Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

3kk päivärytmi

Pohtija - 23.09.2009 - 16:53

Mites teillä muilla 3kk:n ikäisten päivät menee. Meillä ei vielä mitenkään selvää päivärytmiä, yöllä nukutaan yhden syötön voimalla. Kauanko suunnilleen teidän samanikäiset ovat hereillä kerrallaa???


VASTAUKSET:


K - 23.09.2009 - 17:03

Hieman alempana on sunnuntailta sama kyssäri. Sinne kirjoittelin nämä:

Meillä on aika rytmitajuinen neiti.

Aamuherätys klo 9, valveilla yleensä noin tunnin, jonka aikana jutustellaan, syödään ja vaihdetaan vaippa + päivävaatteet päälle.

Aamu-unille käy klo 10, nukkuu yleensä n. tunnin.

Sitten onkin hereillä useamman tunnin, pötköttelee lattialla, leikkii omilla leluillaan, jutustellaan, yms. Usein tässä päiväseltään käydään myös kantoliinassa koira lenkittämässä, jolloin nukkuu toiset n. tunnin unet liinassa.

n. klo 12-13 syödään, jonka jälkeen vielä yleensä puuhastellaan jotain pientä, esim. "autetaan" äitiä kotitöissä.

Viimeistään klo 15 nukahtaa pienen maitosatsin jälkeen päiväunille ja nukkuu yleensä aika tarkkaan kolme tuntia.

Ja sitten taas syödään.

Iltasella pitää sitten saada seurustella oikein kovasti ja leikkiä lorutteluleikkejä ja päästä osallistumaan kaikkeen mahdolliseen. Säästänkin yleensä suuren osan kotitöistä sun muista tänne, sillä tyttö tykkää tosi paljon katsella sitteristä kun laittelen pyykkejä tai tiskejä tai mitä nyt teenkään. Siitä sitten neuvoo kovasti ja osallistuu. Tässä vaiheessa käydään sitten myös kylvyssä / suikussa jos on pesupäivä.

klo 20 vaihdetaan yöpuku päälle, syödään iltapalaa ja ehkä hetki vielä relataan sohvalla tai sitterissä pällistellen. Yöunille käy suunilleen 21 aikaan.

Yöllä herää kerran syömään, yleensä 3 ja 5 välillä. Ja uusi "yö"syöttö sitten 6-7 välillä, jonka jälkeen vielä nukkuu tonne yhdeksään.


Tää on aina pitävä aikataulu, + - 1h, riippuen siitä mihin aikaan aamu on alkanut (välillä 7-9). Ja tämän aikataulun neiti on luonut ihan itse, minä oon vaan mukaillut perässä.


mansikka - 23.09.2009 - 17:12

mulla vasta 2kk vanha neiti, mut vastaan silti. päivärytmi nyt aika lailla sama. nukkumaan klo: 00.00 ja herää 8.00. (yleensä vaihdan vaipan aamuyöllä n. 4.30, kun tyttö ilmoittaa et vaippa on märkä)aamusyönnin jälkeen nukkuu n.11-14. sitten syö ja nukkuu taas 17-22.00 ja syö. ja sitten yöunille.

syötöt kestävät puolesta tunnista kahteen tuntiin; tyttö saattaa nukahtaa välillä ja taas jatkaa unia. päivä päivältä valveilla oloaika lisääntyy. se on mukavaa. leikitään, lauletaan, luetaan kirjaa ja lorutellaan.

ps. täällä aiemmin sain haukut kun kerroin yheden kerran herättäneen tytön kun jatkoi unia 11,5h. varmistin asian lääkäriltä ja neuvolasta eli vauvan saa herättää. ja päivällä pitäis herättää jos nukkuu yli 4h. eli kyllä itsekkin päivärytmiä voi muokata jotta lapsi nukkuu yöllä. ei äitejä saa syyllistää jos haluavat nukkua yönsä. kun äiti jaksaa hyvin, voi muukin perhe hyvin


Tuisku82 - 23.09.2009 - 19:27

Mulla kaksoset 4kk. Päiviin on vasta pikku hiljaa alkanu tulla rytmiä, tätä ennen oli aika hajanaista. Nykyään heräillään kahdeksen aikoihin, syödään ja seurustellaan noin tunti, jonka jälkeen unille noin tunniksi. Syödään taas klo 11, jonka jälkeen sama usein toistuu, tosin lyhyemmillä torkuilla. Puol kolmen maissa lähetään syötön jälkeen vaunuilemaan, jolloin tytöt nukkuu. Syödään viideltä ja taas seurustellaan. Yhet unet tytöt vielä ottaa seitsemän aikoihin. Ennen kaheksaa on iltasyöttö tarkoin rutiinein, jonka jälkeen yöunille. Yöllä herätään klo yhen kahen aikoihin syömään ja uudestaan kuuden maissa.
Vauvat on siis noin 1,5-2 tuntia hereillä yleensä putkeen ja sitten alkaa uni painaa. Parempi rytmi on syntynyt kun aloitettiin 1kk sitten velli (ihan lääkärin luvalla, tytöt synty keskosina). Velliä syödään aamulla, yhdellä päiväsyötöllä ja ennen yöunta aika pieni määrä maidon mukana.
Kyllä se rytmi siitä pikku hiljaa alkaa muodostua ihan huomaamatta kun vauvalle tulee ikää. Tsemppiä!
Mansikan kommenttiin herättelystä sanon vielä, että samaa mieltä. Kyllä vauvan saa herättää, jos tarve vaatii. Meidän perheessä on ollu pakko alusta asti kun on kaksi vauvaa, muutenhan esim. öisin ei olis saanu vanhemmat unta ollenkaan kun kaksi lasta olisi ollu nälissään vähän väliä eri aikaan . Syötetty on alusta asti yhtä aikaa, jotta on saatu sama rytmi. Melko hyvin on onnistunut. Tätä on suositeltu jo perhevalmennuksessa ja neuvolassa. Kaksosten kasvatuksessa on etenkin alkuun "vauvanrytmisyys" kaukana!


mönkiäinen - 23.09.2009 - 19:40

Hyvin on rytmit löytyneet, ikää on viikkoa vajaa 4kk.
Aamulla 6-8 noustaan ylös & aamupalat huiviin --> 9-10 aikaan nukkumaan & 12 syönti --> 14-15 nukkumaan & 17 syönti --> ilta ollaan enimmäkseen hereillä, 20 iltavellit & viimeistään 21.30 nukkumaan....Eli poitsu syö 4 kertaa päivässä, nukkuu kahdet päiväunet ja yö menee nukkuessa ilman välisyöttöjä.


johku<3 - 23.09.2009 - 23:45

Kerronpahan nyt meidänkin rytmit..ei ole tullu tänne pahemmin kirjoitettuuks

Elikkäs: Tyttö syö klo 20.00, unille 21.30 (nukahtaa aina tasan puoli kymmenen ) nukkuu heräämättä koko yön klo 9.30---> syödään ja vaihdetaan päivä vaatteet päälle, klo 11.30 päikkäreille, herää klo 14 jolloin syödään, klo 15.30 päikkäreille, herää klo 17 jolloin syödään taas ja sitten iltaunille vielä klo 18.00, heräilee klo 19.30 ja klo 20.00 syödään iltapalaa....ja taas jatkuu samanlailla! tosi ihanaa, kun tyttö nukkuu läpi yön..meillä jäi yösyötöt pois kun hän täytti 2kk


meea - 24.09.2009 - 10:00

meillä on kans noin 2kk ikänen ja meillä on seuraavanlainen rytmi.

aamulla herätään noin 9.30-10.30
hereillä oloa ja leikkiä siihen 11-12 asti
päikkäreille 11-12 ja herätään 14-15
Hereillä oloa sinne 16-18 joskus nukkuu tos välissä.
Iltahommat ja nukkumaan noin 19-21

Tosin nyt meille tullu iltakitinät ja itkut mukaan joten itketään ja nukutaan 19-21 ja sitten nukahdetaan kunnolla yöunille. liekö joku vaihe?

Mansikka: juu älä ressaa herättämisen kanssa, mä herätän kyllä kanssa päikkäreiltä jos tuntuu et menee liian pitkäks. Meillä vaikuttaa meinaa yö unille menemiseen ja yö uniin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|