Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauvan jalan murtumasta taas...

kolmannen saanut - 24.09.2009 - 12:41

Tilannetiedotusta meidän pienestä, jolta murtui jalka portailta pudottuaan ja jolla epäillään olevan osteogenesis imperfecta: Magneettikuvauksen tulokset tulivat, ja niiden mukaan mitään mäihää ei löydetty! Ei muita murtumia eikä muutakaan outoa. Yhtäkään diagnoosia ei voi vieläkään sulkea pois tai antaa, mutta ainakin luut ovat kunnossa! Luulääkärin mukaan myös alle 1-vuotiaan luut voivat ihan normaalistikin murtua, jos ne vääntyvät, niin kuin voi käydä juuri silloin, jos putoaa portaista.

Keliakia- ja sen sellainen lääkäri on maanantaina, ja silloin saadaan ehkä tietää jotain enemmän siitä, miksi hänen painonsa ja pituutensa meni kesällä alakanttiin, mutta ainakin hän on ollut niin aurinkoinen ja iloinen nyt koko syksyn, että ehkä hänellä ei ole yhtään mitään.

Näitä kuvauksia odotellessa hän on saanut enemmän kolhuja kuin ikinä, hän oikeasti hyppäsi pois syöttötuolista suoraan lattialle mieheni käsien välistä, minä löin kerran pienen kanssa päät yhteen niin että näin tähtiä, eikä hän ollut näistä kolauksista juuri moksiskaan. Olin ihan varma, että nyt hän kuolee, mutta pakko oli myöntää, että jos luut olisivat murtuakseen, olisivat ne nyt kyllä murtuneet. Huh. Katsotaan taas, mitä tuloksia saadaan, mutta nyt täytyy totuttautua ajatukseen, että hei, ehkä minulla on ihan terve pikku olento täällä!


VASTAUKSET:


Jep - 24.09.2009 - 12:59

Hyvä että olette tuolla tavalla "testailleet" lapsenne kestävyyttä Mietin vaan, kuinka hän loikkii kenenkään huomaamatta alas syöttötuolista


huh - 24.09.2009 - 13:10

kyllä ne pienet kestää yllättävän paljon .meillä poika 9kk. lähti pari päivää sitte käveleen ja on kyllä kuhmuja ja mustelmia tullut eilen ulkon meni naamalleen hiekkaan ja pieniä nirhaumia naama täys. kauheen näköinen kun otsassa vielä lisäksi vanha mustelma ja kuhmu tänään tiputti jalalleen painavan koriste esineen ja taas äidillä oli sydän kurkussa...

mutta toivottavasti teillä ei todeta mitään sen pahempaa


Jeti - 24.09.2009 - 13:11

Lue nyt eka irvailija tarkemmin tuo teksti, että hyppäsi käsien välistä.. Jos oot ite vilkkaan lapsen vanhempi, tiedät kyllä, että mitä vaan voi sattua, kun ne on niin nopeita!

Mutta hyvä, että nyt ainakin näytti hyvältä ne tulokset! Aina se on plussaa!
Miten ootte saaneet jalan paranemaan? Miten paljon lapsi osasi jo liikkua, kun jalka murtui? Sori, jos kyselen taas samoja, mitä oot ehkä kertonut, mutta mä oon lukenut vaan tän ja sen sun edellisen viestin.


=) - 24.09.2009 - 13:15

Hyvä, hyvä! Nuo lääkärit on joskus vähän turhankin innokkaita näiden pienten kohdalla tekeen diagnooseja jonkun yksittäisen pikkuasian perusteella. Hyvä, että tutkitaan ja hienoa, että lääkärin luulot ovat osoittautumassa vääräksi. Myönnettäköön, että ihmettelin suuresti silloin kun kirjoitit lääkärin sanoneen, että näin pienen luut eivät murru. Kyllähän sen nyt järkikin sanoo, että kyllä murtuu jos tarpeeksi sattuu! Eihän ne mitään kumia ole.


maarika - 24.09.2009 - 13:17

Kiva kuulla että magneettikuvausten tulokset ok ,kaikki tosiaan voikin olla ihan hyvin ja lapsi terve..taitaa olla vilkasta sortia tuo teidän pikkuinen.
Nyt vaan "silmät selkäänkin" vanhemmille ettei enempää vahinkoja satu ja peukut pystyyn ettei muitakaan sairauksia löydy.


monstera - 24.09.2009 - 15:01

Ei tuo kyllä OI:ltä kuulosta ! Meidän pikkuinen meinasi pudota sängystä toissayönä kun imetin ja nukahdin siihen ja hän rupesi sitten touhuamaan. Onneksi heräsin viime hetkellä mutta kyllä se pelästytti! Toivottavasti saatte kohta lisää selvyyttä tilanteeseen ja toivottavasti kyse tosiaan oli vain ihan normaalista toheloidessa tulleesta murtumasta.


kolmannen saanut - 24.09.2009 - 17:42

Kiitos taas kaikille!

Taustatietoa siis: meillä oli edellisviikon keskiviikkona jokseenkin huono päivä koko perheessä, pieni oli saanut sormensa varmaan joka laatikon väliin, olin vaihtanut meiltä molemmilta kolmet pissaiset/mustikkaiset/kakkaiset vaatteet ja niin edelleen. Illalla puuhasin hänen kanssaan jotain eteisessä (jossa meillä on portaat ylös), pikkuinen leikki meidän kengillä, ja käväisin hakemassa jonkin tavaran viereisestä huoneesta, kun kuulin kauhean ryminän. Eteiseen rynnätessäni pikkuinen lensi juuri viimeiset portaat kierien alas. En tajua, miten hän oli ikinä ehtinyt koko portaisiin; hän osaa kontata eikä paljoa muuta, ja tiellä oli kasseja ja vaikka mitä... Koska ryminää oli niin paljon, hän ilmeisesti oli jotenkin oudosti lennellyt portaissa ensin vaakasuoraan ja vasta sitten kierinyt alas.

Hän oli aika kurja pudottuaan, ja koettelin häntä joka puolelta, mutta hän ei aristellut mitään paikkaa erityisemmin, eikä hän oksennellutkaan tai mitään sellaista. Yö oli tosi vaikea, ja seuraavana päivänä eli torstaina aloin huomata, että toisessa jalassa on selvästi jotain, mikä tekee kipeää. Hän saattoi kyllä iloisesti seistä ja hyppelehtiä sillä jalalla, mutta jos puin sukkahousuja, tuli kauhea itku. Lopulta soitin terveyskeskukseen, mutta enää ei kannattanut mennä sinne, koska röntgen oli kiinni, mutta perjantaiaamuksi saatiin lääkäriaika. Ja silloin jalkaa ei aristanut enää ollenkaan, mutta röntgenissä näkyi pajunoksamurtuma (=vauvan luut eivät murru kunnolla vaan niihin tulee sellainen nirhauma, kun pajunoksaa taivuttaa). Tyksissä lääkäri suurin piirtein huusi minulle, että ei alle 1-vuotiaiden jalat murru ja että katso nyt, hänellä on silmänvalkuaiset ihan siniset, ei normaalilla ihmisellä sellaiset ole, hänellä on jokin perinnöllinen aineenvaihduntasairaus tai jokin!

Olin ihan shokissa. Jos lääkäri olisi esittänyt asian vähän leppoisammin, olisin ehkä alusta lähtien suhtautunut mahdolliseen osteogenesis imperfecta -diagnoosiin realistisemmin. Ehkä sillä lääkärilläkin oli huono päivä...

Ei meidän tyttö oikeastaan ole kauhean vilkas pikkuinen, mutta kaikkea äidin sydäntä hyppäyttävää aina sattuu...


nikitön - 24.09.2009 - 22:15

tieisttekö että uusi laki velvoitta kaikki alle 1v sattuneet murtumat ilmoittamaan kunnan lastensuojeluun... seuraa vuoden seuranta...


Kiva - 25.09.2009 - 09:30

kuulla, olenkin seurannut 'tapaustanne' ja toivonut että mitään pahempaa ei ilmene.
Meillä tyttö on nyt 11kk ja näyttää tällä hetkellä aivan kapakkatappelijalta. On kävellyt jo 8,5 kk asti ja nyt sitten juoksee, ja eilen löi päänsä hiekkalaatikon reunaan -musta silmä. Pari päivää sitten juoksi pöydänkulmaan ja poskessa mustelma. On aika reppanan näköinen Mutta tuo just on outoa et eipä pahemmin itkenyt vaikka tuli kunnon mustelmat.

Kyllä niille lapsille sattuu ja tapahtuu eikä sille vaan mitään voi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|