Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Mitä tekisitte

tässä tilanteessa? - 26.09.2009 - 06:40

Minulla ystävä, johon tutustuin harrastukseni kautta. Muuten aivan mukava ihminen, mutta kun tulee kylään niin meiniki aivan eri....

Kyse siis on lapsettomasta naisesta about 30v ja hänen miehestään.

Ystäväni tulee kylään tuntia ennen kuin on kutsuttu, viipyy puoleen yöhön...ystävää ei saa ulos millään ilveellä, istuu tunti tolkulla ja ei ymmärrä pienintäkään vihjettä poistua. Laitan kahvit kun päivällä tulee, tarjottavaa vain rajattu määrä pöytään. Jos laitan kakun pöytään, ystävä syö koko kakun. Ei tule hänelle mieleenkään, että kakkua voisi jättää seuraavaan päivään tai, että jos muita vieraita, niin heillekkin voisi jättää.

Eilen tuli pitkästä aikaa kylään, iltapäivällä saapui ja kello 22 sain ulos kämpästä, kun itse nukahdin sohvalle...minulla 1v lapsi ja hän ei ymmärrä, että en jaksa koko päivää häntä kestitä. Naapurit tulivat eilen myös kylään ja kun vohvelit oli illalla syöty niin soitti miehelleen, että "tuu syömään pöytä tyhjksi" kello oli tässä vaiheessa noin 21. Toiset vieraat oli lähdössä jo nukkumaan...mies sitten tuli, ei voinut minulta kysyä, että jaksanko enään vieraita, ja että onko vohveleita tarkoitus jäädä seuraavaan päivään. Mies tuli ja söi pöydän tyhjäksi....

Päätin, että tämä oli viimeinen kerta, kun meille tulee, on mielestäni niin röyhkeää käytöstä.

Ongelmana on, että tuli jossain tilanteessa kutsuttua hänet tuleville synttäreilleni. En todellakaan enään jaksa häntä vieraanani. Mietin jo että istuu varmaan taas puolille öin ja syö pöydän tyhjäksi, että muille ei jää mitään (ei eka kerta, ja kokkaan yleensä paljon monen sortin tarjottavaa). Jos pöydästä loppuu ruoka, kun hän sen tyhjentä, niin pokkana kertoo, että nälkä ja tiedustelee lisää ruokaa. Olen vastannut, että siinä oli kaikki.

Toinen puoli asiassa on se, että jos kahvitellaan kahvilassa, niin kaikki menee ihan ok, jutut on mukavia ja kahvilassa ei istu 9h putkeen...ystävä tarjoaa aina kuljetus apua, jos vauva kipeä ja pitäisi lääkäriin päästä, soittelee tarviiko kaupasta jotain kun itse kaupassa ja voisi ohi mennessään tuoda ruuat minullekkin, nämä siis ihan oma-alotteisesti ehdottaa.

Miten tästä synttäri asiastakin kiemurteli eroon, apuja. En halua ystävää loukata, kun harrastetaan yhdessä molemmille rakasta harrastusta ja asutaan samassa kaupungissa.VASTAUKSET:


No - 26.09.2009 - 08:00

Vieraille (kenelle tahansa vieraille siis) voi ystävällisesti sanoa, että meidän täytyy nyt itsekin päästä nukkumaan, kun on pieni lapsi että jaksaa aamulla taas. Jos joku vetää siitä pultit niin se hänen ongelma sitten. Näin meillä ainakin toimitaan ja ihan hyvin ovat kaikki ymmärtäneet asian.


johanna77 - 26.09.2009 - 08:28

Meillä ihan sama juttu, sanon ihan vaan että nyt tarvii päästä maate, että nähdään taas


ap - 26.09.2009 - 08:32

Tätäkin olen yrittänyt ja jäävät vain istumaan, ei eväänsäkään liikauta. Kerran kävin vaihtamassa yöpaidankin päälle, kun eivät tajunneet lähteä, eivät tajunneet sitäkään vinkkiä...


retsi - 26.09.2009 - 09:18

Minulla on myös eräs ystävä, joka ei tajua minkään sortin vihjettä. Olen siis nykyään päätynyt suoraan sanomaan leikkisästi, että nyt mun täytyy häätää sut, ku alkaa esim. iltatouhut lasten kanssa. Ei ole suuttunut ja vielä vähän pahoitullut, kun on viipynyt niin kauan


Piki78 - 26.09.2009 - 09:23

Törkeää käytöstä! Itse en kutsuisi enää tuollaisia kylään, jos eivät suoraan sanomistakaan kunnioita. Tylsää


tee - 26.09.2009 - 09:58

samat touhut kun normistikkin.. käy suihkussa, tule alasti ulos ja ehdottele miehelle hävyttömyyksiä.. (edellyttäen, et lapset jo nukkuu). syö iltapala.. yksin (perheen kesken)! katso ohjelmia, älä kommentoi vieraiden puheisiin ja lopulta menet miehen kanssa sänkyyn nukkumaan. anna vieraiden istua jos on istuakseen. seuraavalla kerralla kun tulee ni sano, et käymään voi tulla, mutta ei jäädäkseen. jos ei ehdotuksista huolimatta lähde, avaa ovi ja sano painokkaasti, nyt vietämme aikaa perheen kesken joten on teidän aika poistua. ja tosta ruokailusta, sano, et nämä tarjottavat on vain perheelle.. siis muista kun muutamasta kahvi leivästä.

voit myös huumorilla heittää, et tarviiko soittaa poliisit, et oivallatte lähteä

mä olin kerran menossa saunaan kun miehen vastaavanlainen ystävä oli kylässä, kysyin siltä, et tuleeko mun kanssa? tajus ja ymmärsi joskus antaa meidän viettää aikaa perheenkin kesken.


ap - 26.09.2009 - 10:08

Tiedän, että jos asiasta sanoo, niin loukkaantuu. Tavallaan muuten ei haittaisi, mutta liikutaan samoissa ympyröissä ja asutaan samassa kaupungissa, niin haluaisin selvittää asian jotenkin niin ettei loukkaantuisi.

Toisaalta mietin, että minä ja mieheni olemme aina lähtönsä jälkeen loukkaantuneita, kun jäävät "asumaan" kun meille kahdelle ei jää mitään yhteistä aikaa.


Tämä ystäväni on myös sen sortinen, että ei viihdy meillä ollessaan hetkeäkään yksin, vaan vaatii koko ajan viihdytämistä. Haluaa, koko ajan viidykettä ja kun en rupea viihdyttämään niin toivoisin, että lähtisi kun on tylsää, mutta ystävä sitten sitten kutsuu aina miehensä meille piristämään itseään. Ilmoittaa vain ohi mennen, että kutsui miehen kanssa.

Eilen näki jääkaappiin ja huomasi alkoholijuomat kaapissa, oli heti "ja tosta sitten aloitetaan". Lykkäsin kaapin kiinni ja kihisin kiukusta. 0lin kuin en olisi kuullutkaan.


Vadelma - 26.09.2009 - 10:28

Tunnen kans muutaman tollasen ihmisen jotka ei vihjailuista ymmärrä, nää ihmiset onkin sit viipyneet meillä joskus parikin päivää kerrallaan ja sit lopulta (hankalasti) tajunneet lähteä. Yks on sit semmonen joka tosiaan viipyy tuntitolkulla päivän aikana, mut lähtee kuitenkin illalla sit pois. Mitenkään usein en heitä oo kutsunut, mutta sanotaan et joskus harvoin jos jotain semmosta on. Välejä en kuitenkaan missään nimessä katkasis heihin, koska ovat muuten mitä mukavimpia ihmisiä. On meitä kyllä moneksi!


ei - 26.09.2009 - 11:26

kai sitä ole pakko kylään kutsua jos vierailu ahdistaa! treffailkaa jatkossa vaikka jossain kahvilassa tms molemmille neutraalissa paikassa josta sitten itsekin pääset pois kun alkaa väsyttää tai muuten vaan tuntuu siltä...ei kai nyt ketään ole pakko kylään väkisin kutsua...mä en ainakaan kutsu ketään kotiini ketä en jaksa...en oikein ymmärrä ongelmaa?!


TUTTUA - 26.09.2009 - 11:48

Kaverini mielestä on jotenkin hauskaa ja hupaisaa syödä aina pöytä tyhjäksi kaikesta mitä tarjoan. Ei tosin soittele muita mässäilemään, mutta syö _ihan kaiken_ mitä tarjoan. Jos olen tehnyt kakun, kuten apkin mainitsi, tyyppi vetää sen kokonaan. Pahinta on tälle naureskelu, hänen mielestään on tosi hauskaa kun vetää pöydän tyhjäksi. Kerran söi kaiken tekemäni ruoan, vaikka sanoin että miehelle pitää jättää kanssa, kun tulee töistä kotiin. Oli kuulemma niiiiiiiiin hyvää.. Tiedän et tää tyyppi tekee tätä muillekin meijän kavereille, on niin pihi ettei osta kotiinsa ruokaa ja käy kavereilla tyhjentämässä kaapit.

Mä laitoin välit poikki tähän ihmiseen, ärsytti muutenki liikaa. Tunsin ittseni hyväksikäytetyksi aina naisen vierailujen jälkeen. Mielestäni tää tyyppi oli yksinkertaisesti käytöstavaton ja moukka.

Ap, ehkä kannattaisi todella alkaa viilentää välejä tähän ihmiseen?


MP - 26.09.2009 - 12:07

"Minun on nyt kyllä pakko mennä nukkumaan kun huomenna on sitä/tätä (keksit vaikka jonkun menon)"

"Nyt väsyttää kyllä niin paljon että pakko mennä maate. Viime yönä... (valvoit monta tuntia?)"

"Olen pahoillani mutta joudun nyt kyllä häätämään teidät kun meidän täytyy mennä/tehdä johonkin/jotakin"

"Haluamme nukkumaan, mitä jos jatkaisimme joku toinen päivä?" (eikä sovita mitään seuraavaa päivää vielä)

"Miehelläni on minulle joku yllätys järjestettynä täksi illaksi, haluaa viettää laatuaikaa kahden kesken. (kerrot päivällä näin ja jos eivät tajua illalla lähteä)"Oho, kello on noin paljon, minun pitää nyt valmistautua intiimiin iltaan, ja anteeksi että joudun häätämään teidät mutta, krhm, ymmärrättehän."

-- ihan naurattaa itseänikin nämä jutut, mutta joskus täytyy sepitellä ja tiedän tunteen, kun ei haluaisi pahoittaa toisten mieltä. Jotkut ovat tosiaan niin taukkeja ettei tajua, että pitää persiille suurin piirtein potkia.. sekin olisi toki hyvä tehdä pehmeällä tossulla --

Ja mitä noihin tarjottaviin tulee niin pokkana vaan laitat sen verran minkä haluat antaa syödä ja loput pois pöydästä. Jos kyselee lisää niin kerrot vaan että säästät seuraavalle päivälle kun tulee vieraita tai että haluatte herkutella loput perheen kesken tai mitä vaan. Kun minulta on kysytty, että joko kakku tms loppu, niin olen vastannut

"Joo, eikö ollutkin hyvää? Tein sen (kerrot ohjeen)/ Ostin sen (mistä, paljon maksoi).. Että kannattaa ehdottomasti tehdä/hankkia silloin tällöin!"

"Jäi siitä vähän tuonne kaappiin mutta eikö ollutkin h-y-v-ä-ä? Ajateltiin huomenna herkutella kun..."

"Eipä se vielä loppunut mutta pitää anopille/äidille/kelle tahansa sukulaiselle säästää tarjottavaksi kun tulee käymään (huomenna? tänään illalla jo?)"


On - 26.09.2009 - 12:25

kaverisi kieltämättä aikmoinen suursyömäri, mutta toisaalta jos jotain tarjoaa, on mielestäni sitten varauduttava siihen, että kaikki voi mennä. On oma asiasi paljonko ruokaa laitat pöytään, mutta kaverisin syöämisten laskeskelu on mielestäni halpamaista. Itse asiassa moinen ahmiminen viittaa siihen, että ystävälläsi on jonkinlaisia syömiseen liittyviä ongelmia ja vieläpä vakavia, koska hän ei pysty peittelemään niitä edes kylässä.


Hylamansikki - 26.09.2009 - 13:58

hilpeää touhua MEillä on kans tällanen kaveriperhe. Muutaman kerran on menty nukkumaan vaan ja sanottu että sammuttaa valot kun lähtevät Jonkun aikaa yleensä teeveetä vielä katsovat ja lähtevät sitten


Shallot - 26.09.2009 - 14:03

Tuli mieleen, että kun haluat päästä vieraastasi eroon ja sanot sitten hienovaraisesti, tai vitsillä jotain karskimpaa poistumiseen liittyvää, niin jos itse samalla nousisit pöydästä ja menisit eteiseen odottamaan että ystäväsi seuraisi sinua sinne ja ojenna vaikka takki kohteliaasti naulakosta. Jos siinä vaiheessa ei viesti mene perille, niin jo on kumma.

Tai sitten kun kutsut ystäväsi kylään, niin voisit heti alkuun sanoa, että meillä/mulla on muuten sitten jotain muuta menoa klo X, että sitten mun täytyy valitettavasti viimestään häätää sut pois Ja tietty aina jos puhutaan häätämisestä, niin täytyy muistaa sanoa se mahdollisimman ystävällisesti ja hieman ehkä jopa pahoitellen, koska jos heittää liian vitsillä, niin voipi olla että ystäväsi ei ota sitä muuten todesta.

Niistä syntymäpäivistä, jos et ole vielä sanonut ystävällesi mitään kellon aikaa, niin sano hänelle että juhlat alkavat tuntia tai kahta myöhemmin mitä oikeasti muut vieraat tulevat, niin sitten jos tämä vieras syö kaikki loput herkut niin ei ota niin kovasti pannuun. Tämä nyt on ehkä hieman ilkeästi tehty, mutta saavatpa muutkin vieraasi jotain syötävää.

Olisi kiva kuulla että millaiseen menettelytapaan päädyt ja toimiko se.


hih - 26.09.2009 - 14:55

Hahaa, sain kyllä oikein mojovat naurut! On meitä kanssa joka lähtöön! Ihan pakko tiedustella, onko ystäväsi mahdollisesti kovinkin isokokoinen jos jaksaa koko poydän tyhjentää? Itse olen aikamoinen namihiiri mutta kyllä se stoppi aina jossainvaiheessa vastaan tulee.


Ellu - 26.09.2009 - 18:12

kutsut kylään,pidät huolen että eivät ole ajokuntoisia ja heität ne sitten kotiin,tosin ne kyl varmaan keksii et voi mennä taksil myöhemmin


ap - 26.09.2009 - 21:39

Ruokaa olen laittanut pöytään sen verran, kun olen ajatellutkin tarjota, syö sen pois ja ihmettelee suuren ääneen, että jäi nälkä. Tullessan ilmoittaa jo, että on hirmuinen nälkä. Viipyy meillä niin kauan, että luulee saavansa viisi kattausta, laitan yhden ja tyyppi marmattaa koko ajan nälkäänsä. Ei silti lähde kotiin laittamaan itselleen ruokaa...

Kakku uppoaa nopeasti ystäväni sisuksiin, santsata kun jaksaa 3-4 kertaa. Syödessään puhuu dietistään ja urheilu harrastuksestaan. Ja mättää kakkua suuhunsa. Olen laittanut myös ihan perus makaroonilaatikkoa ruuaksi, ei siis mitään herkkuja, ja mättää sitä samalla tarmolla, useita santsauksia.

Eivät tähän asti ole tajunneet minkäänlaista vihjettä poistua, ei sitä, että vaihdan yöpaidan tai alan imuroida ja siivoilla...puheet omasta väsymyksestä eivät mene heidän tajuntaansa. Välillä pariskunta torkahtaa sohvalle ja mieheni kanssa ihmetellään, kun vieraat nukahti istualteen, eivät edes juoneet mitään alkohoilia. Luulisi, että väsynyt ihminen menisi kotiin nukkumaan, joka on muutaman kilometrin päässä.

Alkaa jo vitsit loppumaan.jaa - 27.09.2009 - 10:03

itse varmaan lopettaisin kylään kutsumiset kokonaan. tai sitten heillä ollessani käyttäytyisin samalla tavalla kuin hän/he teillä menisiköhän viesti paremmin perille, kun saisi itse passata ja syöttää koko päivän ja kuunnella sinun taivasteluja nälästä ym


Leli82 - 28.09.2009 - 10:45

kokkaat seuraavalla kerralla pelkästään pahaa ruokaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|