Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pulauttelu & refluksitauti?

Huolestunut - 24.09.2009 - 10:18

Mistä tietää, onko pulauttelun määrä normaalia vai onko kyseessä refluksitauti? Meillä vajaa kuukauden ikäinen vauva, joka pulauttelee usein mutta pieniä määriä. Hänellä on myös usein hikka ja välillä henki rohisee. Nukkuu todella levottomasti ja heti kun hänet nostaa, tulee puklua. Olen alkanut epäillä refluksitautia. Onko kenelläkään kokemusta refluksitautisesta vauvasta? Miten hän oireili?


VASTAUKSET:


piste - 24.09.2009 - 10:45

Muakin kiinnostais tämä kun meillä nuo samat oireet,paitsi että vielä kesken syönninki saattaa oksentaa tosi paljon ja saattaa herätä itkemään niin että puklua tulee nenästä ja suusta.Saman ikänen vauva meillä kyseessä muuten.


emppu05 - 24.09.2009 - 11:54

älkää huolestuko esikoisemme oli aivan hirmuinen pulauttelija 1-ikävuoteen asti! Puklua tuli heti kun nosti vaavin pystyasentoon ja puklua tuli PALJON!!! Ystäväni ihmettelivät, onko pulauttelu enää normaalia, koska sitä lensi kaarella ja tosiaan paljon. Vauva kasvoi kuitenkin normaalisti, joten tilanteeseen ei puututtu. neuvolasta sanottiin, että tälläisissa tapauksissa pulauttelun pitäisi helpottaa kun vauva alkaa kävellä. meillä se hävisi siis yhden vuoden ikäisenä. Älkää siis olko huolissanne, kuulostaa normaalilta, ainakin minun korviini!! Vaatteita saa kyllä pestä paljon ja useasti. se on kiva kun laittaa jotain nättiä päälle kun ollaan lähdössä vaikkapa kylään ja samantein vatteet meneekin jo vaihtoon


emppu05 - 24.09.2009 - 11:55

...ja hikka kuuluu asiaan, pienet vauvat hikkailevat paljon, ainakin meillä


Räpy - 24.09.2009 - 12:14

Siskon tytöllä oli refluksi ja se huusi sitä kipua useita tunteja päivässä. Lisäksi heräsi vaunuissa aina alamäessä, jos pää meni vartalon alapuolelle, koska oksennus tuli suuhun.


jos - 24.09.2009 - 13:03

on tyytväisiä muuten niin normaalia pulauttelua. refluksia aiheuttaa ns. närästystä ja vauva on itkuinen ja kipeän oloinen. ja maitoa tulee ylös melkein yhtä paljon kun on juonutkin saman tien. henki rohisee varmaan kun maitoa jää nenään ja kuivuu. hikka on muuten vaan yleistä. kannattaa röyhtäyttää monta kertaa syönnin aikana niin voi vähentää pulauttelua


Odelia - 24.09.2009 - 13:08

Meidän pikkuisella on refluksia. Puklaili todella paljon: isoja lätäköitä kunnon kaarella. Tosin ihan noin pienenä asiaa ei todettu. Mutta hänellä oli välillä tosi paha hikka eli kunnon "kramppeja". Itki myös aina makuulteen, ilmeisesti korvensi. Sai lääkityksen, joka helpotti.
Nyt syö pääsääntöisesti kiinteätä ruokaa ja on pystyssä, joten on helpottanut myös sen myötä. Annetaan myös pieniä annoksia monta kertaa päivässä. Yritetään myös välttää sitä, että ei menisi heti ruokailun jälkeen nukkumaan. Sängyn päätyä ei ole nostettu, koska neiti pyörii niin paljon, joten siitä ei olisi hyötyä.
Ja se, että paino nousee normaalisti, ei tarkoita sitä, että ei voisi olal refluksia. Vaan monesti refluksivauvat syövät paljon ja koko ajan. Puklaavat niin paljon, että tulee melkein heti nälkä.


Tirpunen - 24.09.2009 - 14:30

Meidän tytöllä on allerginen refluksi ja ns. silent versiona eli ei pulauttele juurikaan. Mutta refluksi kyllä aiheuttaa kipuja etenkin makuuasennossa, kun mahahapot nousevat ylöspäin eli refluksivauvat saattavat itkeä paljon öisin ja uni voi muutenkin olla levotonta. Meillä oireina on ensin hikkaa, sitten yskää ja nieleskelyä, huudahtelua tai itkua ja lopulta yöitkuja, joihin ei auta muu kuin pystyssä sylissä nukuttaminen.


Pulu - 24.09.2009 - 17:23

Meillä oli todella paljon oksentelua ja kaaressa lensi. Myös itkusuutta. Nukkui huonosti, koska hetken nukuttuaan maito alkoi nousta kurkkuun ja siihen heräsi.Aloitettiin lääkitys kolmi viikkoisena ja se tepsi heti. Nyt lapsi puoli vuotias ja lääke ei enää käytössä.Lääkkeenä oli gaviscon.


Pulu - 24.09.2009 - 17:23

Meillä oli todella paljon oksentelua ja kaaressa lensi. Myös itkusuutta. Nukkui huonosti, koska hetken nukuttuaan maito alkoi nousta kurkkuun ja siihen heräsi.Aloitettiin lääkitys kolmi viikkoisena ja se tepsi heti. Nyt lapsi puoli vuotias ja lääke ei enää käytössä.Lääkkeenä oli gaviscon.


Meidän - 24.09.2009 - 22:29

lapsella on refluksitauti ja ikää on nyt päälle vuosi. Refluksitauti todettiin kun vauva oli n. 3 kk ikäinen. Huolestuimme kun vauva oksenteli muutaman päivän ajan monta kertaa päivässä (eli käytännössä joka ruokailun jälkeen ja vielä ruokailujen välilläkin), siis haisevaa oksennusta (pulautuksen ja oksennuksen erottaa siis meidän kokemuksen mukaan siitä että oksennus tuoksuu/haisee pahalta. Eron kyllä huomaa. Hakeuduttiin lastenlääkärille joka laittoi lähetteen lasten poliklinikalle päivystyksenä ja siellä sitten erilaiset lääkärit tutkivat vauvaamme 8 h (oli verikoetta ja mahan ja suoliston ultraääntä jne...) Päivän päätteeksi saatiin refluksilääkitys joka vähensi oksentelukerrat heti puoleen ja kahdessa viikossa oksentelukerrat olivat vähentyneet 1-2 kertaan päivässä ja lopulta oksentelu hävisi kokonaan ja onpa ollut ajanjaksojakin (edellinen kesti n. 3 kk) jolloin refluksilääkitystä ei ole tarvittu ja sitten on ajanjaksoja jolloin lääkettä tarvitsee antaa joka ruokailun jälkeen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|