Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

meinaatteko viedä lapsenne

päiväkotiin jos... - 26.09.2009 - 10:24

eli meillä tilanne seuraava. esikoinen täyttä pian neljä ja vauva 1/2 vuotias. vanhempi lapsi käy "virike" hoidossa päiväkodissa kerran viikossa. Hän odottaa kovasti pääsevänsä hoitoon, siellä on kuulemma hauskaa ja paljon kavereita ja tehdään erilaisia retkiä Itse olen melko pöpökammoinen ja olenkin miettinyt että haluanko viedä lasta sinne ollenkaan, nyt kun vauva on niin pieni vielä ja erilaiset flunssapöpöt tekevät tuloaan, tarkoitan siis RS-virusta (josta nyt paljon puhutaan) ja sikainfluenssaa...

Naapuritätien mielestä olen aivan liian "hysteerikko", kyllä ne pöpöt kantautuvat heidän mukaansa sitten ihan mistä vaan... Sekin on totta, mutta itse suhtaudun kyseisiin pöpöihin todella varoen. Kauppareissut pyritään meillä tekemään ilman lapsia NYT, jos vaan mahdollista. Olemme pysyneet hyvin terveinä ja olenkin nyt kiitollinen, että olen aina ollut hyvin tarkka esim. vierailijoiden suhteen meillä. Jos nuhaa tms. niin olen siirtänyt tapaamista, myöhemminkin kun ehtii nähdä, aivan varmasti Pienille lapsille kun ei haluaisi mitään ylimääräisiä nuhia tms... Naapureissa ei ola niin tarkkoja, mutta heillä kyllä sairastellaan PALJON enemmän ja antibiootteja syödään...

Mutta nyt kysymykseen, mitä mieltä te olette, kannattaako viedä nyt päiväkotiin lasta, kun kerran ei ole pakko?! Vielä täälläpäin ei nuhavirukset jyllää, mutta sitten kun nuhaa alkaa päiväkodissa olemaan niin sitten se on jo myöhäistä, pöpö on jo mahdollisesti kannettu kotiin. olenko liian tarkka? miten te muut toimitte jos olette vastaavanlaisessa tilanteessa?


VASTAUKSET:


Mettiäinen - 26.09.2009 - 12:44

Meidän 10 kk poika ei ole vielä kertaakaan ollut kipeä (koputan vimmatusti puuta) ja me ollaan kyllä käyty kerhoilemassa ja kaupoilla ihan normaaliin tapaan lähes koko 10 kuukautta. Toki meillä on varmaan matkassa ollut todella hyvää tuuriakin, mutta oma ajattelukantani on se, että kyllä se pöpö meille löytää jos on tullakseen. Kipeitä vieraita ei kuitenkaan tietenkään oteta meille kyläilemään eikä mennä kotiin, jossa sairastetaan.

Toki miettisin varmaan ihan samalla tavalla kuin sinä, että uskaltaako päikkyyn viedä, kun siellä saattaa olla joukossa niitä puolikuntoisia lapsia. Jos lapsi kuitenkin kovin nauttii siellä käymisestä, niin en varmaankaan kieltäisi menemästä.


No - 26.09.2009 - 13:16

itse tässä just tuumailin, että on hyvä, kun isompi ei ole enää puolipäivähoidossa juurikin näiden pöpöjen takia. Meillä myös puolivuotias vauva ja tottakai sitä yrittää välttää "turhia" sairastumisia, vaikka vastustuskykyä tuleekin lisää jne. Itse asiassa meillä sairastettiin RS-virus viime keväänä, kun vauva oli 6 viikkoinen. Hoidostahan isompi sen varmasti toi.

Vaikea sanoa mitä sinun pitäisi tehdä. Onko teillä leikkipuistoa tms. missä voisitte päivittäin käydä ja saisi isompi leikkiä toisten lasten kanssa? Eihän se tietysti sama asia ole kuin päiväkodin ohjattu toiminta, mutta jotain kummiskin.


ap - 26.09.2009 - 13:43

leikkipuisto on lähellä ja naapurustossamme asuu PALJON samanikäisiä lapsia. eli seuraa lapselle on kyllä aamusta iltaan ihan tässä lähipiirissäkin


No - 26.09.2009 - 14:00

sitten en varmaan itse veisi hoitoon, jos lapsella on leikkikavereita pihapiirissäkin


aamu - 26.09.2009 - 18:03

Tuntuu, etta niita popoja ei paase pakoon.. Meilla lapset kotihoidossa, melkein 3v ja 8kk ikaiset. Kerran viikossa kaydaan perhekerhossa, kaupassa kayn yleensa yksin. Nyt menossa kolmas rakatauti tana syksyna Ensin alkaa isomman nena vuotaa ja muutaman paivan paasta pienemman.
Jos olisin sina, niin popot ei olisi ne syyt, miksi en veisi lasta hoitoon

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|