Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

tosi hyvä vinkki pampers-

kerhosta! - 23.09.2009 - 17:31

Miten tulla toimeen katkonaisen unen kanssa
JATKUVIA HERÄÄMISIÄ Mielestäsi uneen liittyy luultavasti hiljaisuus ja rauhallisuus. Pienokaisesi yöt ovat kuitenkin melko erilaisia kuin sinun. Pikkuvauvat heräävät luonnostaan muutaman tunnin välein useista eri syistä. Nälkä herättää useimmin, mutta se ei ole syynä kaikkeen heräilyyn, jota voit joutua kokemaan. Näin pienenä vauvasi on vielä kehitettävä taitoaan siirtyä vaivatta kevyen ja syvän unen eri vaiheiden välillä. Toisin kuin vanhemmilla lapsilla ja aikuisilla, valtaosa hänen unestaan on vielä kevyttä, aktiivista ja täynnä unia, minkä vuoksi hän säpsähtelee, ääntelee, huutaa ja jopa availee ja sulkee silmiään. Siksi hän saattaa näyttää olevan hereillä juuri silloin, kun hän itse asiassa on siirtymässä syvään uneen. Monet vanhemmat nousevat sängystä heti, kun heidän vauvansa liikahtaa. Mutta älä tee niin! Odota, kunnes olet varma, että vauvasi on todella herännyt ja tarvitsee huomiotasi, ennen kuin reagoit unen keskeytymiseen. Muista, että vanhempien väliintulo usein herättää lapsen täysin, vaikka hän muuten olisi luonnollisesti siirtynyt syvään uneen puoliksi herättyään.
KIELTOJA JA OHJEITA Kun ensi kerralla kiistelet kumppanisi kanssa siitä, kumman vuoro on mennä lapsen luokse klo 2 yöllä, varmista ensin, että se todella on tarpeen. Jos ryntäät pienokaisesi luokse heti, kun hän hiemankin ääntelee yöllä, opetat hänelle, ettei hän pysty siirtymään itsekseen unen vaiheesta toiseen. Kun hän herää hyvien unien jälkeen, älä nosta häntä heti sängystä, kun hän on avannut silmänsä. Anna hänen leikkiä ja nautiskella hereillä olosta sängyssään. Silloin kun sinun on käytävä vauvan luona yöllä, yritä olla mahdollisimman hiljaa. Jos olet varma, että pienokaisesi ei tarvitse ruokaa eikä hänen vaippaansa ole syytä vaihtaa, älä nosta häntä. Yritä rauhoittaa hänet uneen silittämällä hänen päätään tai kuiskailemalla pehmeästi, ja jätä hänet heti, kun hän hiljenee. Anna lapsellesi mahdollisuus oppia nukahtamaan yksin, mikä on tärkeä taito.


VASTAUKSET:


Kiitos - 23.09.2009 - 20:47

vinkin jakamisesta


sirkkunen - 24.09.2009 - 01:17

Kiitos, hyvä kirjotus!


vierailija - 24.09.2009 - 12:16

Laittoi tosiaan ajattelemaan, kiitos! Ehkäpä itsekin voisin oppia ottamaan rauhallisemmin.Olen myös huomannut että vauva nauttii hyvin nukutun yön jälkeen omassa sängyssään köllöttelystä. (Niinpä kyllä itsekin! )


ap - 24.09.2009 - 13:27

itseä ainakin piristi toi vinkki ja auttoi. kiva jos muitakin äitejä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|