Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Supitustuksia rv 17?

Kenkku - 25.09.2009 - 12:38

Laitan tämän saman viestin tännekin, eli tuolta odottajista vierailen!

Elikkäs kyselisinkö onko muilla ollut vastavaa ja jos on niin onko asialle tehty mitään? Nyt menossa rv 16+3 ja pahimmasta pahoinvoinnista selvittyäni, on alkanut sitten ilmeisesti supistelemaan. Muutamana päivänä tuntunut sellainen "kramppi" kohdussa, kiristelyä, jomotusta, paineentunnetta. Alkuun ne oli kivuttomia, mutta parina päivänä tuntunut melko epämiellyttävinä ja kipeinä. Erityisesti tuntuu kohdun vasemmalla puolella jossa mulla on leikkaushaava. Olen nyt ollut saikun (jolla olin siis pahoinvoinnin takia) jälkeen muutaman päivän töissä, jossa noi on pahentunut ja lisäksi huomasin saman lenkillä ollessani. Eli siis rasituksessa pahenee.

Soittelinkin jo neuvolaan ja ois ottanut mut sinne, mutta kaikki lääkärineuvolat oli varattuja koko ensi viikon. Tarvittaessa hakeudun sit päivystykseen tai omalle lääkärille. Eli kokemuksia kaipaisin! En niinkään sitä, että mitä pitäisi tehdä, sillä jos jotain tapahtuu niin sitten mennään lääkäriin!


VASTAUKSET:


Nuppu - 25.09.2009 - 13:14

Oletko varma että kyseessä on supistukset, ei seim liitoskivut? Mulla oli supistuksia n. rv 18 -->, muttei kipeitä. Eikä niiden kuulukaan kipeitä olla tuossa vaiheessa. Kärsin myös kamalista liitoskivuista, jotka siis yltyivät aina liikkuessa, jos sulla olis kyse samasta? Toivotaan ainakin niin.. voisit käydä lääkärillä testaamassa onko sulla se streptokokki b? mulla oli, ja se usein aiheuttaa ennenaikasia supistuksia! Älä ainakaan varmuuden vuoksi rsita itseäsi, ota rauhallisesti ja jätä turha rehkiminen pois! toivottavasti kaikki menee hyvin


Nuppu - 25.09.2009 - 13:18

Niin ja nyt kun tarkemmin luin tekstisi, tuskin on supistuksista kyse kun tuntuu vaan toisella puolella, supistukset kun tuntuvat koko mahan alueella. Josp siis vaan johtuisi siitä että kohtu kasvaa hurjaa vauhtia, venyy ja paukkuu, ja aiheuttaa niitä liitoskipuja?


Äiti-76 - 25.09.2009 - 13:52

Mulla on ollu kaikista neljästä lapsesta supistuksia noilla samoilla viikoilla. Nuorimmasta olin alun sairaslomalla kauheen kuvotuksen ja pahoinvoinnin takia ja sen jälkeen olin sairaslomalla verenvuodon ja supistusten takia. Eli olin koko odotusajan sairaslomalla.... Yritin kans vähän aikaa olla, mutta ei tullu mitään... Mun supistukset on jatkunu loppuun asti, mutta eivät ole tehneet yhtään mitään.. Mutta vuodelevossa olin, kun niin kovasti supisteli. Joskus 34 viikon jälkeen jo vähän jotain tapahtu nuorimman kohdalla, mutta sitten ei haitannut mitään. Ja mulla on kaikki synnytykset käynnistetty, kun omat supistukset eivät saa mitään aikaiseksi sitten synnytyshetkellä... Mutta tarkkana kannattaa olla, jos supistuksia on.


Kenkku - 25.09.2009 - 15:41

Kiitos vastauksist!
Esikoista kun odotan niin en tietenkään voi olla varma onko supistuksia vai ei, kun en ole niitä aiemmin kokenut. Et voi olla et vaan hätiköin.. Mutta uskoisin et mun liitoskivut on kuitenkin erilaisia, ne tuntuu sellaisilta "riuhtaisuilta". Nyt kun toi "kramppi" tulee niin kipua on tuntunu kyllä koko mahan alueeella, toi vasen puoli on vaan herkempi ja tuntuu kovempana sillä puolen. Ja se tuntuu sit just siltä että kohtu kramppais. Ajoittain on ihan menkkakivulta tuntuvaa kipua, mut sen olen käsittänyt olevan ihan normaalia liitos/kavukipua ja tää tunne on erilainen. Se pisti mietityttämään kun alkuun se tunne oli kivuton ja sitten on parin päivän aikana tullut kipeiks tai epämukaviks.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|