Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Karkeampiin soseisiin tottuminen

Khm - 24.09.2009 - 09:30

Onko muilla kokemusta siitä, kuinka nopeasti vauva tottuu karkeampiin, 8 kk ikäisille tarkoitettuihin soseisiin?

Meillä tyttö on nyt 8 kk ja neuvolatäti sanoi, että olisi aika alkaa opettamaan syömään karkeampaa ruokaa. Tyttö on pieni sihtikurkku ja karkeampi ruoka tulee herkästi ylös. Olen nyt muutaman päivän antanut pieniä määriä karkeampia soseita ja melkoista kakomista on. Annan kuitenkin vielä hienompaa sosetta perään, jotta ei ainakaan nälkä jää. Pitäisikö kuitenkin sitkeästi antaa vain karkeampaa vaikka oksentaisikin välillä kaiken ulos? Ja kauanko siis mahtaa kestää, että tottuu nielemään ilman oksenteluja?


VASTAUKSET:


maen - 24.09.2009 - 09:34

meillä typy nyt kohta 10kk. ja nyt vasta oppinut syömään ja nytkin voi välillä kakoa.. että malttia vaan mukaan. mä tein niin että pidemmän aikaan toinen ruoka oli vielä 5-6kk ruoka ja toinen sitten oli kökkäreistä! niin tai sitten niin että antaa aina ruoan aluksi, kun vielä on nälkä, niin antaa muutaman lusikallisen kökkäreistä ruokaa. ja loput 6kk ruokaa. yht äkkiä meidänkin typy pystyi niitä syömään. kaikkia marjoja ja hedelmän paloja pystyi kyllä syömään isompiakin paloja.


Solina - 24.09.2009 - 10:51

Oletko kokeillut "vähän" vaikka haarukalla painella karkeasta niitä kökkäreitä pienemmiksi? Onhan se iso ero niistä valmiista 5-6kk "sileistä" soseista siirtyä noinkin (8kk)isohkoihin kökköihin.
Meillä muistan, että isommille sisaruksille olen noin tehnyt ja pian on alkaneet kököt upota ilman haarukalla tilsaamista


taisto - 24.09.2009 - 10:58

meille tuli vasta 10kk eka hammas joten vasta sitten siirryttiin. Sormiruokana menee isommatkin palat mut vielä haarukoin 8kk soseet. aika nopeasti tottuu niihin ja tuo 5-6kk sose ateria alkoi jo jäämään liian pieneksi annokseksi.


Joyeux - 24.09.2009 - 12:03

Tässäkin asiassa lapset on yksilöitä. Toiselle menee karkeempi ruoka aikasin ja toiselle vasta vuoden tienoilla ja jälkeenkin. Meillä esikoinen ollut melkoinen sihtikurkku, joten suosiolla olen anatnut hienompaa. Kun niin helposti tuli oksennus ja kaikki ruoat sit pihalle ei semmoista viittiny joka päivä kattoon. Sormi ruokana meni isommatkin palaset.


piitu - 24.09.2009 - 13:50

Meillä ovat molemmat tosi sihtikurkkuja. Oksentavat heti jos pienikin paakku seassa. Ruoan pitää olla aivan sileetä (sormiruoat kyllä menee).
Eli me mennään tuonne liki vuoden ikään noilla "vauvaruoilla", jätetään kokonaan nuo 8kk ruoat väliin. Siirrytään kerrasta sitten kotiruokaan. Meillä syövät kerralla melkein 3 pikku purkillista/naama (n 290g).
Ikää huomena 10kk.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|