Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

liian aikaista?

nimetön - 22.09.2009 - 16:51

Voiko liian aikasin seisomaan oppimisesta olla haittaa? Meidän neiti oppinut seisomaan 6kk. ja nyt alkaa kävellä tukea pitkin 7kk. Jotenkin vaan on mulle ihan liian aikasta kun vanhemmat lapset oppinu paljon myöhemmin nuo asiat..


VASTAUKSET:


no - 22.09.2009 - 16:54

voi olla aistillinen yliherkkyys, se nyt on yks esimerkki, en muista hienommalta nimeltään sitä. Voin ottaa selvää sellaiselta jotka asiasta tietää. Mutta lyhyesti sanottuna tarkoittaa sitä että lapsi ei tykkää koskemisesta, onko esiintynyt tällaista? Tarkoittaa siis sitä, että kun lapsi makaa lattialla, niin lattia koskettaa lasta liikaa lapsen mielestä ja se ei tunnu hyvältä, siksi lapsi pyrkii ylös, jolloin vaan jalkapohjat koskettaa lattiaa. Ota selvää tästä, tämä voi olla syynä, mutta sekin on syy muiden joukossa, en siis sano että tämä se välttämättä on... Juuri tänään puhuttiin tästä ystäväni kanssa (tietää siis mistä puhuu).


emppu05 - 22.09.2009 - 16:55

mieheni oli alkanut kävelemään 7kk ikäisenä ja täysin normaali on


Ap. - 22.09.2009 - 17:01

En ole huomannut, että neitistä mitenkään pahalta tuntuis olla lattialla, kun kuitenkin sielä pitkät tovit viettää makoillen ja leikkien. Eli lapsi olisi ilmeisesti muutenkin kosketusherkkä, eikös? Millään tavoin ei ainakaan ole näyttänyt sitä, että esim.silittely tuntuis epämukavalta..Ja viihtyy myös hyvin sylissä..


no - 22.09.2009 - 17:26

joo, kyllä varmaan reagois sitten muuhunkin kosketukseen negatiivisesti.


kyllä - 22.09.2009 - 17:39

meilläkin poika oppi seisomaan 6kk ja nyt 9kk. kävelee... ja ihan normaalilta vaikuttaa


Ap. - 22.09.2009 - 18:04

Okei kiitoksia vastanneille Ajatus lähti siitä kun aikoinaan entisellä naapurillani oli poika joka käveli 7kk. iässä ja hänen jalat olivat todella pahasti siitä syystä taipuneet, (länkisääret) vaikkakin lääkärin mukaan ne kuulemma suoristuisivat ajan myötä. En tiedä sitten miten kävi kun muuttivat pois.


Nynny - 22.09.2009 - 18:49

Sääreni ovat hieman taipuneet ja opin kävelemään 1v4kk. Eli voi myös johtua muusta.

Tutun lapsi oppi 8kk kävelemään ja neuvolasta sanoivat, että pitää liikkuminen estää. Onhan se nyt aika vaikeata estää lasta kehittymästä. Jos mitään ei pakoita niin luulis ettei lapsi tee jotain mihin ei ole valmis???


Miu - 22.09.2009 - 20:00

Minä ja sisareni molemmat lähdetty kävelemään 7,5-8kk ikäisenä ja ei ole länkisääriä ja muutenkin melkein normaaleja ollaan

Ja minun oma poika nousi pystyyn 6kk iässä ja lähti kävelemään tukea vasten pari viikkoa myöhemmin.
Käytiin samoihin aikoihin fysiossa, ihan muusta syystä kun tuosta liikkumisesta, ja fyssa vaan totesi että ei ne lapset lähde liikkeelle ennen kun ovat kypsiä siihen.


eevis - 22.09.2009 - 20:02

oon sitä mieltä ett jos lapsi itse hakeutuu ylös niin turha estellä, silloin hän on jo valmis siihen.


just - 22.09.2009 - 21:02

Meillä 8kk-neuvolassa lastenlääkäri ihmetteli ,kun kysyin onko väärin istuttaa tyttöä pieniä aikoja,olin tehnyt sitä pari viikkoa...olis kuulemma pitänyt aloittaa jo aikasemmin! lekuri länttäsi,mitään kyselemättä, ensinmäisenä kun mentiin typyn ihan itekseen keskelle lattiaa istumaan... Oli jo onneksi sen parin viikon harjoittelun aikana oppinut hienosti istumaan.


Emma - 22.09.2009 - 21:35

kaikki lapset kehittyvät erilailla myös sisarukset.

kannattaa olla ylpeä että on noin aikaisin lähtenyt liikkeelle, minä ainakin olisin


Ap. - 23.09.2009 - 09:30

Onhan se hienoa että tytsy pääsee jo isompien perässä kovaa vauhtia. Ja tietysti vanhemmat on aina ylpeitä lapsistaan kun oppii jotain uutta, iästä riippumatta. (tai mä ainakin olen) Itselläni myös vähän länkisääret, mikä ei kyllä johdu liian aikasin kävelemisestä.

Ajattelin vaan kysellä muiden kokemuksia, kun joskus mulle on vaan sanottu, ettei tee hyvää jos liian aikasin lähtee kävelemään. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että jos lapsi ite ittensä ylös kampee niin siitä vaan.

Pää kyllä kolisee ja kovaa välillä, kun ei kuitenkaan toi motoriikka ihan vielä riitä "oikein" kaatumiseen. No täällä kypärä päässä mennään. Ja mä kun aikoinaan ihmettelin, että kuka niitä ostaa
Kiitoksia kaikille vastanneille.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|