Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Yksvuotis neuvola käyty.

Marbella - 22.09.2009 - 23:07

Tänään oli 1-vee neuvola. Kyllä aika rientää. Mittaa neidillä oli 74cm ja painoa 7440g. Pituus nousi nyt nollakäyrälle, mutta paino laahaa siellä -20 käyrällä. Tosin onneksi pysyy siellä. Kuukauden päästä taas painoa mittaamaan.

Meillä ei vielä kävellä, tukea vasten vain. Sanoja koetetaan kovasti opetella, kamalasti on asiaa. Pottailu onnistuu vaihdellen, pissiä on sinne saatu osumaan useastikin. Kakkaa vielä metsästetään.

Ruokailut on välillä yhtä h*lvettiä, mutta välillä menee onneksi hyvinkin. Tänään syötiin ekan kerran hyvällä ruokahalulla äidin tekemää ruokaa (eikä ollu saarioisten! ). Viikonloppuna neiti oli ekaa kertaa yökylässäkin. Välillä äiti on itse tooooosi väsynyt, mutta eikös ne "lupaa", että ekan vuoden jälkeen alkaa helpottaa?

Kuinkas muilla vuosikkailla menee?


VASTAUKSET:


Knöösä - 22.09.2009 - 23:46

Meillä neidin 1v. synttärit oli viikko sitten.
Neuvolassa mitat oli 73,5cm ja 10800g. Meilläkin käyrät on ollu välillä miten sattuu, nyt kuitenkin ihan ok.

Neiti tutkii maailmaa vielä vaakatasosta
Fysioterapiassakin on käyty, mutta sanoivat siellä, ettei syytä huoleen, kukin ajallaa ja tyylillään

Kovasti myös on asiaa ja ihan selviä sanojakin jo.
Täälläkin mammaa välillä vähän väsyttää, mutta onneksi yösyömiset on jo jääny pois. Tuttia kuitenkin joutuu mettästää pitkin yötä ympäri sänkyä...

Parit päikkärit vielä nukutaan, ei jaksa tyttö vielä yksillä.

Niin se vaan näköjään on, ettei sitä osaa pysyä täältä vauvapuolelta pois, vaikka kovasti olinkin jo siirtyvinäni tuonne lapsipuolelle


Niisku - 23.09.2009 - 06:40

Meillä 1v synttäreistä jo kuukausi, mutta vastaampa silti . Neuvolassa saatiin pojan mitoiksi 72cm ja 7900g. Sekä painoa ja pituutta oli tullut reilusti viimeisen kuukauden aikana ja hyvä niin.

Poitsu oppi viikko sitten kävelemään. Ai, että se on söpöä katsottavaa, kun lapsi vaappuu ankan tavoin ympäri asuntoa .

Minä olen ollut yllättävän pirteä, vaikka työelämään paluu ja tämä uusi raskaus (rv 19) tietysti veronsa vie . Meillä isi hoitaa lasta kotona, kun on lomautettuna. On ihanaa, kun ei tarvitse töissä huolehtia, miten pojalla menee.


ex-odottaja - 23.09.2009 - 08:44

Meillä 1-vee mitat 76cm ja 10100g. Kasvaa tasasesti koko ajan omilla käyrillään. Kävelemään opittiin ihan tässä tällä viikolla, on ollut tositosi varovainen kävelemäänlähtijä.
Nukkuu öisin hyvin ja päivisin yhdet pitkät päikyt ja joskus saattaa nukahtaa vartiksi illemmalla (rattaissa,autoillessa ym). Sanoja on jo toistakymmentä ymmärrettävää, huippu on kun yhdistää auto ajaa Autot on muutenki in meidän miehelle.


Sirppana - 23.09.2009 - 12:23

Onpas helpottavaa huomata, että toistenkin lapset on pieniä ja siroja. Meidän tyttö on ihan kohta 1-vuotias, ja painoa n.8kg ja pituutta suunnilleen 72cm. On niin pieni verrattuna tuttavien samanikäisiin


AK-77 - 23.09.2009 - 12:28

Meillä oli viime viikolla 1-vuotissynttärit.
Mittaa pojalla on 79,5 cm ja painoa 10,330 kg.

Meillä on nyt kävelty pari viikkoa ja alkaa olla jo aika vakaata menoa. Ainut oikea sana, minkä sanoo on pupu. Muita sanantapaisia ovat mm. papa (=napa), amppu (=lamppu), äittä (=äiti). Tuntuu, että meillä liikkuminen menee sanojen edelle.

Öisin nukkuu yleensä tosi hyvin klo 20.30-09.00. Joskus harvoin pitää käydä laittamassa tutti, kun itkettää. Kahdet päiväunet nukuttan edelleen, molemmilla kerroilla n. 1,5 h.

Syö tosi hyvin ja tavallinen maito maistuu paljon paremmin kuin korvike (mitä en yhtään ihmettele).

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|