Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

8-kuukautisen yösyömisistä...

väsynyt - 23.09.2009 - 11:26

Täällä on näköjään taas palattu lähtöruutuun. Meidän 8-kuukautinen on jo parin viikon ajan halunnut yöllä syötävää! Pelkkä tutin antaminen ei siis todellakaan riitä. Mistä mahtaa johtua??? Voisko liittyä siihen kun vaavi on päivällä hyvin aktiivinen/liikkuvainen? Heti kun olen antanut hänelle ruokaa, niin nukahtaa samantien eli ihan niin kuin silloin vastasyntyneenä. Kauankohan tätä takapakkia täytyy taas kestää...


VASTAUKSET:


Tilli - 23.09.2009 - 11:57

Oletko varma että kyse on nälästä? Meillä on ainakin tässä 8-9kk vaihteessa tullut jonkinlaista eroahdistusta(?) mikä on vaikuttanut yöllisiin heräämisiin. Eli aikaisemmin nukahti heti tutin antamiseen, nyt välillä roikkuu kiinni kaulassa ja itkee jos yrittää laittaa takas sänkyyn. Hetken kun halittelee, niin rauhottuu. Välillä joutuu rauhottelemaan useamman kerran ennenkuin jää takaisin sänkyyn.

Jos on kyse nälästä niin en oikein osaa antaa neuvoja. Meillä ei koskaan anneta mitään syötävää yöllä, vauva syö kyllä päivällä semmoiset annokset ettei ole tarvetta

Toivotaan että on kausiluontoista!


ei oo nimee - 23.09.2009 - 14:49

En kyllä antaisi yöllä enää ruokaa, jos ei ole vähään aikaan tarvinnut. Olisiko tuosta yösyömisestä tullut tapa jo?

Tuon ikäisellä se yösyönti on sitten pois päiväruoasta. Nyt on varmaan tottunut, että saa ruokaa yöllä. Tarjoapa vettä vaikka seuraavalla kerralla ja kato ottaako.


ap - 23.09.2009 - 22:35

Kiitos vastauksista. Kylä meidän neiti syö päiväsaikaan ihan normaalisti eli yösyömiset ei vaikuta siihen.

Ja tuosta eroahdistuksesta en osaa sanoa.. Tyttö on kuitenkin aina nukkunut meidän kanssa samassa huoneessa ja nukkuu edelleenkin. Ei hän siis öisin itke/huuda, vaan juttelee ja on muuten vaan levoton ja rauhoittuu heti saatuaan velliä/maitoa..

Voihan se olla, että neiti on jo tottunut siihen, että saa yöllä syötävää, mutta en keksi muutakaan keinoa millä hänet saa jatkamaan uniaan. Mies herää kuitenkin aina aikaisin töihin ja on itsekin väsynyt tuohon vauvan yöelämään..

Mutta kuten Tilli sanoi, toivotaan että on kausiluontoista!!


Tilli - 24.09.2009 - 17:11

Meillä on muuten vauva ollut aina aikamoinen "yöeläjä" ja rauhaton nukkuja. Eli pyörii ja hyörii unissaankin ja pitää ääntä! Ja aina kaikki uusien taitojen oppiminen on aiheuttanut yörauhattomuutta, kun niitä taitoja pitää hioa yöaikaankin Onneksi näiden vaiheiden välissä on yleensä hyvinkin nukuttuja öitä.

Niin kauan kun vauva ei itke niin antaisin hänen touhuta itsekseen (tämä voi tietysti olla tosi rasittavaa kun yrittää nukkua samassa huoneessa). Näin hän kuitenkin oppii rauhoittumaan itse takaisin unille. Ruuan antaminen saattaa olla helpompi keino tähän hätään mutta pidemmän päälle siitä tulee raskasta. Voisiko miehesi nukkua vaikka olohuoneessa muutaman yön jotta voisit kokeilla rauhoittuuko vauva itsekseen jos et vaan reagoi millään lailla? Et siis välttämättä anna edes tuttia ellei vauva itke.

Meillä vaavi nukkuu eri huoneessa mutta herään silti jos hän pitää elämää esim itsekseen jokeltelee. Olen vaan huomannut että useimmiten on parempi olla edes menemättä hänen luokseen, jotenkin vaan herääntyy siitä enemmän jos yritämme "rauhottaa". Tietysti jos itkee kunnolla niin sitten menemme rauhoittelemaan. Tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|