Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

1kk syöttövälit

pikku myy - 23.09.2009 - 11:16

kuinka usein teidä kuukauden ikäiset vauvat syövät? meillä syö päivisin 0,5-1h välein ja isin 1,5-2h välein. täysimetyksellä ollaan ja vauva kasvaa erittäin hyvin. neuvolassa käskettiin pudentää välejjä esim. tutin avulla. mutta siitä ei tule muuta kuin pelkkää huutoa! lyhyet syttövälit läyvät aika raskaaksi, kun on hankala tehdä yhtän mitään puhumattakaan lähtemisestä jonnekin..


VASTAUKSET:


pikku myy - 23.09.2009 - 11:18

sorry, kauhee määrä kirjoitusvirheitä, kun vauva samaan aikaan sylissä..


tuikku - 23.09.2009 - 11:25

minusta noin pienelle voi antaa rintamaitoa niin usein kun hän sitä haluaa. Vauva hakee imemisestä myös muuta kuin ruokaa eli rauhoittumista, lohtua ja läheisyyttä. Siinä mielessä erikoinen neuvolantädin ohje, että nykyisin lienee yleisin suositus on lapsentahtinen imettäminen eli maitoa annetaan silloin, kun vauva sitä haluaa.

Alussa se meilläkin oli tuollaista. Vaikeahan sitä on paljoa mitään tehdä, mutta kyllä syöttövälit siitä itsestään vähitellen pitenevät ja imetyssessiot lyhenevät. Joskut imettävät esim. niin, että vauva on kantoliinassa - onnistuisikohan sellainen? Tutti ei meilläkään kelvannut. Olisko poika ollut 3 tai 4 kuukautta, kun hän vasta hoksasi tutin idean.

Ekan kuukauden tai kaksi meillä oli koti esikoisen aikaan välillä aikamoinen, kun kertakaikkiaan ei aika ja voimat riittäneet ruoanlaittoon ja siivouksiin. Vähitellen asiat helpottuvat, kun vauva kasvaa. Teet vaan niin, että menet sohvalle makaamaan vauvan kanssa ja katselet vaikka telkkaria ja nukut silloin, kun vauvakin nukkuu. Niin meillä taisi homma alkuun mennä.


just - 23.09.2009 - 12:23

meillä helpottui n.7-8vkon iässä,ettei tarvinnut koko aikaa olla imettämässä,jaksa vielä.Toivottavasti pian helpottaa,raskastahan tuo on.


voiko - 23.09.2009 - 12:46

olla tiheän imun kausi, eli vauva vaan tilailee itselleen lisää maitoa. Menee kyllä ohi.


Omppu - 23.09.2009 - 14:11

no meillä oli sama juttu kolmeen viikon iässä, mutta helpotti parissa viikossa. nyt syönttövälit päivällä n. 3 tuntia ja yöllä saattaa mennä jopa 5 tuntia. ja ihan siis rintamaidolla. koita jaksaa,kohta helpottaa!


Hei! - 23.09.2009 - 15:21

Meillä sama juttu. Kuukauden ikäinen neiti syö päivällä vähän väliä ja yölläkin herää viimeistään parin tunnin välein syömään. Välillä valvotaan öisin aamu neljään asti ennen kuin neiti nukahtaa yöunille. Taitaa siis olla rytmikin sekaisin. Poikkeuksena päikkärit ulkona. Silloin nukkuu kolmen tunnin unia ja pelkällä rintamaidolla mennään


pikku myy - 24.09.2009 - 10:13

kiitos vastauksista! ehkä tämä on normaalia ja helpottuu ajan mittaan..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|