.09.2009 - 21:17

5 viikkoa meni episiotomiahaavojen parantumisessa, repeämiä ei ollut. Suht vähän onneksi leikkasivat. 3-4 vkoa synnytyksen jälkeen oli vielä aika kipeet paikat, sen jälkeen alkoi helpottaa.


tweety87 - 26.09.2009 - 21:22

5-6 viikkoa meni. Repeämiä ei ollut mutta episiotomia tehtiin. 9 tikkiä. Kävely oli tuskaa noin kolmen viikon ajan ja sen jälkeen rupesi helpottumaan.


Indy - 26.09.2009 - 21:27

Mulla meni muutama viikko, ensimmäisen viikon söin kipulääkettä 3 kertaa päivässä. Muuten en olisi edes sängystä ylös päässyt Väliliha leikattiin ja muutamia repeämiä.


Hensku - 27.09.2009 - 07:59

Väliliha leikattiin. Kävin kävelyillä jo heti ekalla viikolla mut aika huonon näköistä kävely oli. Kolmannesta viikosta alkaen aloin toipua tosi nopeasti. Särkylääkettä söin ehkä kuukauden.


arie - 27.09.2009 - 08:28

Mä saan näköjään olla onnellinen nopeesta paranemisesta. Mulla leikattiin väliliha ja jo 5 päivän kuluttua kävelin ja istuin ihan normaalisti. Särkylääkkeitä otin vaan sairaalassa. Nyt synnytyksesta kuukausi ja oon siis 3 viikkoa touhunnut ihan normaalisti. Välillä haavan tuntee kun se hankaa siteeseen.


Terhi - 27.09.2009 - 11:34

Minulla ei leikattu välilihaa mutta pieniä repeämiä tuli niin 6 tikkiä oli. Minä pystyin istua aivan hyvin heti seuraavana päivänä synnytyksestä, en toki hyppäämään penkkiin mutta rauhallisesti kyllä. Kävelyllä käytiin jo kun kotia päästiin eli 3päivää synnytyksestä mutta ei kovin pitkää vielä silloin kuin tosiaan ikävä se paineen tunne. Nyt ollaan lähes kokonaan toivuttu ja synnytyksestä reilu 3viikkoa, ainoastaan jälkivuotoa vielä niukasti tulee.


Sunny - 27.09.2009 - 11:50

Mulla leikattiin ja 2. asteen repeämät. Tikkejä kymmeniä. Mitään kipuja ei ollut ollenkaan, sairaalassahan antoivat särkylääkettä noihin. Istumaan en kyllä pystynyt 2 viikkoon mutta muuten toivuin hyvin Ihme kyllä


Sunny - 27.09.2009 - 11:52

Mulla leikattiin ja 2. asteen repeämät. Tikkejä kymmeniä. Mitään kipuja ei ollut ollenkaan, sairaalassahan antoivat särkylääkettä noihin. Ihan normisti pystyin liikkumaan ja touhuilee heti paitsi että istumaan en kyllä pystynyt 2 viikkoon mutta muuten toivuin hyvin Ihme kyllä


just - 27.09.2009 - 11:54

olin tosi onnekas... ei tullut repeämiä,ei leikattu.Heti pystyin normaalisti istumaan ja kävelemään,oisin voinu lähtee vaikka samantien kotiin. Alavatsaan tosin sattui pariviikkoa jos meias reippaamin kävellä,eli kävelyvauhti oli jonkin aikaa normaalia hitaampi.
Ihan uskomatonta miten helpolla pääsin,en ole mikään urheilija tms. ja lisäksi melkein nelikymppinen.


tilli - 28.09.2009 - 17:05

Kuukausia.... Valitettavasti mulla näin. Tuli 3.asteen repeemä ja lisävaivana vielä virtsarakon laskeuma yms "ihanaa". Varsinainen haavakipuilu meni ohi jokusessa viikossa mutta painon tunne alapäässä vaikeutti kävelyä kuukausia. Lantiopohjanlihasten jumppaus auttoi jonkin verran mutta ei oireita kokonaan poista. Hiljakseen vaan aloin liikkumaan vaikka olikin välillä epämielyttävää.

Toivottavasti ei mee sulla näin pitkään, 2 vk on vielä kuitenkin lyhyt aika toipumiseen, tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|