Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

5 viikkoinen vauva ja imetysvälit.

Huolestunut - 25.09.2009 - 18:44

Hei!

Kuinka tiheästi imetätte vauvojanne? Tiedän että se on yksilöllistä ja pitäisi noudattaa vauvan tahtista imetystä. Mutta meillä vauva tuntuu "vaativan" rintaa aina kun herää, oli sitten nukkunut puolituntia tai 3 tuntia. Tuntuu älyttömältä imettää jos juuri on syönyt. Ja usein vauva sitten puklailee todella paljon myös.

Olisin kiitollinen kaikenlaista vinkeistä ja neuvoista!


VASTAUKSET:


meillä - 25.09.2009 - 18:53

on vauva 2,5 viikkoa ja tuntuu että syö ja syö koko ajan rintaa. jos saa pullosta tietyn määrän (ison määrän, 80-90 ml), on tyytyväinen pitkään mutta jos syö rintaa, syö sitä monta tuntia yhtä kyytiä...


Hannah-81 - 25.09.2009 - 19:06

Meidän poika on nyt 18pv:nen ja tääläistä siis meillä:

Meillä ollaan rinnalla aina kun herää ja ennenkuin uudestaan nukahtaa unille eli päivällä nukkuu 2,5-3,5t ja illemalla heräilee useammin syömään n. 1-3t (tankkaa paljon) sit klo:23 tai klo:24 menee ensimmäisille pitkille yöunille, viime yönä esim. nukku 4,5t, eli kerran herättiin yöllä syömään

Meillä siis mennään pelkällä rintamaidolla


monstera - 25.09.2009 - 20:35

Mun tyttö asui tissillä seitsenkuiseksi asti. Kolme tuntia taisi olla pisin imetysväli. Mutta kyllä siitä oppii nauttimaan ja imetykset kannattaa ottaa hyvin ansaittuina lepohetkinä! Lue, nuku, katso leffoja tai telkkua... Nyt on ikävä noita leppoisia hetkiä kun joutuu olemaan koko ajan kärppänä kovin liikkuvaista ja ehtiväistä vahtimassa . Tyttö täyttää ens kuussa vuoden.

Kantoliinailemalla imetysvälejä voi ehkä vähän pidentää mutta minusta helpoimmalla pääsee kun ottaa mukavan asennon ja vaan imettää.

Kannattaa käydä myös imetystukilistan sivuilla.


s - 25.09.2009 - 21:02

meillä oltiin tissillä puolen tunnin - tunnin välein... joskus saatto olla jopa 2 tunnin väli


Piki78 - 25.09.2009 - 21:11

Vauva nyt 7viikkoa, mutta samalla tavalla menty jo muutama vko eli vauva syö keskimäärin 6kertaa/vrk. Ihan tämän lapsen tahdin mukaan on menty. Pulauttelee runsaasti myös. Mutta sillä lailla säännöstelee omaa syömistään. ilmeisesti ahmii helposti liikaa tämä meidän peikko Meilläkin helposti varmasti söisi koko ajan, mutta en tarjoa heti tissiä tai pulloa vaan kokeilen ensin vaan sylissä pitämistä. Pikkuhiljaa olen alkanut erottamaan milloin on oikeasti nälkä, milloin haluaa seuraa(jolloin tutti riittää imemistarpeen tyydyttämiseen).


Vauvalla - 26.09.2009 - 16:08

on aina välillä tiheän imun kausia ja syö silloin useammin, koska tällöin samalla "tilaa" lisää maitoa. Ei ole järkevää antaa lisämaitoa pullosta, koska silloin ei oma maidontuotanto lisäänny.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|