Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

koliikki

vieras - 26.09.2009 - 10:27

Onko muita joiden vauvalla koliikkia? Meillä pian kuukauden ikäinen vauva, joka on nyt pian viikon ajan huutanut suoraa huutoa joka ilta lähes kolme tuntia.. ja aamuyöllä taas uudestaan.. mikään ei auta.. Tuntuu nyt jo todella raskaalta, ja kamalaa ajatella et jos tätä kestää nyt sitten monta kuukautta


VASTAUKSET:


Nukka - 26.09.2009 - 10:37

Meillä oli, ja hetken jo luulin kuolevani kun olin niinfyysisesti kuin henkisesti poikki. lopulta itkettiin koko perhe...kuin ihmeen kaupalla voimavarat riitti kuin riittikin kun mietti vain sitä,että tämä oikeasti loppuu aikanaan (tosi lohdullista). yks mikä auttoi meillä oli levolac. koliikki kun perustuu suolistoon. oli kyllä huomattava apu.


milli - 26.09.2009 - 10:45

meillä poika huusi pienenä ilta 9 aamu 8 joka yö meillä vähän auttoi disflatyl tipat, auto ajelut , vaunuissa heijaus, kaukalossa kiikuttelu, mutta paras paikka oli syli. kyllä sitä pari kuukautta meni niin sumussa valitettavasti se vaan täytyy yrittää jaksaa... voimia!


monstera - 26.09.2009 - 11:02

Kokeile koliikkihierontaa: Sivele vuorokäsin vauvan mahaa ylhäältä alas muutaman kerran, sitten paina vauvan jalkoja hellästi vatsan päälle hetkeksi minkä jälkeen suorista ne ja ravista varovasti. Seuraavaksi tee vauvan mahan päällä ympyrää myötäpäivään jonkin aikaa, sitten taas jalkojen painaminen ja ravistaminen. Sit taas alusta. Kohta alkaa kova pörinä!

Tätä tulis tehdä päivittäin sellaseen aikaan kun vauva on rentoutunut, ei siis silloin kun hän huutaa.

Ei varmaan nyt lohduta mut jälkeenpäin ajateltuna koliikkiaika tuntuu hyvin, hyvin lyhyeltä vaikka huudon aikana tuntuu, ettei jaksa sitä enää yhtään. Mua autto jaksamaan se kun vauvan rauhoittumaan saaminen oli palkitsevaa joskaan ei helppoa.


Amanda-75 - 26.09.2009 - 12:31

Meillä myös 1 kk ikäinen vauva, joka joka ilta/yö 3-4 h huutaa mahavaivojaan. Kauheeta kärsimystä pikkuisella Meillä käytössä Rela-tipat ja nyt vaihdoin Diflatyl-tipat Cuplatoniin, jos se autaisi... Oon myös yrittänyt hieroa pienen masua ja jumpata jalkoja vatsan päälle. Lisäksi ensi viikolla naapuri lupasi antaa pikkuiselle vyöhyketerapiaa. Täytyy nyt vkl:na kokeilla tuota Monsteran suosittamaa koliikkihierontaa. Voimia ap:lle!!! Kuin myös muillekin ko.vaivasta kärsiville!


pupunen - 26.09.2009 - 13:03

Voimia kovasti. Meidän molemmat lapset ovat myös olleet koliikkivauvoja, erityisen raskasta oli tämän nuorimman koliikki aika, kun mies teki reissutyötä (viikot poissa) ja olin lasten kanssa kolmin (+koira). Juuri kun sai isomman nukkumaan niin nuorempi aloitti iltakarjunnat ja minä hiippailin pitkin kotia huutava vauva sylissä ja toivoin, ettei esikoinen herää. Kokeilin aika nopeasti vyöhyketerapiaa ja se helpotti huomattavasti. Kannattaa kokeilla kaikki mahdolliset keinot jos tuntuu ettei voimat riitä. Jos jostain on apua, niin huomaat kyllä pian eron. Itse en esikoisen aikana kokeillut mitään, mutta kakkosen kohdalla olisin varmaan hajonnut kappaleiksi jos vyöhyketerapia ei olisi selkeästi auttanut. (ei se huutoa kokonaan poistanut, mutta auttoi).

Ja lohdutukseksi, meillä molemmat lapset ovat alun huutojen jälkeen 'muuttuneet' aivan mielettömän hyväntuulisiksi ja iloisiksi lapsiksi. Koita nukkua tai levätä vauvan päiväunien aikana, itse ainakin huomasin, että jos vauva huusi myös klo.2-5 väliin yöllä niin seuraava päivä oli aivan helvetistä (oman pääni sisällä siis, kaikki tuntui raskaalle ja oli vaikea jaksaa keskittyä touhuamaan lasten kanssa). Ja pyydä apua isovanhemmilta/kummeilta/tädeiltä/sediltä... joku varmasti jaksaa joskus iltaisin kuskata vauvaa sylissään, että sinä pääset edes hetkeksi vaikka lenkille. Tsemppiä!


Moi - 26.09.2009 - 17:53

meillä auttoi masuhieronta ja disflatyl-tipat apteekista

olen kuullut monen äidin saaneen koliikkiapua vauvalle hermoratahieronnasta!!
eikä ole edes kovian kallis, ja tulee tekemään kotiin...


Mimmuska - 27.09.2009 - 12:21

On raastavaa kun vauva itkee ja tuntuu ettei mistään ole apua. Meillä on auttanut ammattilaisen antama vyöhyketerapia (jo 3 kertaa on tehnyt ihmeitä) sitten hänen määräämäänsä maitohappobakteerit sekä uudet d-vitamiinit. Samalla olemme antaneet cuplatonia. Ja se, että antaa vauvalle paljon maitoa (rinnasta tai pullosta). Moni huuto on meillä selittynyt myös sillä, että vauva onkin ollut uskomattoman kova syömään. Vaikka kaikella järjellä luulisi, että kun se juuri söi niin eihän se nälkää voi olla. Mutta näin meillä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|