Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Vielä päiväkodista...

Odelia - 24.09.2009 - 15:40

Kiitokset vastauksista!

Laitan tähän vielä vastauksia kommentteihin; eli mulle oli kaksi eri kertaa sanottu, että todistusta ei tarvita. Ja jääkaapin ovessa oli ainakin aiemmin ollut lista, missä aineet, joita ei saa syödä.

Silloin, kun hain neidin kotiin kesken päivä, oli omahoitaja jo lähtenyt siis kotiin. Olin myös erittäin vihainen. En halunnut silloin kommentoida asiaa kauheasti, koska kyseinen hoitaja ei ollut itse paikalla ja olisin saattanut sanoa vihaisena jotain, mitä olisin katunut. Lääkäriin olin toki yhteydessä ja nyt neidillä antihistamiini, jos saa vielä oireita. Varattiin aika myös lastenlääkärille tarkempia tutkimuksia varten. Ei vain haluttu niitä alunperin ajoittaa samaan aikaan päiväkodin aloituksen kanssa, kun päiväkoti ei todistusta tarvinnut.

Eilen sitten keskustelin asiasta omanhoitajan kanssa. Oli ylipäätään erittäin tympeä eikä asia häntä laisinkaan häirinnyt, että oli tehnyt virheen. Paikalla oli toinen hoitaja, joka oli ilmeisesti huomannut tyytymättömyyteni ja ilmoittanut siitä päiväkodin johtajalle.

Keskustelin tänään päiväkodin johtajan kanssa puhelimessa. Asiat on nyt selvitetty. Tämä ei siis ollut ainoa asia, mikä oli päiväkodin suhteen tökkinyt, vaikka olin niistä puhunut. Tänään selvisi, että molemmat tämän pienen ryhmän aikuiset vaihtuvat. Aloittivat siis molemmat vasta nyt syksyllä, mutta ilmeisesti ei ole homma toiminut. Päiväkodin johtaja vain totesi, että eilinen tympeys saattoi johtua tästä asiasta.

Nyt sitten toivotaan, että asiat alkavat sujua paremmin... Neiti tänään isin kanssa kotona, koska silmätulehdus.


VASTAUKSET:


Oletpas - 24.09.2009 - 15:45

aika omahyväinen, jos luulet, että kaikki tietää sun vanhat aloitukset ulkoa, niin että pystyy tämmöisen kirjoituksen noin vain yhdistämään sinne edelliseen ketjuun, johon nyt ilmeisesti viittaat näillä kommenteillasi... Miksei tätä olis voinut laittaa sinne edelliseen ketjuun, niin että tän pystyis jopa lukija ymmärtämään?


löp - 24.09.2009 - 16:21

Odelia: Mä olen itse päiväkodissa töissä ja itsekkin olen joskus vahingossa antanut allergiselle lapselle väärää ruokaa/juomaa. Meillä yleensä toimitaan näin.

Jos tiedetään että ruoka mitä ollaan annettu lapselle on lapselle hengenvaarallista lähdetään samantein lääkäriin ja joku soittaa vanhemmille mitä on käynyt ja että nähdään lääkärissä.

Jos tiedetään että lapsi ei ole hengenvaarassa niin seurataan tuleeko lapselle mitään. Jos lapsi saanut paljon ruokaa/juomista mille on allerginen niin yleensä soitetaan vanhemmille ja kerrotaan mitä on käynyt. Vanhemmat tekevät itse päätöksen viedäänkö lääkäriin vai ei.(siis jos ei ole tullut heti ruoan jälkeen mitään näkyvää reaktiota, taikka jos vähän ihottumaa iholla)

Teidän tapauksessa ei ole tiedetty onko lapsi allerginen kalalle vai ei ja on sitä saanut ja vielä ison kasan ni meillä (ainakin minä) oisin toiminut siten että olisin soittanut vanhemmille että mitä on käynyt ja kertonut oireet, sen jälkeen vanhemmat olisi itse saanut päättää haluaako että lapsi viedään lääkärille näytille.
Jos kalasta olisi tullut jotain isompia oireita,esim hengitys vinkunu jne... niin sitten oltaisi viety suoraan lääkäriin.

Mä yleensä soitan herkästi vanhemmille ja tiedotan (väärän ruuan syöminen, kerran puremisesta, lasten pahemmista kolhuista) koska silloin saan vastuun ja päätösvallan vanhemmille miten he haluavat että toimitaan. Hätätapaukset ovat sitten erikeen, silloin ei kysytä vaan toimitaan.


mää - 24.09.2009 - 18:01

Oletpas: no ei mulle ainakaan ollut vaikeeta muistaa mistä oli kysymys. jos ei tiedä niin voi käydä kurkkasemassa alhaalta.Minusta parempi kun on uusi aloitus koska vanhoja ei tule luettua.

Hyvä että tuommoset hoitajat vaihtuu, toivottavasti parempaan päin! Lastenhoito on kuitenkin eritäin vastuullista työtä, ja jos ei osaa edes pahoitella tekemäänsä virhettä, niin on aika sopimaton työhön... Virheitä satuu luonnollisesti, mutta ne pitäis voida myöntää ja ottaa opiksi.


Odelia - 24.09.2009 - 19:59

Löp: ok. Hyvä tietää. Moni työkaveri vain sanoi, että heidän päiväkodista viedään aina suoraan lääkäriin tarkistukseen. Siksi kyselinkin, miten normisti toimitaan. Ja mullehan soitettiin heti, että ei siinä mitään. Ja siksi hainkin neidin etukäteen pois.

mää: Joo, olen ihan tyytyväinen ratkaisuun. Uskon, että alkaa sujumaan paljon paremmin.

oletpas; Mun ymmärtääkseni tämä on aika normaali toimintatapa täällä.


voisiko - 25.09.2009 - 12:01

tympeys johtua sinun käytöksestäsi ja asenteestasi? Hoidapa itse vieraiden mukuloita ylisuurissa laumoissa.


Piki78 - 25.09.2009 - 12:03

löp-juuri noin meilläkin toimitaan. Voi tosin olla paikkakuntakohtaisia eroja.


Piki78 - 25.09.2009 - 12:06

Lisään vielä, että syy miksi vastuu siirretään vanhemmille on se, että yleensä perheelleä on lapselle vakuutus, jolla he saavat tarvitsemaansa hoitoa lapselle(toki päivähoidossakin on, mutta hoitoon viedään aina terveyskeskukseen). Lisäksi nykyisillä henkilöstöresursseilla on mahdotonta aina kiikuttaa jokaista pikkunaarmun saanutta yhden hoitajan voimin terveyskeskukseen. Miettikää mitävoi tapahtua, kun ryhmään tulee useaksi tunnikisi henkilökuntavajausta! Eli tässäkin asiassa kaivataan vanhemmilta suhteellisuuden tajua. Valitettavasti päiväkodissa ei ole tarjolla yksilöhoitoa vaan kyse on ryhmähoidosta ja silloin myös tällaisissa tilanteissa toimitaan em. tavalla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|