Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Isyyden tunnustaminen

Manttu - 22.09.2009 - 13:00

Miten isyyden tunnustaminen menee käytännössä -mihin otan yhteyttä? Minkälaisia kokemuksia teillä on isyyden tunnustamisesta. Joillain ystävillä on ollut tiukat 'kuulustelut', joillain pelkkä nopea muodollisuus.


VASTAUKSET:


Sorsa - 22.09.2009 - 13:05

Kuntasi/kaupunkisi lastenvalvojaan.
Meillä ei ollut sen kummempaa kuulustelua. Valvoja kertoi oikeudet ja velvollisuudet ja mitä homma tarkoittaa. Kysy muutaman (pakollisen) kysymyksen ja allekirjoitettiin paperit. Meni ehkä 10-15 min koko hommassa. Samalla päätettiin huoltajuus.


K - 22.09.2009 - 13:13

Meille tuli kotiin kirje lastenvalvojalta pian vauvan syntymän jälkeen. Siinä oli ohjeet mihin ottaa yhteyttä yms. Varattiin aika sinne lastenvalvojalle, jonne piti mennä molempien (isä ja äiti siis). Olis saanu kyllä mennä eri aikaankin... Se kysyi muutaman kysymyksen, jotka kuulemma on pakko kysyä (tyyliin koska seurustelu on alkanut, asutteko yhdessä, mistä asti olette asuneet yhdessä, onko mahdollista että joku muu olisi isä...) Mut ei ollut mikään "kuulustelu" meininki.
Sit mie allekirjoitin paperin, jossa vakuutin, että yllä mainittu mies on yllä mainitun lapsen isä eikä muita ehdokkaita ole. Ja mies allekirjoitti lapun, jossa tunnusti tekosensa.
Samalla tehtiin tosiaan yhteishuoltajuussopimus. Koko käynnissä meni semmoinen vartti, 20 minuuttia, ihan mukava fiilis jäi siitä. Lastenvalvojakin sanoi, että nää on hänelle mieluisia työtehtäviä, ku saa ihailla pikkuvauvoja.


nikitön - 22.09.2009 - 13:16

Ota yhteyttä kotikuntasi lastenvalvojaan, työskentelee sosiaalitoimessa. Omassa kotikunnassani lastenvalvoja lähestyi minua kirjeellä ristiäisten jälkeen, oli saanut väestörekisteristä tiedon että lapsen vanhemmat eivät ole naimisissa. Pyysi ottamaan yhteyttä lapsen isyyden selvittämiseksi, se on hänen velvollisuutensa vaikka et itse yhteyttä ottaisikaan. Meillä asia olisi hoitunut yhdellä kertaa mutta halusin oikeusgeneettisen isyystutkimuksen eli dna-testin, joka on tässä kohtaa ilmainen, myöhenmmin maksaa 250e/testattava henkilö. Halusin testin koska olen sivusta seurannut miten erotilanteessa on tehty kiusaa puolin ja toisin siitä kenen lapsia yhdessä kasvatetut lapset mahtavatkaan olla, jopa anopit ovat näihin asioihin ottaneet kantaa. Ja se on ollut todella kurjaa katseltavaa! Päätin että minulla on mustaa valkoisella jos sellainen tilanne joskus eteen tulee. Mutta nyt tämä meni jo sivuraiteille itse asiasta! Meillä ainakin oli todella asiallinen lastenvalvoja, kysymykset ymmärtääkseni eivät olleet hänen itsensä keksimiä vaan käytti jotain yleisesti käytössä olevaa lomaketta, saatan kyllä olla väärässäkin. Mutta pelkkä nopea muodollisuus sen tilaisuuden todellakin pitäisi olla!


Meea - 22.09.2009 - 13:20

Juu meille tuli lastenvalvojalta lappu missä oli jo aika ja päivä merkattu koska isyyden tunnustaminen on. Jos asia ei käyny piti ottaa yhteyttä ja sopia uusi aika.

Kysy koska vakavasuhde alkoi, koska muutettu yhtee/kauan asuttu yhessä. Onko mies lapsen isä, onko muita isäehdokkaita. SOvittiin yhteishuoltajuus.

Meillä se jakso ketoilla omia kokemuksia lapsista ja joitain tapauksia kertoi kanssa. Meillä se kesti lähemmäks tunnin mut se johtu siitä et se nainen oli niin innokas puhumaan.

Mä oon kanssa kuullu niitä juttuja tyyliin että koska lapsi on saanu alkunsa...ja tenttaamisia mieheltä et ootko ihan varma et haluut tän lapsen isäks...jne jne..

Mä pelkäsin pahinta ja varauduin pahimpaa mut oli ihan kiva kokemus


Piki78 - 22.09.2009 - 13:24

Hihi. Meidän kutsu oli hukkunut postissa. Varasin siis puhelimitse ajan lastenvalvojalle. Paperit oli tehty valmiiksi ja ainoa mitä kysyttiin oli, että milloin avoliittomme on alkanut. Ei muuta. Sitten nimet papereihin. Vauvaa ihasteli täti kovasti Meni ehkä n. 5minuuttia. Mä oli kans vaautunut tenttaukseen, kun olin kuullut villejä huhupuheita


vierailija - 22.09.2009 - 13:46

Entäpä sitten sellainen tilanne, että lapsen isän kanssa ei mitään yhteyttä eikä halua ottaakaan yhteyttä ja äiti päättänyt jo alusta asti olla lapsen ainut huoltaja? Miten lastenvalvojat tällaiseen suhtautuvat?


nikitön - 22.09.2009 - 14:06

sinulle vierailija, jos äiti haluaa olla ainoa huoltaja niin silloin ei pidä vahingossakaan lipsauttaa isän nimeä lastenvalvojalle, koska hänen velvollisuutensa on sen jälkeen ottaa isään yhteyttä ja kuulla myös häntä. Äitiä ei voida, ainakaan toistaiseksi, pakottaa rangaistuksen uhalla isää paljastamaan. Siihen sitten jokainen lastenvalvoja tietenkin suhtautuu tavallaan.


o - 22.09.2009 - 14:12

Ja huom avoliitossa eläjät! Jos haluatte lapselle isän sukunimen, niin isyydentunnustus tulee olla tehty ja varmistettu ennen ristiäisiä...mikäli sellaset järjestää.


kassu - 22.09.2009 - 14:53

mun veljelle ja hanen avopuolisolleen kävi näin et lastenvalvoja oli suoraan tokassu veljelleni jotta turhaan sinä tätä lasta nimelles otat,tuskin olette vuoden päästä edes yhdessä! Kait tää viranomainen katto et nää on niin nuoria ihmisiä (20v.)et voi laukoa mitä tahansa..No joo,nyt he ovat olleet yhdessä kohta 15v ja pari lasta on tullu lisää.


Miu - 22.09.2009 - 20:04

Meillä lastenvalvoja katsoi pientä poikaamme ja isäehdokasta ja totesi, että ei taida maksaa vaiva verikokeita ruveta tekemään, on sen verran pelottavan samannäköinen lapsi kun isänsä


Manttu - 22.09.2009 - 21:43

Tänään olikin tullut postissa kirje lastenvalvojalta jossa pyysi ottamaan yhteyttä. Luulenpa että meille voisi Miu käydä samalla tavalla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|