Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Harmittaa

piste - 25.09.2009 - 12:21

Onko muita joilla on huono omatunto imetyksen onnistumisesta?en olis ikinä uskonu että otan korvikkeen annon näin raskaasti!.Meillä poju nyt lähes 5 viikkoa ja imetys on takunnut alusta asti niin että olen joutunut antaan korviketta lisäksi.Se on vähentänyt sitten maidontulon ja nyt herra ei ees oikeen halua rintaa(raivarit).Tuntee itsensä vaan niin jotenki epäonnistuneeksi,varsinkin kun neuvolassa ja sairaalassa niin terottavat miten tärkeää on imettää


VASTAUKSET:


Piki78 - 25.09.2009 - 12:27

Tuttu tunne! Mutta onneksi mulle ei ole neuvolassa puhuttu imetyksestä oikeastaan yhtään mitään! Ja siis kaksi nlantätiä ollut tässä nyt muuton yhteydessä kierroksessa. Meillä typy 7vkoa ja vähän yli ja alusta asti lisämaitoa annettu. Nyt imetän molemmat rinnat ja annan lisäksi korviketta, jos haluaa. Ja yleensä haluaa. Meillä kanssa raivotaan ja käännetään pää pois, mutta aina sitä ei tapahdu. Koskaan ei voi ennakoida. Päätin, että imetän sen mikä irtoaa ja annan korviketta minkä tarvitsee. Ja hyviä äitejä me ollaan silti!


Ulla - 25.09.2009 - 12:53

Esikoista imetin 7kk ja seuraavan kanssa ajattelin, että menee miten menee. En ottanut siitä stressiä.
Mutta toinen olikin ihan erilainen, nukkui vaan tissillä. Sitten otti pari imaisua ja taas nukkui. Mun olis pitäny olla 24h/vrk imettämässä ja hän saisin alusta asti korviketta lisäksi. Olis kai se muuten ollu ihan ok, mutta esikoinenkin vaati oman osansa, yksinhuoltaja kun olin.
Yhden kuukauden taistelin asian kanssa ja päätin luovuttaa.

Alussa se harmitti, mutta ei kauaa. Ajattelin että kasvaa se vauva korvikkeellakin. Onneksi ystävät tukivat asiassa eikä kukaan sanonut, että teet väärin. Muutkin ovat tehneet samaa Vauva nyt 9kk ja hyvin on kasvanut vaikkei tissiä ole paljoa saanutkaan.

Piti vielä sanoa, että vaikka saikin korviketta niin sitä söi yhtä hitaasti. Pari kulausta tuttipullosta ja taas nukuttiin! Olihan se melkoista rumbaa kun koko ajan sai syöttää. Mutta hyvä puoli se, että muutkin ovat voineet häntä syöttää, eikä ole minusta niin riippuvainen.
Edelleen saa pullosta maidon ja on erittäin tyytyväinen vauva Elä ota paineita asiasta, kaikilla ei mene aina ohjekirjan mukaan


kulkija - 25.09.2009 - 13:21

ymmärrän kyllä. Kirjotinkin tohon alemmas jo tänään maidon loppumisesta...ja hetkittäin oon ihan ok asian kans ja sit taas ketuttaa...

Toisaalt helppoa kun lapsi ei oo susta riippuvainen ja toisaalta ihan kamalaa. Must tollasen pienen pitäis ollakin riippuvainen äitistä. Ja tissilapsi olis niin helppo,korviketta kun joutuu lämmittään ja ostamaan yms...

Pitäis vaan osata olla syyllistämättä itseään,mut koko ajan mietin et"mitä minä teen väärin".

Tsemppiä muille asian kans painiville


ap - 25.09.2009 - 13:34

Niin ja sitten vielä justiin se tieto että "äidinmaito on parasta ravintoa vauvalle",vaikka toki korvikekkin on ihan yhtä hyvä!järjellä ajateltuna,mutta itsellä ainakin tunteet on niin pinnassa että järjellä on hankalampi ajatella.Se saa tuntemaan että antais vauvalle vaan sitä toiseksi parasta muka :/.Eiköhän tästä kuitenkin vielä ajankanssa selvitä! on kuitenkin vissiin sitten ihan normaalia että tämä vauvaarki ei niin ruususta oo kaikilla


Manttu - 25.09.2009 - 13:51

Tänään just nyyhkitty tämän asian takia ja on todella huono äiti-olo. Kaikkeni oon yrittänyt ja hemmetin tissit vaan pysyy kuivina luppakorvina. Meillä siis on alusta asti menty pääosin korvikkeella ja maidon noustua on tissitelty rintakumin avulla jonkin verran läheisyyden takia. Maitoa ei tule kuin ihan vähän. Toisinaan imettäminen onnistuu, toisinaan vauva saa raivareita ja toisinaan äiti itkeä pillittää kun ei onnistu.

Tänään just mietin kuinka paljon vähemmän meidän vauva saa läheisyyttä kuin tissivauvat. Joku joskus sanoi, että kannattaisi syöttää pullostakin ilman paitaa. Taidan alkaa tekemään niin.

Helpottavaa kuintenkin lukea, että meitä samassa tilanteessa olevia on monia.Olen lueskellut aika paljon juttuja maitolaiturin sivuiltakin.Eniten harmittaa juuri tuo imettämisen tunnepuoli, joka jää vauvalta puuttumaan. Toiseksi äidinmaidon suoja infektioita vastaan mietityttää.

Meillä neuvolan täti sanoi kotikäynnillään, että muista että olet ihan yhtä hyvä äiti vaikka antaisit korviketta. Se ei kuitenkaan aina pysy tässä hormoonihöyryisessä mielessä.


Kyllä - 25.09.2009 - 14:54

Sektion jälkeen en pystynyt kertaakaan imettämään kun ei vaan onnistunut! Vauva oli jo tottunut pulloon eikä mitenkään onnistunut tissille. Sain kuitenkin lypsettyä kahdesti ja annoin omaa maitoa mutta vauvalle tuli mahavaivat joten lopetin kokonaan. Suihkussa itkin kuinka en pysty edes omaa lastani ruokkimaan mutta pian tunne meni ohi. Korvikevauva on helpompi ja tyytyväisempi kuin tissivauva. Tämä on jo toinen korvikelapsi ja kummallakaan ei minkäänlaisia ongelmia, korvatulehduksia eikä ylensäkään mitään sairauksia tai allergioita.

Sinä olet paras mahdollinen äiti vauvallesi vaikka et imettämään pystykään. Myös isä tulee läheisemmäksi vauvalle kun saa myös ruokkia.


nikitön - 25.09.2009 - 14:56

Ihan varmasti ole tyhtä hyvä äiti vaikket imetä.
Minua ei esikoisen kanssa neuvottu juurikaan synnärillä imetyksen kans ja vauva oli lyhyt pinnaista sorttia ja sai niitä raivareita. noin kuukauden jaksoin sinnitellä ja kokeilla kaikki konstit. sitten luovutin. Enkä kadu.
Lapsemme on kolme vuotias ja on sairastanut flunssan kolme kertaa kuumeen kaksi kertaa. Tutti oli vain nukkuessa ja se jätettiin vuoden ikäisenä pois.
Ei yhtään korvatulehdusta.

Ennemmin näkisin tärkeäksi säännöllisen elämän rytmin, monipuolisen ja vitamiinipitoisen ruokavalion tärkeänä.

Tietysti sekin on vaikuttanut että lapsi on ollut kotihoidossa.

Jos et voi valita imettääkkö vuosi vai ei.
Niin se voit valita menetkö töihin lapsen ollessa vuoden ja tarjoatko terveellistä ruokaa lapsellesi kun on kiinteiden aika.

Minulla on monta tuttua ja ystävää jotka ovat imettäneet pitkään ja lähteneet "aikaisin töihin". Lapset viidestä tutustani jokaisen lapsi on sairastellut paljon enemmän kuin meidän korvike lapsi.

Mutta on niitäkin jotka eivät sairastele kummemmin vaikka ovat päivähoidossa.

Itse olen kokenut olevan tärkeää olla lapsen kanssa mahd. pitkään kotona. Mutta päivähoito ja kerhot ovat tärkeitä sosialistumisen vuoksi. Rahatilannekkin se monesti ratkaisee mutta kyse ei ole loppuelämästä, ainoastaan noin kolmesta vuodesta vaikka.


Piki78 - 25.09.2009 - 19:29

Mielettömän hyvä pointti tuo isän ja vauvan läheisyys, kun syötetään pullosta!Meillä mies on aivan ommesta soikeana, kun saa syöttää vauvaa ja usein pyytää, että saako hän Huomasin alkuun, kun taistelin imetyksen kanssa, että hän olisi kovasti halunnut syöttää itse, mutta yritti kuitenkin tukea imetyksessä


Emma - 25.09.2009 - 21:01

tuttu juttu, meillä aivan sama alusta saakka pumppasin ja yritin tarjota rintaa mutta ei saanut kiinni ja sai raivarit. loppupeleissä pumppasin ja annoin pullosta + korviketta alusta saakka kun ei vaan mun maito riittänyt.

pikku hiljaa oppi pullosta annettaessa imuotteen ja siirtyi rintaan noin 1,5 kk. imetin 1 kk (silti korviketta lisäksi kun ei riittänyt) maito loppui kun poika oli 2,5 kk.

olo oli alussa niin epäonnistunut ja tunsin olevani huono äiti. minä itkin ja lapsi itki myös sylissäni maitoa. muutaman päivän oli paha mieli, rupesin sitten ajattelemaan ettei sille vaan voi mitään ja pääasia että vauva saa kaiken maidon mitä minulta tulee, vaikka sitten pullon kautta.

ehdotan että haet rintapumpun. ja otat rennosti kaikilla vaan imetys ei onnistu. kaikilta ei edes tule maitoa tai eivät edes yritä imetystä, ei hätää kyllä sitä vastustuskykyä on muutenki ja tipat jotka sinulta tulee ja vauva saa ovat sitäkin tehokkaampia.

jaksamista

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|