Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

D-vitamiinin aloittaminen

Manttu - 25.09.2009 - 14:53

Oletteko antaneet heti alussa (2 viikon iässä) vauvallenne koko D-vitamiinimäärän vai aloittaneet ensin esim. yhdellä tipalla, lisäten muutaman päivän kuluttua tippamäärä kahteen jne. Olemme aloittamassa tänään D-vitamiinin antamista (Minisun Drops). Terveydenhoitaja puhui jotain aloittamisesta pienellä annosmäärällä, mutta asia meni jotenkin ohi. Annanko tänään vain yhden tipan?


VASTAUKSET:


eppuliini - 25.09.2009 - 15:02

alota niin . vatsa ehtii (ehkä) jonkun verran tottua. tääl ei tottunu, vasta 4 kk alko sietämään edes jotenkin. en huudattanu tyttöä, ja ensi kokeilun jälkeen pidin taukoa ja jatkoin vasta kun masu jotenki kesti sen...


jatkaa.. - 25.09.2009 - 15:03

siis et annat vaikka 1 tipan viikon verran ja sit 2 tippaa viikon verran, 3 tippaa viikonverran... jne...


tuikku - 25.09.2009 - 15:22

Tuossa ylempänä tulikin jo ohjeita. vielä lisäisin, että kaikki vatsavaivat eivät välttämättä johdu d-vitamiinin aloittamisesta. Vauvoilla itkuisuus alkaa luonnostaan lisääntyä tyypillisesti 2 viikon iästä lähtien riippumatta siitä, otetaanko d-vitamiinia vai ei. Virheellisesti d-vitamiinia sitten syytetään kaikista vauvan itkuista.

Meillä hyvä esimerkki: vauvan itkuisuus lisääntyi selvästi 2 päivää ENNEN d-vitamiinen aloittamista. Itkuisuutta kesti enempi tai vähempi 3 kk asti, jolloin selvästi helpotti.


meillä - 25.09.2009 - 15:23

D-vitamiini aloitettiin vasta 5vkon iässä, neuvolasta sanoivat, ettei kannata pitää kiirettä, jos näyttää, että masuvaivoja tulee. 2 vkon ikäisenä pari päivää annettiin (yksi tippa) ja heti alkoi kätinä, joten 5vkon ikäisenä aloitettiin uudestaan, eikä enää tullut mahavaivoja. Tosin aloiten maitohappobakteerit viikkoa aiemmin, eli oisiko auttanut. Mutta siis yhdellä tipalla kannattaa aloittaa!


Kukka81 - 25.09.2009 - 15:36

Meille annettiin neuvolasta ohje, että ekana päivänä yksi tippa, seuraavana 2 jne aina 5 tippaan asti. En ole huomannut itkuisuuden lisääntymistä, mutta poika ainakin paukuttelee enemmän. En tiedä johtuuko suoraan tipoista mutta sellaisen huomion ole tehnyt.


Emma - 25.09.2009 - 20:46

meillä mentiin niin että aloitettiin 1 tipasta ja lisättiin sitä mukaan jos ei mitään vatsaoireita tullut, hitaasti kyllä aloitin ja jouduin vaihtamaan vesiliukoisiin.


Meidän - 25.09.2009 - 22:36

neuvolatäti ei puhunut meille mitään että pitäisi aloittaa pienemmällä annostuksella.
Pari viikkoa on poika saanut D-vitamiinia 5 tippaa päivässä ja masuvaivoja on.
Pitäisikö mun vähentää annostusta tai pitää siinä iahn kokonaan taukoa?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|