Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Viilit ja jogurtit

Vierailija - 24.09.2009 - 21:36

Minkä ikäiselle voi jo antaa ns. tavallisia makujogurtteja ja makuviilejä? Siis jotain banaanin tai mansikan makuisia. Ovatko ne kaikenkaikkiaan liian sokerisia tai turhia makeutusaineiden kannalta? Meillä on tyttö reilun vuoden ja alkaa jo tavallinen viili ja luonnonjogu maistua puulle, vaikka marjoja sinne välillä sekoitteleekin. Onko valmiissa viileissä/jogurteissa liikaa makeutusaineita näin pienille? Kiitokset


VASTAUKSET:


sonys - 24.09.2009 - 22:10

Samaa kyselen minäkin, mut vinkkinä sulle et ootko laittanut viilin ja jogurtin sekaan ihan tavallisia hedelmäsoseita? Meillä se ainakin hetkittäin toimii


piitu - 25.09.2009 - 08:14

Meillä ikää tänään 10kk, käytiin viime viikolla lasketun ajan 8kk tarkastuksessa sairaalassa. Lastenlääkäri sanoi että voidaan aloittaa normaali maito ja jogurtit, viilit ym. Ta´valliset tuotteet, ei hyla. Ja nyt olemme niitä viikon käyttäneet, ja mitään oireita ei ole ilmaantunu. Hedelmäpommijogurtti suurta herkkua!


tuikku - 25.09.2009 - 08:59

Vinkkinä, että tavallisen maustetun jogurtin sekaan voi laittaa maustamatonta jogurttia, jolloin se ei ole niin makeaa. Noita makeutettuja me alettiin käyttämään vasta reilun vuoden ikäisenä. Viiliä + hedelmäpilttiä me syötiin alkuun ja syödään edelleen aika paljon, kun se ei ole niin hapanta kuin jogurtti.


mie - 25.09.2009 - 09:27

meijän muksu on nyt vuoden ja aloitettiin viilit ja jogurtit (kaikenlaiset) silloin 10kk iässä.
Joskus jos ei oo mitään soppaa tai marjoja niin heitän puuron mauksi vähän jogurttia.
En jaksanut miettiä onko niissä sokeria yms muita koska kuiteskin nyt vuoden ikäisenä syö samoja juttuja kun me iskän kans. No toki suolaa varon.


kolmannen saanut - 25.09.2009 - 12:30

Tarkoittaako "tavallisten" viilien aloittaminen maustettuja viilejä?

Olen itse tosi nihkeä maustetuille jugurteille ja viileille. Jos haluaa välttää lisäaineita, ne on lykätty sinne lisäaine-pahis-listan pahimpaan päähän. Lisäksi yhdessä pienessä jugurttikupillisessa voi olla 13 sokeripalan verran sokeria, ja niistä on sanottu, että ne ovat herkuiksi terveellisiä mutta aamu- ja välipalaksi niistä ei ole muutoin kuin poikkeustapauksissa. Lisäksi niissä on hedelmää ja marjaa vain näöksi; maku niihin saadaan pääasiassa, yleensä kokonaan keinotekoisista esansseista.

Maustamattoman viilin ja jugurtin saa ihanaksi vaikka millä. Hiukan sokeria sekaan, ja pakasteesta marjoja, hedelmätiskiltä banaania, persikkaa, viinirypäleitä, kiwiä, ananasta, raastettuna omenaa ja vaikka mitä. Sekaan voi laittaa itse tehtyä hilloa (kaupan hillot kuuluvat sinne lisäaine-pahis-listaan) tai vauvasoseita tai mitä tahansa (keitettyä ja) soseutettua hedelmää. Sokerina voi käyttää intiaanisokeria.


Miu - 25.09.2009 - 19:44

Meillä poika 1v 3,5kk ja viili ja jugurtti ovat suurimpia herkkuja, mutta maustamattomana ostan kaikki.
Olen tutkinut noita sokeri määriä ja ovat ihan valtavia varsinkin jugurteissa! Siis oikeasti ihan tolkuttomia sokeripommeja, loppui oma jugurtin syöminenkin kun tulin tutkineeksi sokerinmääriä...

Viili menee meillä ihan sellaisenaan, siihen en laita siis mitään "mausteeksi" mutta jugurttiin laitan esim. banaania, marjoja tai näin syksyllä kun ei ole enää tuoreita mansikoita ja mustikoita tms. käytän Bonan marjaisat palat sosetta, joka on meidän pojan ehdoton suosikki. Ja mukaan laitan noin ruokalusikallisen mysliä, meillä kun ei puuroa syödä kunnolla, niin olen vähän yrittänyt noita viljojakin saada mukaan...


Chala - 27.09.2009 - 22:12

Mä sekoitan viilin ja jugun sekaan noita vauvojen hilloja niin tulee kiva yhdistelmä. En aio aloittaa isommin antamaan mitään maustettuja (varsinkaan viilejä kun niitä ei meille muutenkaan osteta), just noiden lisäaineiden, makeutusaineiden ja sokerien takia. Pienissä määrin saa maistella meiltä normijugurtteja mutta se jääköön siihen. Ja ikää on nyt siis 10,5kk.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|