Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten teillä päiväkoti toimii?

Odelia - 23.09.2009 - 13:08

Mietiskelen tällaista...Meillä neiti vähän päälle 1v eikä osaa itse vielä puhua.

Päiväkodin kanssa oli sovittu, että meidän neidille ei annettaisi kalaa, koska ei ole sitä saanut isän pahan allergian vuoksi. Eilen sitten neidin oma hoitaja oli antanut kalaa. Kaikenlisäksi kirjolohta, mikä on kaikista eniten allergisoiva ja ison annoksen. Hain neidin aiemmin pois hoidosta. Hoitopaikan mukaan ei ollut mitään oireita. Kuitenkin kasvoissa näkyi ihottumaa, joka paheni vielä iltapäivän aikana. Neiti oli myös erittäin itkuisa ja masu ilmeisesti kipeä. Olisi vain nukkunut. En meinannut saada hereille. Illalla oli sitten jo vähän parempi, mutta nukahti unille kuitenkin normaalisti.

En asiasta eilen kauheasti keskustellut päiväkodissa, koska minua ärsytti niin paljon. Mutta sen, mitä olen kuullut nyt, niin yleisesti päiväkodin olisi pitänyt viedä lapsi heti lääkäriin eikä ainakaan vähätellä tilannetta. Miten teidän päiväkodeissa toimitaan?


VASTAUKSET:


........ - 23.09.2009 - 13:25

Ei ole tuollaista tilannetta tullut eteen, mutta onhan lapsilla erityisruokavalioita, joita täytyy pystyä noudattamaan. Ei asiaa voi vähätellä, kun esim. pähkinäallergikon kurkku voi turvota niin että tukehtuu ja kuolee! Eli jos asia sinua huolestuttaa ja on syytä huoleen, niin muu ei auta kuin ottaa asia puheeksi.


Inger - 23.09.2009 - 13:57

Yleensä päiväkotiin pitää toimittaa lääkärintodistus allergioista. Muuten voisi jokaiselta vanhemmalta tulla ohjeita, mitä hänen lapsensa ei halua syödä. Ymmärrän kyllä, että teidän lapsenne kohdalla on ehkä kyse oikeasti allergiasta. Kannattaisi varmaan selvittää, onko allergiaa ja toimittaa siitä todistus. Hoitajat eivät varmasti yksinkertaisesti muista kaikkia suullisesti sovittuja "epävirallisia" asioita. Allergioista on tieto keittiölläkin ja sieltä tulee lapselle kalaton ruoka.


Odelia - 23.09.2009 - 14:17

Siis olen tarkistanut asian ennakkoon, että tarvitaanko todistusta ja sanottiin, että ei. Ja koko ajan on sanottu, että on tiedossa, että kalaa ja pähkinää ei saa antaa. Ja on siis kirjallisesti ilmoitettu.

Mutta olen siis toki yhteydessä lääkäriin, jos saataisiin joku lääkekin, jos jatkossakin tulee tilanne, jossa vahingossa saa esim kalaa tai pähkinää.

Ehkäpä mä vain keskustelen asiasta. Olisi ollut vain mielenkiintoista tietää, miten muissa päiväkodeissa toimitaan, jos lapselle annetaan sopimatonta ruokaa.


Inger - 23.09.2009 - 14:24

Mä kyllä luulen, että päiväkodeissa ei toimita mitenkään, jos lapsi ei vaikuta olevan hengenvaarassa. Varmaan vievät lääkäriin, jos esim. henki menee ahtaalle, mutta tuskin ihottumasta soittavat.


äitee - 23.09.2009 - 14:44

Sinun pitäisit tehdä siitä asiasta kirjallinen sopimus ja pyytää koko henkilökunnan allekirjoitus. Eikö teillä ole siellä päikodissa mitään vanhempien tapaamisia, joissa tällaiset asiat voisi ottaa esille? Jos ei ole, niin pyydäpä päiväkodin johtajaa ja omahoitajaa palaveriin,jossa selität asian. Ehkä hoitaja ei ole muistanut/tiennyt/ymmärtänyt/välittänyt kalanantokiellosta. Viimeinen vaihtoehto on kaikkein pahin, mutta kyllä yleinen käytäntö ainakin kouluissa on se, että ruokarajoitteista pitää olla lääkärintodistus, muuten lapset syövät tavallista ruokaa.

Minä ole varsin suorasasaisena henkilönä täkäläisissä laitoksissa ehkä tunnettu hankalana tapauksena, mutta tapanani on aina selvittää asiat heti ao. henkilön kanssa henk.koht. Siksi en ymärrä tällaista, että näistä valitetaan jossain keskusteluissa ja ehkä selän takana, mutta asianosaiselle itselleen ei anneta puheenvuoroa. Jos hoidossa ollessa ei vielä sen pahempia oireita tullut, niin ei kai ollut syytä lennättää lääkäriin. tässä asiassa kun on eri perheissä niin erilaisia käytäntöjä. Toisissa perheissä niin lapset kuin aikuiset kiikutetaan heti päivystykseen tai jopa erikoislääkärille, jos jotain epätavallista ilmenee. Toisissa taas mennään lääkäriin vasta äärimäisessä hädässä, että sukulaiset alkavat jo suruadressia katselemaan,kun kuulevat että joku on vastaanotolla tai sairaalassa. Kai sinä itse käytit lasta lääkärissä ja pyysit todistuksen?


pupunen - 23.09.2009 - 22:00

Argh kun pistää vihaksi teidän puolesta. Minusta tuo on päiväkodin osalta (omahoitajan) todella vastuutonta ja typerää. Olen kerinnyt olla töissä useissa päiväkodeissa ja kyllä joka ainoassa on riittänyt, että vanhempi ilmoittaa lapsen mahd. allergioista tai muuten erityisruokavaliosta. Ei vanhemmat mitään lääkärintodistuksia tuo jos perheen omat vakaumukset eivät salli tiettyjen ruokien syöntiä! Ja se on päiväkodin henkilökunnan tehtävä noudattaa niitä vanhempien ohjeistuksia. Ja ruuan kanssa PITÄISI olla tarkkana, monessa paikassa on esim. jääkaapin ovessa lista lapsista, joilla on ruokavaliossa erityistä ja siitä tarkistellaan jos ei meinaa muuten muistaa.

Sinuna kyllä ottaisin asian puheeksi vielä päiväkodissa, pyytäisin vaikka keskusteluajan omahoitajan ja johtajan kanssa ja antaisin tulla Ihan tosi, sinä jätät lapsesi hoitajien käsiin päivittäin niin todellakin pitää luottamuksen pelata. Itse jos hoitajana tekisin tuommoisen virheen niin todellakaan asiaa en vähättelisi, kyllä hoitajan pitää pystyä ottaa vastuu omista virheistään ja myöntää se. Ärh.


Piki78 - 25.09.2009 - 11:55

Kyllä vaaditaan lääkärintodistus. Vaikkei olisi todettu allergiaa, lääkäri voi kirjoittaa todistuksen, että ko. ainesosaa on hyvä välttää. Jos vanhemmat itse saavat päättää mitä lapsi saa syödä ja mitä, se menee liian hankalaksi. Olen lastentarhanopettaja. Sama käytäntö niin kaupungilla kuin yksityiselläkin ainakin täällä meilläpäin ja hyvä niin, jottei tällaisia tilanteita tule!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|