Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

kestovaippailijat

marsu - 23.09.2009 - 12:23

Ootteko käyttäneet kestovaippoja ihan syntymästä lähtien vai vähän myöhemmin?
Kertokaa mulle hyviä syitä miks alottaa kestoilu! kun kiinnostas mut en oikeen tiä kumminkaan..
Mitäs mieltä ootte, kuluuko paljon vettä siihen kun vaiposta huuhtoo kakat wc-pönttöön ennen varsinaista pesua?
Pitäs nyt saada hyvät perustelut sille miks alottaa niin et mieskin suostus asiaan


VASTAUKSET:


danielle - 23.09.2009 - 12:55

Aloitin noin 3viikon ikäisestä.
Minusta on ihan parasta kestoilussa kun ei tule sitä vaippajätettä!!!! Joka päivä sai ennen olla roskiksia viemässä (esikoisen aikaan)! Eikä kauppalaskut ole hirmuisia kun ei vaippoja tartte ostaa
Ja ne vaipat on niin ihaniakin, kun on kaikkia eri kuvioisia Eli vaipanvaihtokin on mukavaa kun on niin ihania vaippoja
Tosin maitokakka vaippojen huuhtelu ei nyt mitään kauheen ihanaa oo... Ja mä oon huuhdellu (maito)kakat ihan lavuaariin. Sit kun kiinteytyy ni sit pönttöön.


taustalta - 23.09.2009 - 13:02

koitin kestovaippoja pian tytön syntymän jälkeen, en ihastunut. tytön ollessa noin 4 kuukautta kokeilin uudelleen ja nyt meillä osa kestoillaan. mies ei kestovaippoja käytä. ottaa kyllä käytetyn pois päältä, mutta laittaa kertiksen tilalle. öisin käytämme vallan kertiksiä ja myös reissatessa.
musta vaippojen peseminen on paljon vaivattomampaa kuin jatkuva vaipparoskiksen tyhjentäminen
aikani kun miehelle intin, että tahdon kestoilla ja vannotin, ettei hänen tarvi kestoja huoltaa sain luvan kokeilla ja ihastua ja käyttää


vierailija - 23.09.2009 - 13:13

Mä yritin kestoilla ihan alussa, mutta siitä ei tullut mitään, vauva kakkasi koko ajan, joten oli helpompaa itselle käyttää kertiksiä. Nyt kun lapsi puolivuotias, kakkaa aika säännöllisesti, syö kiinteitä, joten on kakkakin aika kiinteää tavaraa, niin se on helppo huuhtasta tai jopa tipauttaa (ehkä välillä liiankin kiinteää) wc-pönttöön. Avuksi tässä voi käyttää myös riisipaperia, joten kakka ei jää kiinni vaippaan ja on siten helpompi hulauttaa pönttöön. Eli ei kulu vettä liikaa
Syitä miksi käytän kestovaippoja: Hyvä mieli, koska ei tule turhaa roskaa. Kakkavaipat on kivempi huuhtasta pöntöstä, koska jos kertis jää muhimaan roskikseen ja haju on törkeä.
Olen kuitenkin laiska, eli reissussa ja yöllä vauvalla on kertis, koska en halua vaihtaa vaippaa yöllä.

Miehelle en ole sen jälkeen tarvinnut kummempia perusteluita, kun kokoan aina valmiiksi vaipat (käytän kuoria+imuja ja all in kestovaippoja) joten miehen (joka haluaa vaipan vaihdon olevan helppoa) on yhtä helppo heittää kesto kuin kertiskin.


K - 23.09.2009 - 13:13

Mun suurin motivaatio oli pihiys. Eli ei mene rahaa kertisvaippoihin. Eikä kestoihinkaan kauheesti, jos ei hurahda silleen, et hulluna haluu koko aika ostaa uusia ihanuuksia. Ja kestot voi sit myydä eteenpäin ku ei tarvi enää...
Miehen suurin motivaatio oli ekologisuus. Eli häntä ei tarvinnut kauheesti ylipuhua, oli heti mukana hommassa! Tosin meillä on "isivaipat" erikseen, eli isille pitää olla valmiina semmoisia vaippoja, mitkä on helppo ja nopea pukea ja mielellään mahdollisimman samanlaiset kuin kertsit.

Myö aloiteltiin kun vauva oli jotain kuukauden ikäinen. Eli kun oli päästy muuten vähän vauva-arkeen kiinni eikä käikki ollut enää uutta ja ihmeellistä. Sit ku olin ite pari päivää harjoitellut, aloin sopivissa väleissä neuvoa miestä, et miten ne kestot puetaan. Nykyään hänkin vaihtaa keston sujuvasti, jos vaan on niitä isivaippoja tarjolla. Eli ei laita kertsiä tilalle. Ainoastaan jälkipyykki jää mun vastuulle, eli kakkavaippojen huuhtelu odottaa yleensä kotiin tullessa. Mut mitäpä pienistä.

www.kestovaippainfo.fi sivustolta löytyy keskustelupalsta, jossa on paljon juttua myös vaippojen ekologisuudesta. Käyhän sieltä haalimassa perusteluja!


danielle - 23.09.2009 - 13:19

Vielä lisään että meillä on käytössä sisä/kuorivaippoja ja taskuvaippoja ja isi laittaa aina tuon taskuvaipan Se on yhtä helppo laittaa kun kertakäyttövaippakin Mut pääsääntöisesti minun vastuullahan tuo kestoilu on, mutta eniten minä vauvan kanssa aikaa vietänkin.

Ja minulla on ehkä hiukan enemmän mennyt rahaa noihin kestoihin kun olen nimenomaan hurahtanut kaikkiin ihanuuksiin Tosin nyt on jo niin paljon vaippoja että pitää malttaa mielensä!! Nyt voi vaan ostella valmiiksi seuraavaa kokoa..


marsu - 23.09.2009 - 13:30

Mistä sitä riisipaperia saa ja onko kallista?
Sellasia taskuvaippoja oon ajatellu, niiden pukeminenhan on kun kerttiksen kun vaan kokoo ne pesun jälkeen. Ja suurin ongelma miehel tuntuu olevan se kakan huuhtelu ja vaippojen säilytys ennen pesua.. Mut kai joku kannellinen astia nyt aina johkin nurkkaan mahtuu, mun vastuulla tuo pyykin pesu on ollu muutenkin ni ei sen tarvi niitä sit kaivella koneeseen laittoo varten

Alkaa kyl kiinnostus kasvaan joten ehkäpä päätän kokeilla. Ja näyttää muutkin olevan "sekakäyttäjiä" niin sellai sit ainakin vois homma toimia ja säästäs silti luontoo ja kukkaroa.


Kaisa_kissa - 23.09.2009 - 13:40

Meillä kestoiltiin heti syntymästä asti, enkä kokenut sitä mitenkään rasittavana. Pitää olla kyllä hyvät varastot vaippoja, että muutaman viikon ikäiselle riittää. Kakkaa tuli meillä ainakin niin paljon. Olen ihan rakastunut kestoihin ja suosittelen niitä ihan kaikille.

Syyt miksi aloimme kestoilla on se ekologisuus, halpuus, käytännöllisyys, helppous ja tietenkin se, että mä tykkään käsitöistä ja neulomisesta.

Käytetään sekä taskuvaippoja sekä sisävaippa-hahtuvahousu -yhdistelmiä ja hyvin toimii.


monstera - 23.09.2009 - 13:55

Marsu: Riisipaperi on halpaa ja riittoisaa, sitä saa mm. Ruohonjuuresta ja monista nettikaupoista. Google auttaa tässä. Ne voi käytön jälkeen pestä koneessa.

Meillä kestoiltiin heti kun vaipat alkoivat istua kunnolla, alkuun tuli kertisteltyä jonkin verran. Syyt: taloudellisuus (vaipoilla on erittäin hyvä jälleenmyyntiarvo), kertiksistä tuleva roskamäärä ahdistaa, kun pääsee vauhtiin niin shoppailun tarvettaan voi tyydyttää vaippaostoksilla ... Kestot on yksinkertaisesti hauskempia kuin kertikset, ja ainaa vaippaa vaihtaessa voi päättää että minkä systeemin tällä kertaa pistäis. Meillä on käytössä lähinnä taskuvaippoja (kiireisiin vaipanvaihtohetkiin, hoitoon, reissulle, päikkäreille) ja nauhavaippoja merinovillakuorien kanssa (hh wool).


Nynny - 23.09.2009 - 14:21

Me aloitettiin n. 2,5kk. Ennen sitä käytettiin ehkä kerran päivässä, mutta kun tyttö huusi yöt ja päivät, ei hirveesti houkutellut mitään kokeilla. Nyt päivisin kestikset, yöllä ja matkoilla kertikset. Säästää luontoa, lompakkoa ja omatuntoa...


emu - 23.09.2009 - 14:47

Aloitimme ihan vastakuoriutuneina ja perustelut samat kuin muillakin, ennen kaikkea helppous on jopa yllättänyt. Olen joutunut kolme lasta kertiksillä kasvattamaan, kun reilut 10 vuotta sitten ei vaihtoehtoja ollut, mutta en osaltani halua enää vaippavuorta kasvattaa. Pikkuisen minulla on sellainen tuntuma, että lapsi oppisi myös nopeammin kuivaksi kestoilla.


AnnaE - 23.09.2009 - 18:02

Odottajien puolelta tulin työtämään lusikkani tähänkin soppaan, eli vaipatettava saa kasvaa vielä jokusen viikon masussa. Mutta heti sairaalasta kotiuduttua olisi tarkoitus kestoilu aloittaa, vaikka paketillinen Pampersejakin onkin ostettu ja nekin aiotaan käyttää pois kuljeksimasta. Minun osaltani kestoilupäätös on puhtaasti ekologinen ja miehen puoleta taas lähinnä taloudellinen, mutta kyllä mieskin on alkanut vähän ajatusmaailmaltaan "vihertää" ja oppinut ajattelemaan muutakin kuin helppoutta ja kätevyyttä. Ihan fanaattinen kestoilija en ainakaan vielä ole, vaan ajatuksena on kestoilla niin paljon kuin mahdollista, mutta sallin kyllä itselleni kertistenkin käytön, jos pesurumba tai muuten vaan elämä vauvan kanssa alkaa uuvuttaa. Meillä kestoilun aloittamista on helpottanut huomattavasti, varsinkin taloudellisesti, se että ollaan saatu paljon vaippoja ja harsoja miehen siskolta ja veljeltä, joilla on myös kestoiltu. Osaltaan se, että miehen veljen perheessä on pääasiallisesti kestoiltu kolmen vaippaikäisen kanssa samaan aikaan, on antanut lisäpontta meidänkin kestoiluun. Se ei siis voi olla ylivoimaista meille, kun heilläkin on jaksettu kaksosten ja puolitoistavuotta nuoremman kuopuksen kakkavaippoja pyykätä vuodesta toiseen muun arkiruban pyörityksen ohella.


Tuisku82 - 23.09.2009 - 20:58

Miehille tuntuu yleensä olevan hyvä perustulu tuo kestojen tuoma rahallinen säästö. Omalleni ukolle toki myös egologisuus tärkeää, on aina ollut kova lajittelemaan kaikki jätteet.
Suosittelen lämpimästi kestoja. Itselläni 4kk kaksoset, joiden kanssa kestoiltu siitä asti kun kasvoivat tarpeeksi ekoihin vaippoihin. Pyykkiä tulee lasten kanssa joka tapauksessa kokoajan, joten vaippojen peseminen on vaivatonta. Eikä tarvitse kantaa roskikseen koko ajan roskaa. Kertiksiä käytetään ainoastaan reissuilla.
Jos on viitseliäs, voi säästää vielä aimo kasan rahaa ompelemalla itse esim. vaippojen imut. Tai miksei koko vaipatkin. Netistä löytyy ohjeita! Ja kangaskaupasta saa halpaa kangasta metreittäin!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|